Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääsivusto nettiin helposti – uusi tapa viestiä häävieraille

Hääsivusto nettiin helposti – uusi tapa viestiä häävieraiden kanssa

Tilastot kertovat, että Yhdysvalloissa vuonna 2016 neljäsosa hääpareista teki verkkosivut juhliaan varten. Vieraiden ilmoittautumiset kerättiin joka viidensissä häissä hääsivun tai muun RSVP-verkkopalvelun kautta. Suomalasiet hääparit ovat tehneet hääsivuja joitain vuosia sitten mm. Iltasanomien hääsivukoneen avulla, mutta tällä hetkellä vaihtoehtoja on vähän.

Oululainen markkinoinnin ammattilainen Milla löysi helposti oman suosikkinsa.

– Olen värkkäillyt meille hääsivustoa WordPress-blogialustalla jo kohta vuoden verran. Sivuston rakentaminen ei tietenkään ole kestänyt niin kauaa, vaan olen sinne hiljalleen keräillyt blogiksi kaikenlaista häiden valmisteluun liittyvää sekä meidän muita kuulumisia. Onpahan sitten sisältöä sukulaisille lueskella, kertoo kesän 2013 morsian Milla.

Hääsivuston hyviä puolia ovat mm. mahdollisuus laajan infon tarjoamiseen vieraille ja ilmoittautumisten helppo järjestäminen hääsivuston kautta.

– Lisäksi sivustolla voisi halutessaan pitää lahjalistaa, mutta meidän tapauksessa sellaista ei ole. Meidän sivustolla on myös vieraskirja, ajo-ohjeet kirkkoon ja juhlapaikalle interaktiivisina Google Maps karttoina, sekä linkit läheisten hotellien sivuille.

– Vieraat eivät vielä tiedä sivustosta, vaan se kerrotaan heille sitten hääkutsussa. Sivuston myötä hääkutsu on puolestaan lyhyempi. Siinä lähinnä kerrotaan mitä, missä ja milloin, ja lisätiedot sitten sieltä hääsivustolta. Meidän tapauksessa kaikki vieraat käyttävät Internetiä, joten juhlainfon tarjoaminen netin kautta ei ole ongelma kenellekään.

Helppo rakentaa

Oman hääsivuston voi jokainen helposti rakentaa, ja se ei todellakaan vaadi HTML- tai muuta ohjelmointitaitoa.

– Helppoja, valmiita pohjia löytyy netistä vaikka kuinka paljon mm. blogialustat Blogspot ja WordPress. Jos kielipäätä riittää, englanninkielisiä palveluita on varmaan sadoittain, esimerkiksi mywedding.com ja ewedding.com. Monissa englanninkielisissä palveluissakin oman sivuston sisällön voi tehdä kokonaan suomeksi, eli mm. sivustopohjassa valmiina olevat vakio-otsikot ja ohjeet voi vaihtaa ja määrittää omanlaiseksi, Milla neuvoo.

– Minä päädyin wordpress.com-blogialustaan, sillä sitä voi muokata ehkä joustavimmin muutamista kokeilemistani. WordPressissä on muutama erityisesti hääsivustolle suunniteltu teema, jotka sisältävät juuri hääsivustolla tarvittavia ominaisuuksia. Sivuille saa helposti vieraskirjan, countdown-laskimen hääpäivään, RSVP eli ilmoittautumislomakkeen, sekä tietysti blogin ja erilaisia alasivuja perusinfon jakamiseen. Kaiken kaikkiaan WordPressissä on yli 200 erilaista teemaa, eli jokainen varmasti löytää omansa. Sivuston saa myös suojattua, ellei halua sen olevan kaikille julkinen, jolloin sallitut kävijät pitää kutsua sähköpostitse sivuston lukijoiksi. WordPressin -sivut toimivat hyvin kaikissa mobiililaitteissa, joka oli myös tärkeä valintakriteeri minulle, tietää Milla.

Hääsivusto nettiin helposti – uusi tapa viestiä häävieraiden kanssa

– Meidän sivuston teema on Forever, ja sivustolla on käytössä teemassa vakiona oleva taustakuva. Taustakuvan ja otsakekuvan voi vaihtaa. Seuraavana vuorossa olisi kutsujen suunnittelu, jonka jälkeen voi olla että muokkaan vielä sivuston ilmettä vastaamaan kutsujen teemaa.

– Hääsivuston hyödyt ei tietenkään rajoitu pelkästään häitä edeltävään tiedon jakoon, vaan ne toimivat hyvin myös juhlien jälkeen hääkuvien jakoon. Esimerkiksi WordPressissä voi tehdä kuvagalleria-postauksia blogiin. Ja miksipä omalla nimellä kulkevasta blogista ei voisi tehdä perheen kuulumisia jatkossakin kertovan sivuston. Eräät mummokuumeiset seuraisivat varmasti mielellään tulevien lastenlastensa kuulumisia myös tällä tavoin, ja halutessaan sivuston voi piilottaa vain kutsuttujen katsottavaksi kun häähumu on ohi, Milla ideoi.

Muokattu: 10.4.2024