Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Häät-lehden hiilijalanjälki on hyvitetty

Häät-lehti on hyvittänyt lehden painamisesta ja paperimateriaaleista aiheutuvan hiilijalanjäljen lukijoidensa puolesta, jotta he saavat nauttia kauniista painetusta lehdestä hyvillä mielin ilman ilmastohäpeää. Katso tarkemmat numerot kompensoinnista artikkelin alaosasta.

Häät-lehti 1/2020 tammikuussa 2020 on hiilineutraali

– Päätös kasvihuonekaasupäästöjen hyvittämisestä on minulle henkilökohtaisesti hyvin merkityksellinen, Häät-lehden päätoimittaja ja yrittäjä Sari Yli-Salomäki kertoo.

– Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että Häät-lehden lukijat saavat 2020-luvulla nauttia kauniista ja sisältörikkaasta Häät-lehdestä ilman ilmastoahdistusta nyt kun se on hiilineutraali painotuote. Toivon ja uskon, että myös muut lehtikustantajat ja hääalalla toimivat yritykset alkavat kantaa ympäristövastuuta ja lähtevät mukaan ilmastotalkoisiin nopeasti.

– Vastuullisuus ja ympäristövaikutusten minimointi ovat tärkeitä nyt tänään, ei vasta huomenna.

Lukijat tervehtivät kompensointiuutista riemulla

– Ihan superhieno juttu! Tuli tosi hyvä fiilis ja ylpeä olo. Toivottavasti Häät-lehti on tässäkin asiassa edelläkävijä ja pian tuo on kaikissa lehdissä! hehkuttaa Syysmorsian 2019 -blogia kirjoittava Janni.

– Upeaa että Häät-lehden tiimi teki tämän oma-aloitteisesti! Vastuullisuus puhuttelee ja koskettaa tässä ajassa myös lukijoita, tiivistää Jasmiina Häähumussa-blogin takaa.

– On tärkeää olla suunnannäyttäjä näissä asioissa! Jonkun pitää aloittaa, jotta muut voivat seurata perässä, pohtii Sanna, joka kirjoittaa Metallipäät Menee Naimisiin -blogia.

Kaikki yllämainitut blogit kuuluvat Häät-blogiyhteisöön.

Halutessaan lukija voi myös valita sen vaihtoehdon, että lukee Häät-lehtensä Issuu.comista löytyvänä sähköisenä Häät-näköislehtenä, jos kokee että se on parempi vaihtoehto ympäristökuormituksen leikkaamiseen. Häät-lehti on ilmestynyt sähköisenä rinnakkaisversiona jo vuodesta 2014 lähtien. 

Kiitos että teit vastuullisen valinnan

Häät-lehti painetaan Joensuussa sijaitsevassa PunaMustassa, joka kehittää toimintaansa aktiivisesti ja systemaattisesti ympäristöystävällisempään suuntaan sertifioitujen ISO 9001 ja 14001 -järjestelmien mukaisesti. Punamusta päätti sitoutua vähentämään hiilijalanjälkeään 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä, mutta saavutti tämän tavoitteen jo alkuvuodesta 2020. Työ hiilijalanjäljen pienentämiseksi kuitenkin jatkuu.

Häät-lehteen valituille papereille on myönnetty Joutsenmerkin ja PEFC-merkin käyttöoikeus. Joutsenmerkki kertoo siitä, että paperin valmistus täyttää tiukat kemikaali-, energia- ja tuotantovaatimukset. PEFC-merkki puolestaan takaa sen, että paperin puukuidun raaka-aine on peräisin kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista metsistä, jotka toimivat myös tehokkaina hiilinieluina.

Lisäksi Häät-lehdelle ja Häät.fille on myönnetty myös Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki, joka kertoo tuotteen ja palvelun korkeasta kotimaisuusasteesta sekä vastuullisuudesta.

Muita Häät-brändille ja sen tekijöille tärkeitä arvoja ovat muun muassa valinnan vapaus ja tasa-arvo. Näiden peruskivien varaan Häät-brändiä on yhdessä rakennettu jo 30 vuotta. Lue lisää arvoista täällä

Häät-lehti - vastuullisuus ja Avainlippu

Hiilijalanjäljen kompensointi vuonna 2020

Häät-lehden numeron 1/2020 tuotannosta eli raaka-aineista, painamisesta ja rahdista koostuva hiilijalanjälki oli 13.110 kg CO2e painoalan standardeihin perustuvalla ClimateCalc-menetelmällä laskettuna.

Häät-media osti kasvihuonekaasupäästöjen kompensointia uudelleenmetsittämällä Puuni Oy:ltä yhteensä 40.000 kg CO2e maksamalla 1240 euron kertasuorituksen vuoden 2019 lopussa. Numeron 1/2020 painoksen aiheuttaman 13.110 kg CO2e:n kompensoitiin tästä kohdistui noin 406 euroa ja loppu jää kompensoimaan vuoden toista numeroa ja Häät-median toiminnan aiheuttamia muita päästöjä kuten energiaa ja työmatkoja vuonna 2020. Hiilinielu toteutettiin keväällä 2020 istuttamalla lehtikuusta ja rauduskoivua Mikkelin Suonsaareen luonnon monimuotoisuuden huomioiden.

Tiesitkö että yhden Häät-lehden painoksen aiheuttama kuormitus vastaa suunnilleen yhden suomalaisen vuosittaisia päästöjä (noin 10 300 kg CO2e Sitran mukaan).

Hiilijalanjäljen kompensointi alkaen vuodesta 2021

Vuodesta 2021 alkaen kompensaatio toteutetaan yhteistyössä PunaMustan kanssa, jonka Joensuussa sijaitsevassa yksikössä Häät-lehti painetaan. Tällöin Häät-lehteä julkaiseva Editus Oy maksaa lehden normaalin painohinnan lisäksi 1,45 prosentin korvauksen hiilijalanjäljen kompensoinnista. PunaMusta suorittaa kompensoinnin Verified Carbon Standard (VCS) -sertifioidun ilmastoprojektin kautta täysimääräisesti, ja kokonaisuutta valvoo puolueeton kolmas osapuoli. Lue lisää PunaMustan hiilineutraaleista painotuotteista täällä.

Muokattu: 3.1.2023

Lue lisää samasta aiheesta

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Häiden järjestämiseen liittyy paljon muistettavia yksityiskohtia ja morsiusparin kesken tehtäviä pää...

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät-blogiyhteisö

Häät-median koolle kutsuma blogiyhteisö toimi tammikuuhun 2024 asti.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024