Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ylläsjärven maagisten hääunelmien toteuttajat – anna Lapin taikojen tehdä tehtävänsä

Mainos

Kuva Alexander Kuznetsov, All About Lapland

Ystävysten omistama boutique-hotelli Aurora Estate hemmottelee vieraansa päästä varpaisiin. Täällä hääjuhlasta syntyy ikuisia muistoja jokaisen sydämeen, ja se jos mikä on luksusta.

Lumi narskuu jalan alla rikkoen ympärillä vallitsevan hiljaisuuden. Ylläsjärveä peittää paksu jääkerros ja tunturissa humisee tuuli. Taivaankannen täyttävät aamun ensimmäisinä valoisina hetkinä vaaleanpunaisen ja sinisen eri sävyt.

Miten voi olla näin kaunista! Ilmassa väreilee odottava tunnelma täynnä rakkautta, sillä pian vietetään hääjuhlaa täällä talven ihmemaassa.

morsian turkissa lumituiskussa

Kuva Sirly Ylläsjärvi

Uniikki hääjuhla ilman stressiä

Aurora Estate on palkittu, sydämellinen ja ihanan pieni boutique-hotelli Lapin luonnon keskellä, Ylläsjärven rannalla. Hotellin seitsemän uniikkia huonetta ja 46-paikkainen ravintola takaavat, että rakkausjuhla täällä on taatusti aina uniikki. Hääpari voi varata koko paikan hotellihuoneita myöten itselleen ja vierailleen. Ja missä käsissä juhla onkaan! Nimittäin ystävysten ja paikan yrittäjien Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan.

Heidin sydän ja intohimo on järjestelyasioissa häitä ajatellen. Hän ideoi, toteuttaa, varaa ja suunnittelee asiakkaille kaiken mahdollisen, jotta pareilla olisi mahdollisimman levollinen olo kaiken suhteen. Sirly taas vastaa ruokapuolesta suunnitellen asiakkaiden kanssa menun meneillään olevan satokauden antimia käyttäen.

–Tahdomme, että luoksemme saapuvat ihmiset ovat täällä huolettomia ja saavat vain nauttia. Hääpäivän aikana kukaan ei tule kysymään hääparilta yhtään mitään, vaan he saavat keskittyä olemaan läheistensä kanssa.

Aurora Estaten lumo on yksinkertaisesti koettava paikan päällä. Sitä ei pysty selittämään, vaikka miten yrittäisi. Miten huikeaa on järjestää täällä intiimit häät niin, että aivan kaikki on valmiiksi mietitty. Sirlyn ja Heidin vuosien kokemus juhlista on vakuuttava.

– Käytämme paikallisia tuttuja toimijoita ja suosittelemme esimerkiksi kampaajan ja floristin palveluita. Mistään ei tarvitse stressata.

”Etsi meidät, me hemmottelemme teidät piloille.”

Tunturivihkiminen ja viiden ruokalajin illallinen

Talvihäät lumikuorrutteisen maiseman syleilyssä on elämys ensihetkistä lähtien. Hääpari voi saapua vaikka koko viikoksi hotellin huomaan ja viettää täällä samalla häämatkansa. Tärkeään päivään heräillään rauhassa ja valmistaudutaan kaasojen ja bestmanien kanssa. Vihkiminen Ylläksellä Pyhän Laurin kappelissa tai Yllästunturin päällä luo taianomaisen aloituksen rakkauden päivälle.

Ravintolassa kaikki on laitettu valmiiksi kukkia ja kynttilöitä myöten, ja juhlaväki pääsee nauttimaan viiden ruokalajin illallisesta pöytiin tarjoiltuna. Ihana puheensorina täyttää tilan. Nostetaan malja rakkaudelle ja mielettömille kokemuksille. Livemusiikki siivittää tunnelman nousujohteiseksi. Jatkopaikkana toimii saman pihapiirin satavuotias Jussan pirtti. Sen vieressä oleva savusauna sekä jacuzzi takaavat, että näistä häistä jää upeita muistoja ihan jokaiselle. 

Aurora Estate boutique-hotelli Yllästunturin juurella

Viimeiset hetket hääunelmille

Maaginen Lapin luonto on syleillyt tätä paikkaa kohta kymmenen vuoden ajan. Pian tulee kuitenkin irti päästämisen hetki. Vuokrasopimuksen loppuessa päättyy myös Aurora Estaten tarina. Ystävyys säilyy yrittäjänaisten välillä edelleen ja elämäntyö jää muistoihin molempien siirtyessä seuraaviin töihin.

Tämä on ollut tiedossa jo pitkään. Mutta. Ennen irti päästämistä on mahdollista järjestää uniikit ja intiimit häät minä vuodenaikana tahansa. Edessä on countdown. Vielä on mahdollista kokea Aurora Estaten uskomaton taika. Sellainen taika, mitä ei mistään muualta löydy eikä enää tule löytymään.

Aurora Estate

Aurora Estatessa voi järjestää häät mihin vuodenaikaan tahansa. Jokainen vuodenaika on omalla tavallaan maaginen. Jokainen pari on uniikki ja siksi jokainen hääjuhlakin on sellainen. Alati muuttuvassa, kiehtovassa Lapin luonnossa on jotain todella kutsuvaa, ja Aurora Estatessa toimitaan aina luontoa kunnioittaen ja eettisesti.

www Auroraestate.fi

Instagram @auroraestate

  • Boutique-hotelli ja ravintola Ylläsjärven rannalla avattiin joulukuussa 2015
  • Euroopan paras uusi hotelli 2018, Boutique Hotel Awards
  • 46-paikkainen ravintola
  • 7 uniikkia hotellihuonetta
  • Savusauna
  • Jacuzzi
  • Mahdollisuus avantouintiin talvella
  • Sirly Ylläsjärvi on tullut tutuksi MasterChef-kilpailuista sekä Diilistä, joissa kaikissa hän ylsi semifinaalivaiheeseen.
  • Sulkee ovensa vuokrasopimuksen loppuessa kesällä 2025.

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Sirly Ylläsjärvi

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä AURORA ESTATE

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 9.4.2024