Hääparin häätaulu syntyy osana hääohjelmaa

Hääparin häätaulu syntyy osana hääohjelmaa

Yhteisen häätaulun luominen häävieraiden silmien alla osana hääjuhlan ohjelmaa on hauska ja erilainen ohjelmanumero häihin. Taulun maalaus sopii erityisen hyvin ulkona toteutettavaksi kauniina kesäpäivänä. Muista suojata alusta niin sisällä kuin ulkonakin muovilla tai rakennuspaperilla, jotteivät maaliroiskeet tartu helmoihin ja kenkien pohjiin.

Häät-lehteen 1/2017 (ilmestyy 7.2.2017) – Satumaiset pastellit – tehtiin romantiikkaa tihkuvat pastellihäät, joiden yllättävänä ohjelmanumerona hääpari valmisti oman häätaulun häävieraiden seuratessa.

Ota tästä neuvot talteen, kuinka toteutat itse häätaulun maalaus ohjelmanumeron.

Tarvitset:

canvas-taulupohjan
nestemäisiä akryylimaaleja
maalaustelineen
siveltimiä

Hääparin taulun sävyt valittiin hääjuhlien teeman mukaan - vaaleanpunaisen ja keltaisen värin yhdistelmä on herkkä ja romanttinen. Lisätehoa tauluun saa roiskimalla värejä tauluun esimerkiksi pensselillä.

Vinkit:

 • Huomioi maaleja valitessa väriympyrä ja värien sekoittuminen. Valitse taulua varten kaksi väriä, jotka sointuvat kauniisti toisiinsa sekoittuessaankin.
   
 • Voit kaataa maalit kauniisiin astioihin, joista värisävyt paljastuvat vasta kaatamisen hetkellä.
   
 • Varaa myös muutama sivellin signeerausta ja erilaisia tehokeinoja varten. Sivellinroiskeet kaadettujen värin päällä luovat tauluun hauskan lisän.
   
 • Akvarellimaisen taulun saat, kun pingotat akvarellikartongin pahville ja käytät maaleina esimerkiksi nestemäisiä guassivärejä, jotka ovat peite- ja vesivärejä kirkkaammat.
   
Hääparin häätaulu syntyy osana hääohjelmaa

Taulupohja asetetaan kehyksiin hieman kallelleen, jolloin yläreunaa pitkin valutettu nestemäinen akryylimaali valuu yllätyksellisesti.

Toteutus Juhlahuuma
Teksti Kaarina Korventaka
Kuvat Camilla Bloom Photography

Hääparin häätaulu syntyy osana hääohjelmaa

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden ohjelma