Carina Blomqvist on Vuoden Kultaseppä 2012

Carina Blomqvist on Vuoden Kultaseppä 2012

Vuoden Kultasepäksi 2012 valittiin korusuunnittelija, kultaseppä Carina Blomqvist Lahdesta (s. 1970). Carina Blomqvist tunnetaan alalla avoimena, aitona, ystävällisenä ja avuliaana persoonana, jonka kannustava asenne helposti tarttuu myös muihin. Hänen lahjakkuutensa ja aito kiinnostuksensa näkyy hänen laaja-alaisesta työskentelystään kultasepäntyön eri osa-alueilla. Carina Blomqvist on määrätietoisesti ollut uskollinen persoonalliselle muotokielelleen, joka runsaudellaan ja koristeellisuudellaan poikkeaa nykyajan pohjoismaisesta pelkistetystä muotoilusta.

Carina Blomqvist on oman mallistonsa luomisen ohessa mm. toiminut jo yli kymmenen vuotta malliseppänä Marja Sunalle. Yhteistyötä Sunan kanssa hän pitää erittäin tärkeänä ammatillisen kehittymisen kannalta.  Tärkeänä seikkana oman tyylinsä ja muotokielensä löytämiseksi hän pitää tutustumistaan uuteen suunnittelutekniikkaan, 3-D mallinnukseen, joka mahdollistaa monien sellaisten ideoiden toteuttamisen, jotka muuten olisivat hankalia tai jopa mahdottomia toteuttaa.

Vuonna 2009 Blomqvist kutsuttiin mukaan Lumoava-nimiseen korusuunnitteluryhmään, jossa hänelle korusuunnittelijana avautui mahdollisuus toimia muotoilijana sarjatuotantokorujen parissa. Carina Blomqvist valmistui kultasepäksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1997, jonka jälkeen hän on toiminut itsenäisenä yrittäjänä.

Carina Blomqvist on Vuoden Kultaseppä 2012

- Koruistani näkyy esteettinen ajatusmaailmani, jota inspiroi kaunis luonto ja hyvä mieli mutta yhtä hyvin kuvittelemani henkilö, persoona ja sen ympärille syntyvä tarina, ympäristö tai tunnetila. Pidän ornamenttisista, köynnösmäisistä muodoista, emaleilla ja laseilla saaduista väreistä sekä erilaisten kivien ja helmien yhdistämisestä. Tyyliäni voisi kuvata sanoilla koristeellinen, runsas, naisellinen, romanttinen, herkkä ja satumainen. Toivoisin oman näkemykseni ja korun käyttäjän ajatusten kohtaavan, jolloin koru toisi kantajalleen iloa pitkään, olisi hänen elämäntyyliinsä sopiva ja loisi korulle oman tarinansa, mukavat muistonsa ja rakkaan sekä hyvän tunnearvon.

Suomen Kultaseppien Liitto on vuodesta 1987 nimennyt vuosittain Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä, on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepän alalla.

Kuvat Teemu Töyrylä ja Nina Maaninka

Lisää Carinan upeita koruja Häät.fin kuvat-osoiossa

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset