Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Wellness-polttarit hellivät lempeästi

Noora Tammiselle järjestettiin rentouttavat wellness-polttarit

Kuva Kai Kuusisto

Ammattilaisgolffari Noora Tammisen kalenterista löytyi enää yksi polttareiden mentävä aukko, kun kaaso Viivi Komulainen ryhtyi suunnittelemaan polttareita ystävälleen puolisen vuotta ennen häitä. Joulunalusviikonloppuun siis tartuttiin, ja morsiamen toiveiden mukaisesti keskityttiin hyvään oloon, yhteiseen aikaan ja kulinaristisiin nautintoihin. Paikaksi wellness-polttareille valikoitui Kirkkonummella sijaitseva Långvik Congress Wellness Hotel, joka täytti kaikki toiveet ja enemmän - miellyttävästi saman katon alla.

Långvikissa vietettyjen polttareiden wellness-ohjelma oli alusta loppuun ylellinen ja rentouttava. Viikkoa ennen joulua vietetyn vuorokauden tärkeintä antia olivat yhdessä jaetut kokemukset, eikä missään kohtaa ollut kiireen tai stressin tuntemuksia. Ohjelma alkoi perjantaina kahden jälkeen Spa-osaston rentoutumisalueella ylellisesti Moët&Chandon-samppanjalla ja pienellä naposteltavalla.

Hemmottelua koko seurueelle

Morsiamelle varattu tunnin kestänyt Esse Sensitive -kasvohoito perustuu probioottien ihoa vahvistavaan vaikutukseen ja huomioi ihon yksilölliset tarpeet. Hoito tehtiin ihonhoidon kannalta juuri oikealla hetkellä, jolloin iho on vielä hehkeä ja ehtii tasapainottumaan mahdollisista puhdistusreaktioista parin viikon päästä avioituvalle.

Kasvohoito Nora Tammiselle polttareissa Långvikissa

Kuva Kai Kuusisto

Esse Sensitive -hoito aloitetaan jalkojen virkistämisellä lämpimillä laventelipyyhkeillä. Hoito sisältää pintapuhdistuksen, ihoa silottavan kuorinnan, kasvojen kosteutuksen ja rauhoittavan hoitoseerumin, lempeän kasvohieronnan, rauhoittavan kasvonaamion ja virkistävän silmänympärysnaamion sekä kasvovoiteen. Kasvonaamion aikana tehdään Hot Stone -hieronta käsille tai jalkapohjille.

Morsiamen hoidon aikana muut nauttivat pareittain toteutetuista Esse-kasvohoidoista, joissa 25 minuutin aikana tehdään pintapuhdistus, lempeä kasvohieronta tai kasvonaamio. Lopuksi kasvoille levitetään kasvovoide ja silmänympärysvoide.

– Yhdessä koettuna hoidotkin tuntuivat enemmän kuin hintansa arvoisilta ja ylellisemmiltä kuin arjen kiireen keskellä yksin käydyt kasvohoidot, Nooran sisko Nina Otonkorpi toteaa. Kotiinviemisinä laukkuihin pakattiin Essen gift bagit.

Illansuussa Nooran polttariseurueelle oli varattu vielä yksityinen, rentoutumista tukeva Sara Wellingin ohjaama joogaa ja luovaa tanssia yhdistävä tunti.

Ohjelman lomassa ystävyksillä oli aikaa nauttia kylpyläosaston lumoavasta tunnelmasta ja vaihtaa kuulumisia saunan lauteilla.

– Kaikilla morsiamilla pitäisi olla mahdollisuus rentoutua tähän tapaan parhaiden ystäviensä kanssa pari viikkoa ennen häitä, Noora huokaa onnellisena.

Noora Tammisen Wellnes-polttarit

Kuva Kai Kuusisto

Kurssikeskuksesta kokous- ja kylpylähotelliksi

– Palvelu Långvikissa on aivan huippuun asti hiottua, kaaso Viivi Komulainen hehkuttaa. Kaikki oli yksityiskohtia myöten tyylikästä, mietittyä ja hiottua, ja silti kaikkiin pyyntöihimme suhtauduttiin myönteisesti ja joustavasti. Koska kukaan meistä ei tuntenut polttareiden viettopaikkaa entuudestaan, oli myös tosi kiva kuulla henkilökunnalta palasia Långvikin historiasta KOPin kurssikeskuksena ja presidentti Kekkosen vapaa-ajan lempipaikkana aina upeaan nykyhetkeen asti. On innostavaa, että suomalaisyrittäjien yhdessä omistama Ryokan Oy:n osaava ja innostunut henkilökunta on onnistunut luomaan Långvikista supertyylikkään kokous- ja kylpylähotellin ja samalla säilyttämään makeimmat alkuperäiset yksityiskohdat sen trendikkäässä sisustuksessa.

Långvik sijaitsee Kirkkonummen rauhallisessa merenrantamiljöössä vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Sijaintinsa vuoksi Långvik tarjoaa tekemistä myös aktiivista tekemistä etsiville seurueille, esimerkiksi sulhasen polttareita suunnitteleville. Yhteistyössä ohjelmayritysten kanssa elämysohjelmaan voi punoa vaikkapa golfia, retkeilyä, SUP-melontaa, kalastusta tai jopa vauhdikkaan Rib-pikaveneseikkailun.

Ilta hyvän ruoan ympärillä 

– Kaikkein parasta oli yhdessäolon lisäksi mahtava ruoka, Noora Tamminen kehuu. Illan päätteeksi Långvik Bistrossa takkatulen äärellä nautittu maistelumenu oli aivan huippu! Menu oli tosi Suomi-henkinen poroineen ja kanttarelleineen, mutta päällimmäiseksi mieleen jäi kuitenkin lopuksi nautittu annos pientä makeaa; lakritsipannacottaa ja lakkasorbettia. Jälkikäteen harmittaa oikeastaan vain se, että emme aloittaneet polttareiden viettoa jo lounaan merkeissä, sillä ruoka oli niin hyvää, Noora vinkkaa.

Långvik Bistro

Kuva Kai Kuusisto

Täydellisen illan ja lempeiden yöunien jälkeen polttariseurue kokoontui vielä yhteiselle aamiaiselle merellisen maiseman ääreen. Pyöreän pöydän ympärillä nuorten naisten keskustelu kääntyi jo uuden vuoden aikaan vietettäviin häihin, ja ilmassa singahtelivat häiden koristeluideat. Koristelutalkootkin oli tarkoitus viettää heti samana päivänä. 

Täydellisten polttareiden resepti 

Polttarit olivat onnistuneet täydellisesti, ja yhdeksi tärkeimmistä asioista kaaso Viivi nostaa esille sen, että suunnittelu aloitettiin niin varhain eli jo puoli vuotta aikaisemmin. Polttarisankaritar Nooralle tärkeintä oli ollut rentouttava yhdessäolo, joka toteutui Långvikissa vietetyn vuorokauden aikana täydellisesti.

– Kannattaa ehdottomasti tarkistaa morsiamelta etukäteen, mitä hän arvostaa ja mitä hän ei missään nimessä halua, Noora miettii.

Hyvissä ajoin etukäteen on ohjelman lisäksi syytä sopia myös polttareiden budjetista, jotta kaikki voivat lähteä mukaan hyvillä mielin omasta elämäntilanteestaan riippumatta. Pienelläkin budjetilla voi ideoida vaikka kotona vietettävän yhteisen illan hemmottelun ja hyvän ruoan merkeissä, mutta siinä tapauksessa on itse tehtävä enemmän ja jaettava tehtävät osallistujien kesken.

– Tällä kertaa ei oikeastaan kenenkään tarvinnut stressata järjestelyistä, sillä henkilökunta hoiti kaiken puolestamme, Viivi huokaisee.

Teksti Sari Yli-Salomäki
Kuvat Kai Kuusisto

Lue myös häiden järjestämisestä Långvikin kokous- ja kylpylähotellissa

Klikkaamalla näet alla olevat kuvat suurempina!

Muokattu: 25.1.2018