Häät järven rannalla - korvapuusteja ja tyylikästä brittipubimeininkiä

anniben

Kuva McWhirter Elopements

Häät rannalla

Järvenrantahäät olivat tälle parille ihan ehdoton valinta. Miljöö kuvasti heille kaikkea tärkeää: toisiaan, rakkauttaan ja puhdasta, kaunista luontoa.

Annin ja Benin rakkaus roihahti englantilaisessa pubissa kuutisen vuotta sitten. Anni oli muuttanut Englantiin opiskelemaan ja huomasi pian, että reissusta tulisikin vähän pidempi seikkailu.

– Aloimme jutella yhteisen kaverimme synttärijuhlissa. Vaihdoimme numeroita, viestittelimme ja tapailimme. Jutunaiheet eivät koskaan loppuneet!

Rakkaudesta Anniin ja Suomeen

Pian Ben istuikin koneessa kohti Tamperetta. Eikä aikaakaan, kun brittimies ihastui saunomiseen ja uuteen maahan. Siksipä kosintakin tapahtui Suomessa ja häät järjestettiin perisuomalaisesti järven rannalla keskellä kesää.

anniben

Kuva McWhirter Elopements

anniben

Kuva McWhirter Elopements

Hääparin kulttuurierot

Lontoossa asuva pariskunta on kompastunut matkallaan kulttuurieroihin kerran jos toisenkin.
– Kun on tällainen vähäsanainen ja suorapuheinen suomalainen, on vähän vaikea välillä käsitellä Benin ylikohteliaisuutta ja puheliaisuutta! Anni nauraa.
– Luulin aluksi Annin olevan vihainen, kun hän oli niin hiljaa! Annia taas ärsytti, kun yritin jatkuvasti udella, mikä on vialla, Ben selventää.
Ben kertoo vielä, että hänellä on kalenterissaan aina jotain ohjelmaa, kun taas Anni istuisi välillä ihan mielellään hiljaa kotona.
– Välillä tulee kinaa, että onko pakko taas lähteä pubiin seurustelemaan.

Häiden suunnittelu etänä

Häät suunniteltiin Suomeen etänä. Helppoa se ei ollut ja delegointitaitoja vaadittiin.
– Onneksi meidän Suomi-tiimimme auttoi! Kaasoni, hänen poikaystävänsä, äitini ja isäni tekivät mielettömästi hommia. Lähennyin perheeni ja kavereideni kanssa tällä tavalla uudelleen, se oli koskettavaa.
Nyt parin suunnitelmissa siintää Suomeen muuttaminen viiden vuoden sisällä.
– Minulla on aika kova koti-ikävä kymmenen Englannin vuoden jälkeen. Lontoon elämä on niin kiireistä. Meitä molempia houkuttelee Suomen luonto ja rauhallisuus.

anniben

Kuva McWhirter Elopements

anniben

Kuva McWhirter Elopements

Vihkisormukset unohtuivat - melkein!

Kaikki ei mennyt hääjärjestelyissä ihan nappiin. Avioliiton esteiden tutkinta piti tehdä molemmissa maissa. Homma jäi viime metreille ja aiheutti ahdistusta. Anni ja Ben saivat paperit vain pari päivää ennen häitä. Vihkisormukset melkein unohtuivat.
– Emme vain muistaneet niitä! Viikkoa ennen juhlia kävimme ostamassa ne Lontoossa.
Järjestelyt hoituivat Briteistä käsin Whats­App-viestein, puheluin ja sähköpostein. Ben tuntui luisuvansa sivuun kaiken keskellä.
– Kielimuurin vuoksi oli vaikea olla osa hääsuunnittelua. Anni lähetteli viestejä suomeksi yrityksille enkä tietysti ymmärtänyt niistä mitään. Anni vinkkasi suomalaisten osaavan hyvin englantia, joten rohkaistuin ja aloin kirjoitella sähköposteja.

anniben

Kuva McWhirter Elopements

Kahdet häät

Etätiimin avulla häät saatiin hienosti järjestetyiksi. Kun Anni ja Ben lupautuivat toisilleen kesäpäivänä järven rannalla, mukana juhlassa oli molempien läheisiä. Seuraavana päivänä nuoremmat juhlivat jälkibileissä.
– Näin saimme bilettää vielä kerran kavereidemme kanssa. Se oli ihan huippua, sillä osa oli lentänyt Englannista asti häihimme. Näin meille ei tullut stressiä siitä, että yhden päivän aikana oli pakko ehtiä puhumaan jokaisen vieraan kanssa.

Tyylin avaimet

ANNI

Mekko Jesus Peiro, Morgans Davies

Kengät Valentinon korkokengät ja Balenciagan tennarit

Rannerengas lainattiin mummulta

Asustesormus äidin vanha

Meikki ja kampaus Tampereen Hiusstudio Joy

Kihlasormus Vihreä smaragdisormus, Hatton Gardens

Vihkisormus H. Samuel

 

BEN

Puku ja solmio TM Lewin

Kalvosinnapit Mulberry

 

Catering 4Catering

Kukat Nokian Kukkaputiikki

Dj Äänirasia

Budjetti yli 10 000 e

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi  Kuvat McWhirter Elopements

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2020. Voit ostaa näköislehden itsellesi TÄÄLTÄ.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Oikeat häät