Vintage-henkiset Minna-häämekot keräävät huomiota maailmalla

Vintage-henkiset Minna-häämekot vihdoin saatavissa Suomesta

Suomalaistaustaisen Minna Hepburnin kauniit hääpuvut ovat saaneet maailmalla paljon huomiota saaneet erilaisen vintage-henkisyytensä vuoksi. 

Minna häämallisto kattaa yli 20 mekkoa sekä laajan vintage-henkisen asustevalikoiman, joista asiakkailla on mahdollisuus tilata mieleisensä. Mekkoja tehdään myös mittatilauksesta ja asiakkaiden toivomusten mukaan. Minnan Showroomilla on nähtävillä laaja valikoima pitsejä ja silkkejä ympäri maailmaa, joista asiakas voi valita mieleisensä. Minna mallistosta on mahdollisuus tilata morsiuspukujen lisäksi myös iltapukuja ja ylioppilasmekkoja.

Häät-lehti julkaisi 1/2012 lehdessään Minna Hepburnin haastatelun:

Minna Hepburn - morsiuspukuja vintagen hengessä

Suomalaisen Minna Hepburnin vuonna 2011 lanseeraama morsiuspukumallisto Minna tihkuu romanttista vintagea, ja on kuin luotu morsiamille, jotka haluavat pukeutua eteerisen naisellisiin asuihin. Kaarina Korventaka tapasi Minnan ja antoi hänen esitellä mallistoaan Häät-lehden lukijoille.

Millainen on Minna-morsian?

– Minna-morsian haluaa kauniin mekon, jolle löytyy käyttöä myös häiden jälkeen. Tuhansia euroja nielevä suuri hääpuku on pois tämän morsiamen laskuista. Hän rakastaa vintagea, pitsiä ja kauniita yksityiskohtia. Hänen unelmahäänsä ovat jotakuinkin seuraavanlaiset: pienet juhlat, jonne kutsutaan vain parhaat kaverit ja rakkaimmat ihmiset. Tilaisuuden kruunaavat hyvä ruoka, juoma ja bändi.

Vintage-henkiset Minna-häämekot vihdoin saatavissa Suomesta

Millaisiin häätilaisuuksiin pukusi luontuvat parhaiten?

– Olemme myyneet syksyllä 2011 lanseeratun häämalliston mekkoja täällä Iso-Britanniassa myös perinteisiin, isoihin häätilaisuuksiin, mutta valtaosa asiakkaistamme pitää pienet häät, joihin perinteinen hääpuku ei välttämättä sovi ollenkaan. Laman takia monet ovat järjestäneet häät DIY-periaatteella (do it yourself). Pienen budjetin hääpuku sopii näihin tilaisuuksiin paremmin. Lähetämme pukuja kaikkialle maailmaan, ja jotkut asiakkaistamme järjestävät jopa kaksi hääjuhlaa; toiset kotimaassaan ja toiset ulkomailla. Nämä kaksi tilaisuutta voivat olla hyvin erilaiset, jos toinen juhla järjestetään suurkaupungissa ja toinen rannalla. Ensi kesäksi meiltä on tilattu mekkoja myös kukkaistytöille, kaasoille ja morsiusneidoille. Häätilaisuuksien lisäksi mekot ovat ihanteellisia kihlajais- ja ristiäisasuja.

Mikä tekee asuistasi ekologisia?

– Teemme kaikki mekot Lontoossa, ja kierrätämme kaikki ylijäämäkankaat huntuihin, asusteisiin, koristeluihin ja lastenmallistoon. Värjäämme kankaat käsin joko teellä tai reaktiivisillä atsovapailla väreillä. Suosimme myös Englannissa tehtyjä pitsejä sekä yritämme käyttää mahdollisimman pitkälle ”rauhan silkkiä” sekä reilun kaupan kankaita sekä muita ekologisesti kestäviä materiaaleja.

Mistä Minna-puvut tunnistaa?

– Luksusmateriaaleista, pitseistä ja käsin tehdyistä viimeistelyistä! Haluttaessa puku valmistetaan asiakkaan toivomista kankaista. Asuun voi luoda myös oman persoonallisen leiman, lisätä kirjailtuna hääpäivän tai vaikkapa merkittävän lauseen. Myös morsiamen ”jotain vanhaa” voidaan yhdistää mekkoon. Tästäkin huolimatta hinnat pysyvät melko edullisina, ja tällä tavoin pystymme tarjoamaan kauniita häämekkoja yhä nuoremmille ja useammille morsiamille kohtuuhintaan.

Millainen on taustasi?

– Olen asunut Iso-Britanniassa 12 vuotta ja opiskellut sotatieteitä yliopistossa. Muodin pariin minut johdatti rakkaus kaikkeen kauniiseen. Menestystäni on siivittänyt suomalainen sisu sekä ihanat ihmiset ympärilläni, joilta olen oppinut muotialasta kaikista eniten!

Teksti Kaarina Korventaka
Kuvat Minna

Vintage-henkiset Minna-häämekot vihdoin saatavissa Suomesta

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääpuvut