Ammattilaisen vinkit erilaisiin häämeikkityyleihin

Ammattilaisen vinkit erilaisiin häämeikkityyleihin

Moni morsian miettii häämeikkiä kuumeisesti: Minkälainen meikkityyli on juuri oikea viimeistelemään hääpäivän tyylini? Vaikka arjessa ei meikkiä juuri käyttäisikään, hääpäivänä halutaan yleensä jotain näyttävää ja ennen kaikkea kaunista.

Teetpä meikin itse tai teetät sen ammattilaisella, tekniikoiden lisäksi tuotevalinnoilla on tärkeä rooli meikin kestävyydessä ja luonnollisuudessa. Laadukkaat tuotteet takaavat, että meikkisi näyttää raikkaalta ja kestää kaikki sääolot sekä liikutuksen kyyneleet. 

Kokosimme tähän kolme erilaista häämeikkiä, jotka meikkaaja Auli Tuomala toteutti Ben Nye -meikkituotteilla. Tässä esittelemme erilaisten meikkityylien lisäksi muutamia sarjan tähtituotteita. 

Ammattilaisen vinkit erilaisiin häämeikkityyleihin

Boho-morsiamen häämeikki 

Meikkipohjana toimii Ben Nyen Media pro Sheer -meikkivoide, joka on helposti levittyvä ja hyvin peittävä, mutta luonnollinen. Se sopii monelle ihotyypille, myös kuivalle.

– Käytössä oleva sävy on Natural beige ja Chamonix. Hiukan tummia silmän alusia ja huulien rajaa siistin ja korostin Ben Nye -peitevärillä keltainen, Auli Tuomala kertoo.

Meikki kiinnitettiin värittömällä HD irtopuuterilla, joka painellaan kevyesti kasvoille.

– Tämä tuote on superriittoisa, koska sitä ei tule käyttää suuria määriä. Sama tuote poistaa kasvoilta kiillon ja heijastaa valoa kauniisti, Auli Tuomala neuvoo.

Luomiin meikissä käytettiin Ben Nyen Pressed eye shadown sävyä Royal purple sekä Pearl sheen sävyjä Lilac fizz ja Ultra violet. Rajaukseen käytettiin mustaa luomiväriä kostealla siveltimellä. Huulimeikki toteutettiin Ben Nye -paletista sävyja Primrose ja Watermelon.

Ammattilaisen vinkit erilaisiin häämeikkityyleihin

Rock-morsiamen häämeikki

Sensuelli rock-morsian ei pelkää väriä, vaan suosii tummaa Smokey eyes -silmämeikkiä.

– Tärkeää on muistaa vahvassa häämeikissä hyvä häivytys, jolloin lopputulos on kaunis ja pehmeä, muistuttaa Auli Tuomala.

Tummempaa mustalla tai harmaalla luomivärillä toteutettua silmämeikkiä voidaan häivyttää vaaleammalla sävyllä.

– Tässä meikissä on käytetty vaaleaa violettia, Pearl sheen sävyä Lilac fizz, jolla silmämeikkiin saatiin myös lisää vivahdetta, Auli Tuomala kertoo.

Janinan meikin viimeistelyyn käytettiin Final Seal -kiinnityssuihketta, joka tekee meikistä erityisen kestävän, sekä viimeistelee meikin luonnollisen raikkaaksi.

Huulet meikattiin Ben Nye -paletin sävyllä Mocha rose ja Primrose. Tummempaa ja vaaleampaa sävyä yhdistämällä saatiin huulimeikistä näyttävämpi, vaikka sävy ei ole voimakas. 

Ammattilaisen vinkit erilaisiin häämeikkityyleihin

Vintage-morsiamen häämeikki

Vintage-tyylisessä meikissä tärkeintä ovat näyttävät tummat rajaukset, ripset ja voimakas punainen huulimeikki.

Ben Nyen huulipunat kestävät häämeikissä erittäin hyvin. Tässä meikissä on upeana punaisen sävynä käytetty Ben Nye Really red lp-120 -rajausta ja siihen mätsäävää huulipunaa Marylin red ls-33.

– Koska rajausten ja ripsien kautta silmiin saadaan hyvin tummuutta, voidaan luomiväri pitää maltillisena. Pieni varjostus luomivakoon ja valo liikkuvalle luomelle usein riittää, neuvoo Auli Tuomala.

Ammattilaisen vinkit erilaisiin häämeikkityyleihin

Sulhasen ehostusta ei kannata jättää tekemättä!

Myöskään sulhasen meikkiä ei sovi unohtaa. Varsinkaan jos morsian on kovin laitettu, kontrasti meikittömään sulhaseen hääkuvassa on äkkiä hyvin voimakas. 

Sulhanen ei tarvitse varsinaista meikkipohjaa, mutta pientä ehostusta voidaan toteuttaa kevyellä Sheer-meikkipohjalla ja värittömällä hd-puuterilla.

Jos sulhasen silmänaluset ovat kovin tummat tai on pieniä ihovirheitä, niiden peittämiseen löytyy Ben Nyeltä monia hyviä vaihtoehtoja. Oikein valittuna ne antava ihonsävylle luonnollisen lopputuloksen. Myös parta ja kulmat kannattaa siistiä hääpäivää varten!


Meikkitrendeissä hottia juuri nyt

Tulevissa meikkisuuntauksissa morsianten suosiossa näyttävät jatkavan luonnollisuus, mutta väriäkin saa olla. Etenkin pehmeät laventeliset violetin vivahteet ja roosan eri sävyt tulevat näkymään häämeikeissä. 

Rohkeimmat tekevät meikistä tummemman ja ydistävät glamourin punaiset huulet meikkiinsä. Niille, jotka eivät ole ihan niin rohkeita, voi suositella esimerkiksi tummempaa savuisempaa silmämeikkiä ja nudemaisempaa huulimeikkiä.

Meikkipohjat ovat edelleen pehmeitä kuulaita.

– Harva tarvitsee häämeikkiinsä voimakkaita korostuksia tai varjostuksia. Niilla voi tietysti halutessaan muokata kasvon muotoja etenkin valokuviin. Toki kannattaa myös pieniä ihon virheitä häivytellä, mutta liika ”pakkelointi” on ehdottomasti out, meikkitaitelija Auli Tuomala vinkkaa.

Ben Nyen meikeistä Aulin omia suosikkeja ovat luomivärit, joita pystyy käyttämään sekä kuivana pehmeämpänä lopputuloksena, että veden kanssa kosteana intensiivisemmän lopputuloksen saamiseksi.

Kuvat ja teksti Nina Röntynen, Ninka Photography

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus