Häät.fi-tiimi ennustaa: 5 häätrendiä vuodelle 2020

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Häät.fi-tiimi ennustaa: 5 häätrendiä vuodelle 2020

morsian laitta korvakorua

Kuva Almos Bechtold / Unsplash.com

Häät.fin tiimi ennustaa 5 nousussa olevaa häätrendiä vuoden 2020 hääjuhliin.

Hääperinteiden rikkominen


Vuoden 2020 ehkä suurin trendi on yksilöllisyys. 

Moderni hääpari rikkoo ”hääetikettiä” tyylillä ja harkiten. Hääjuhla voidaan vaikkapa aloittaa kakun leikkuulla tai hääpari voi kieltäytyä ulkoistamasta itseään hiljaisiksi juhlinnan kohteiksi. Juhlan koollekutsujan roolia omaksuva morsian ja sulhanen voivat pitää juhlapuheet vierailleen ja toisilleen. Moderni hääpari voi halutessaan myös unohtaa jalan polkaisut hääkakkua leikatessa tai jättää ”first look” -tavan, ja valmistautua yhdessä hääjuhlaan.


Unohda rohkeasti perinteiset tavanmukaiset vaihtoehdot, jos ne teitä ahdistaa tai eivät vain nappaa. Järjestäkää sellaiset häät, jotka ovat teidän näköiset!

Vihkivalojen uusiminenYhä useammin vihkivalat halutaan uusia, kun hääpäivänä juhlitaan pyöreitä vuosia. Hyvin harvoin suomalaisissa tilaisuuksissa kuitenkaan nähdään amerikkalaisista elokuvista tuttuja toiselle kirjoitetun pitkiä rakkauden tunnustuksia, vaan useimmiten kyse on vaikkapa papin edessä tapahtuvasta rukoushetkestä ja juhlasta ystävien ja sukulaisten kesken.

Tämä ns. avioliitoon vihkimisen vuosipäivä on ihana syy vaalia ja vahvistaa rakkautta, kutsua ystäviä ja sukulaisia juhlimaan yhteisiä onnellisia menneitä ja tulevia vuosia. Aina on hyvä syy järjestää juhlat!

Oman tyylinen hääpukuHäämekoissa on vuonna 2020 valinnan varaa niin tyyleissä, väreissä, materiaaleissa ja kuin hinnoissakin. Vain yhtä tai kahta muotitrendiä ei ole, jota kaikki olisivat "pakotettuja" seuraamaan. Hääpuvuissa 2020 on 3 kuumaa muotitrendiä, joista jokainen voi valita omat suosikkinsa. Ne ovat hihat, jotka tuovat loistoa hääpukuihin, halterneck -pääntie ja sensuellisti seksikästä korsetilla
.

Alkava hääkausi 2019-2020 hemmottelee erityisesti niitä, jotka haluavat ostaa mahdollisimman kotimaisen hääpuvun. Suomalaisten hääpukusuunnittelijoiden ja -tekijöiden rintama on leveämpi ja taitavampi kuin koskaan.


Elävä koralli


Koralli, tai pinkkioranssi, väri on vuoden 2019 vuoden väri, ja sitä näkeekin paljon hääaiheisissa inspiraatiokuvissa. Se on elävä ja ylevä häävärinä. Korallilla värillä on pikkuisen kultainen vivahde, ja antaa energiaa ollen samalla pastellisen pehmeä. Pastellit ja söpöt vaalean hailakat värit väistyvät hiljalleen.

ArvotTämän päivän hääpari tekee yhä useammin myös häihinsä liittyviä ostopäätöksiä arvojensa pohjalta.

 Moderni hääpari tiedostaa valintojen vaikutukset ja siksi haluaa tietää mm. materiaalien alkuperää ja vertailee vaihtoehtoja laajasti. Mistä hääkukat tulee? Onko vihkisormuksessa kierrätettyä kultaa? Onko hääbuffassa tarjottu kala ylikalastuttua lajia? Onko lautasliinat kompostoituvaa materiaalia?


Muokattu: 8.4.2021