Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Aino-sormus tihkuu Suomi-symboliikkaa

Kuva Studio Töyrylä

Kultaseppä Antonio Caraveo löysi muotoilemaansa muhkeaan Aino-sormukseen inspiraatiota Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheisista tauluista ja art nouveau -tyylisuunnasta.

Kansallisromanttisen sormuksen taulussa kuvattu Suomi-neito sai muotonsa Suomen valtionrajojen muodosta pään taakse jäävästä kädestä hameen helmaa myöten. 

Aino-sormus, Antonio Caraveo, A.Tillander

– Kansalliskukastamme kielosta poimin aiheen sormusrungon kylkikoristeisiin, ja kiveksi valitsin spektroliitin, suomalaisen jalokiven, jotta sen sävy olisi mahdollisimman lähellä sotkan munan väriä. Pieni sotkakin löytyy Aino-neidon jalkojen juurelta, Antonio Caraveo vinkkaa.

Metallityöluokasta kultasepänverstaalle

Antonio Caraveo kertoo päätyneensä kultasepäksi puolivahingossa. Metallityöt olivat hänelle mieluisia jo peruskoulussa, jolloin tunneilla syntyi miekkoja, puukkoja ja veitsiä. Opiskelupaikkaa etsiessä hopeaseppä-artisaanin opinnot olivat harvojen kiinnostavilta tuntuneiden oppiaineiden joukossa.

– Lahti tuntui kaukaiselta, mutta menin kuitenkin pääsykokeisiin ja pääsin sisään. Parin ekan opiskelupäivän jälkeen totesin, että olin löytänyt alan, joka sopii minulle.

– Valmistuin hopeaseppä-artesaaniksi keväällä 2015, ja jatkoin saman tien opiskelua kultaseppä-artesaaniksi. Valmistuttuani 2017 päädyin suoraan koulun penkiltä töihin A.Tillanderille. 

Caraveo, A.Tillander

Haaveissa sormenjälki korualaan

Caraveon ura kultaseppänä ja suunnittelijana on lähtökuopissa.

– Olen vasta hetken ehtinyt tehdä töitä A.Tillanderilla, joten katselen kaikessa rauhassa, mihin työura minua vie. Näinkin lyhyen kokemuksen perusteella tiedän, että A.Tillanderin kautta minulle aukeaa monia mahdollisuuksia. Tämän myötä minulla oli tilaisuus tehdä ehdotus Vuoden Kaunein Sormus -kilpailuun ja oli hienoa päästä heti finaaliin asti.

– Toivon, että saan lähitulevaisuudessa suunnitella oman malliston A.Tillanderille. Pidemmällä tähtäimellä toivon jättäväni jäljen Suomen koruhistoriaan. Olisi hienoa saada oma nimi tunnetuksi korualalla.

Aino

”Tämä sormus on ottanut vaikutteita jugend-tyylistä. Koristekuvioina löytyy kieloja, Suomi-neito Aino kansallispuvussa, suomalaista jalokiveä spektroliittia ja sormuksen takana koristekiekuraa. Sormuksen koristelu viittaa myös Kalevalan tarinan Ainoon, spektroliittikoriste sotkan munaan. Sormuksesta löytyy myös sotka neidon jaloista. Materiaaliksi valittiin hopea, sillä sen patina tuo esiin sormuksen koristusten kolmiulotteisuutta.”

Designer Antonio Caraveo, A.Tillander 1860 

Aino-sormus on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailun kymmenestä finalistista. Sormus on valmistettu 925-hopeasta ja kivenä spektroliitti. Tuote on aina uniikki ja sen valmistus tapahtuu asiakkaan toiveiden mukaan. Sormuksen hinta alkaen 1200 euroa, sormusta voidaan valmistaa hopean sijaan myös kullasta.

Muokattu: 7.11.2022