Häät jatkoilla vai ilman?

Häät-lehden tuottaja Tanja Hakala pohdiskeli omia häitään suunnitellessaan tarkkaan, pidetäänkö häät jatkoilla vai ilman?

Koska häitä on olemassa yhtä monia erilaista kuin hääparejakin, myös niiden tunnelmat vaihtelevat. Yleinen tapa monilla vierailla on, että häistä poistutaan viimeistään puolenyön aikaan ja suunnaksi otetaan baari tai pubi. Olenkohan vähän tylsä kun sanon, että se on tylsää?

Itse olen tasan kerran lähtenyt häistä jatkoille pubiin. Häät olivat minulle hieman vieraampien ihmisten juhla, mutta viihdyin siellä silti hyvin. Siksi en oikein ymmärrä (lue muista) miksi päädyimme istuskelemaan pubiin. No, niin tai näin, se oli viimeinen kerta.

Vasta sitten, kun suunnittelee omia häitään, sen ymmärtää, miksi haluaisi vieraiden viihtyvän juhlissa mahdollisimman pitkään. Sillä kyllähän sitä suunnittelee yhtä lailla vieraita varten kuin itseään ja tulevaa miestään varten.

Tietysti on paljon myös häitä, joista varta vasten lähdetään jatkoille, morsiuspari mukaan lukien. Morsian saattaa vaihtaa ylleen cocktailmekon ja koko seurue siirtyy juhlapaikasta kohti kaupungin yöelämää. Upea idea, jos se itselle sopii!

Jotenkin taas nämä sekalaiset mietintäni päättyvät musiikkipohdintaan. Jos häissä on bändi, on melkein väistämätön tosiasia se, että kun soittimia aletaan kerätä, on se merkki juhlien päättymisestä. Vaikka kuinka yrittäisi levyltä soitella musiikkia ja saada fiilistä samoille kierroksille kuin livemusiikin soidessa, se on mahdotonta. Tai melkein mahdotonta.

Useinhan juhliin jäävät viimeisiksi ne kaikkein tärkeimmät ihmiset. Heidän kanssaan voisikin vielä hetken istua ja jutella, tanssia viimeisen viimeiset kappaleet ja nauttia lasin kuohuvaa ja palan kakkua. Voi sitä onnea!

Kun hääpäivä on ohi ja viimeinenkin vieras halannut hyvästiksi, ei kannata surra päivän loppumista. On iloittava siitä, että on saanut viettää täydellisen päivän rakkaiden seurassa. Ota rakastasi kädestä kiinni, hengitä syvään ja huokaise hiljaa. Ota mukaasi elämän poluille annos tunnelmaa, joka vielä kaikuu juhlatilan lattiasta kattoon. Muista se hetki ikuisesti!

Kuva Lucas Allmann/Pexels

Jaa juttu