Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Korkeila Helsingissä ollaan merkityksellisten korujen jäljillä

Mainos

Korkeila Helsingin tiimi

Kuva Korkeila Helsinki

Jukka ja Ulla Korkeilan liike sijaitsee Helsingissä Korkeavuorenkadulla. Heidän lisäkseen asiakkaita palvelee pitkään alalla työskennellyt Salla. ”Timanttikoirana” toimii ihastuttava Wilma. – Alan liikkeeseen voi olla vähän jännittävääkin astua sisään, mutta meillä ei tarvitse miettiä liikoja. Meillä on aina, tietenkin, aikaa asiakkaille ja kuulemme mielellämme heidän tarinansa ja toiveensa.

Sydämellinen perheyritys Korkeila Helsinki luo vihkisormuksen löytymisestä lempeän elämyksen.

Tutustu Korkeila Helsingin ihaniin timanttisormuksiin Häät.fin Sormuskoneessa >>

Kun 16-vuotias Jukka Korkeila luki artikkelin venäläisestä kultasepästä Carl Fabergésta, jotain suurempaa tapahtui. Juttu oli niin vaikuttava, että tuossa hetkessä Jukka päätti haluavansa kultasepäksi. Lukion matematiikkalinja vaihtui kultaseppäkouluun, jonne Jukka pääsi sisään toisella yrittämällä 17-vuotiaana 600 hakijan joukosta. Korkeila Helsingin tarinaan oli syntynyt merkityksellinen alku.

KLIKKAA KUVAA JA KATSO TARKEMMAT TUOTETIEDOT

Juuri teitä varten

Nyt tuo oma, tunnettu kultasepänliike Korkeila Helsinki sijaitsee pääkaupungissamme Korkeavuorenkadulla. Tämän perheyrityksen luokse hääparit matkustavat jopa halki Suomen. Lämmin vastaanotto sekä erityisesti pariskuntien toiveiden kuuleminen ja ymmärtäminen ovat tämän paikan vahvuuksia. Eikä ihme, sillä kultaseppämestari Jukka tekee työtä intohimoon pohjautuen yhdessä vaimonsa Ullan kanssa.

Imatra vaihtuu Helsinkiin

Jukan valmistuessa vuonna 1985 hän perusti Imatralle sarjatuotantona tehtävien korujen valmistusyrityksen. Lopulta vuonna 2000 yritys myytiin pois ja koruala jäi kymmeneksi vuodeksi kilpailukiellon ja Jukan yrittäjäjärjestön töiden vuoksi. Kunnes kutsu vuosien jälkeen estetiikan pariin alkoi voimistua vastustamattomaksi. Oli Korkeilan aika.

Mutta miten Imatra vaihtui Helsinkiin? – Ulla oli halunnut jo pitkään muuttaa Helsinkiin. Nuorin tyttäremme Marika Korkeila asuu myös

kaupungissa, joten sekin vaikutti asiaan. Muutimme vuonna 2014 ja kaksi vuotta myöhemmin perustimme vaimoni kanssa yrityksen ja avasimme liikkeen. Myös tytär lähti alalle ja perusti oman yrityksen Macor Jewelleryn ja Showroomin.

KLIKKAA KUVAA JA KATSO TARKEMMAT TUOTETIEDOT

Sopivasti yhdessä

Yhdessä työskenteleminen avioparina on hioutunut vuosien aikana melko mutkattomaksi.

– Kyllähän me aluksi Imatralla vähän kinastelimme, kun haimme omia paikkojamme. Minä kun tulin ihan toiselta alalta tähän mukaan. Harjoittelun jälkeen hommat sujuivat jo mutkattomasti, Ulla naurahtaa.

– Meillä on samankaltainen maku ja tyyli, se on mahtavaa. Ulla antaa näkemystä minulle ja on asiakkaiden kanssa. Minä suunnittelen ja valmistan korut, Jukka kiteyttää.

Liike Korkeila Helsinki Korkeavuorenkadulla Helsingissä

Kuva Korkeila Helsinki

Sormusunelmat parhaissa käsissä

Kun asiakas astuu liikkeeseen sisälle, Ullan ja helmikuussa aloittaneen Sallan valovoimaisuus lumoaa. Kimaltelevien korujen keskellä istahdetaan alas ja jutellaan kuin tuttavien kanssa. Mietitään rauhassa, millainen sormus tai muu koru olisi juuri se omien unelmien juttu.

Korkeilan tuotteet ovat hyvin siroja, kapearunkoisia ja istutustyyliltään moderneja. He ovat erikoistuneet erityisesti platinasormuksiin. Jos valmiista sormuksista ei omaa suosikkia löydy, sellainen tehdään mittatilaustyönä alusta loppuun, suurella sydämellä.

Sillä kun asiakkaalle tehdään jotain uniikkia, on tärkeää kuulla ihmistä, tutustua ja tunnistaa herkästikin, mikä juuri hänelle toimisi. Kun hetken seurailee ja kuuntelee Jukkaa ja Ullaa yhdessä, voi levollisena huokaista, että elämän tärkeimmät koruasiat ovat ihan parhaissa käsissä.

Lähes puolet asiakkaista avaa Korkeilan oven tilatakseen Jukalta mittatilaussormuksen. Ensimmäisestä tapaamisesta ja luonnoksesta valmiin korun sormeen pujottamiseen kuluu aikaa kahdesta neljään viikkoa.

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Korkeila Helsinki

 

Korkeila Helsinki


Liike Korkeavuorenkatu 6, 00150 Helsinki

Puhelin 050 327 0600

Sähköposti korkeila@korkeilahelsinki.fi

www www.korkeilahelsinki.fi/

Instagram @korkeilahelsinki

Facebook @korkeilahelsinki

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä KORKEILA HELSINKI

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 9.4.2024