Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääpuku

Vintage-henkiset Minna-häämekot keräävät huomiota maailmalla

Vintage-henkiset Minna-häämekot vihdoin saatavissa Suomesta

Suomalaistaustaisen Minna Hepburnin kauniit hääpuvut ovat saaneet maailmalla paljon huomiota saaneet erilaisen vintage-henkisyytensä vuoksi. 

Minna häämallisto kattaa yli 20 mekkoa sekä laajan vintage-henkisen asustevalikoiman, joista asiakkailla on mahdollisuus tilata mieleisensä. Mekkoja tehdään myös mittatilauksesta ja asiakkaiden toivomusten mukaan. Minnan Showroomilla on nähtävillä laaja valikoima pitsejä ja silkkejä ympäri maailmaa, joista asiakas voi valita mieleisensä. Minna mallistosta on mahdollisuus tilata morsiuspukujen lisäksi myös iltapukuja ja ylioppilasmekkoja.

Häät-lehti julkaisi 1/2012 lehdessään Minna Hepburnin haastatelun:

Minna Hepburn - morsiuspukuja vintagen hengessä

Suomalaisen Minna Hepburnin vuonna 2011 lanseeraama morsiuspukumallisto Minna tihkuu romanttista vintagea, ja on kuin luotu morsiamille, jotka haluavat pukeutua eteerisen naisellisiin asuihin. Kaarina Korventaka tapasi Minnan ja antoi hänen esitellä mallistoaan Häät-lehden lukijoille.

Millainen on Minna-morsian?

– Minna-morsian haluaa kauniin mekon, jolle löytyy käyttöä myös häiden jälkeen. Tuhansia euroja nielevä suuri hääpuku on pois tämän morsiamen laskuista. Hän rakastaa vintagea, pitsiä ja kauniita yksityiskohtia. Hänen unelmahäänsä ovat jotakuinkin seuraavanlaiset: pienet juhlat, jonne kutsutaan vain parhaat kaverit ja rakkaimmat ihmiset. Tilaisuuden kruunaavat hyvä ruoka, juoma ja bändi.

Vintage-henkiset Minna-häämekot vihdoin saatavissa Suomesta

Millaisiin häätilaisuuksiin pukusi luontuvat parhaiten?

– Olemme myyneet syksyllä 2011 lanseeratun häämalliston mekkoja täällä Iso-Britanniassa myös perinteisiin, isoihin häätilaisuuksiin, mutta valtaosa asiakkaistamme pitää pienet häät, joihin perinteinen hääpuku ei välttämättä sovi ollenkaan. Laman takia monet ovat järjestäneet häät DIY-periaatteella (do it yourself). Pienen budjetin hääpuku sopii näihin tilaisuuksiin paremmin. Lähetämme pukuja kaikkialle maailmaan, ja jotkut asiakkaistamme järjestävät jopa kaksi hääjuhlaa; toiset kotimaassaan ja toiset ulkomailla. Nämä kaksi tilaisuutta voivat olla hyvin erilaiset, jos toinen juhla järjestetään suurkaupungissa ja toinen rannalla. Ensi kesäksi meiltä on tilattu mekkoja myös kukkaistytöille, kaasoille ja morsiusneidoille. Häätilaisuuksien lisäksi mekot ovat ihanteellisia kihlajais- ja ristiäisasuja.

Mikä tekee asuistasi ekologisia?

– Teemme kaikki mekot Lontoossa, ja kierrätämme kaikki ylijäämäkankaat huntuihin, asusteisiin, koristeluihin ja lastenmallistoon. Värjäämme kankaat käsin joko teellä tai reaktiivisillä atsovapailla väreillä. Suosimme myös Englannissa tehtyjä pitsejä sekä yritämme käyttää mahdollisimman pitkälle ”rauhan silkkiä” sekä reilun kaupan kankaita sekä muita ekologisesti kestäviä materiaaleja.

Mistä Minna-puvut tunnistaa?

– Luksusmateriaaleista, pitseistä ja käsin tehdyistä viimeistelyistä! Haluttaessa puku valmistetaan asiakkaan toivomista kankaista. Asuun voi luoda myös oman persoonallisen leiman, lisätä kirjailtuna hääpäivän tai vaikkapa merkittävän lauseen. Myös morsiamen ”jotain vanhaa” voidaan yhdistää mekkoon. Tästäkin huolimatta hinnat pysyvät melko edullisina, ja tällä tavoin pystymme tarjoamaan kauniita häämekkoja yhä nuoremmille ja useammille morsiamille kohtuuhintaan.

Millainen on taustasi?

– Olen asunut Iso-Britanniassa 12 vuotta ja opiskellut sotatieteitä yliopistossa. Muodin pariin minut johdatti rakkaus kaikkeen kauniiseen. Menestystäni on siivittänyt suomalainen sisu sekä ihanat ihmiset ympärilläni, joilta olen oppinut muotialasta kaikista eniten!

Teksti Kaarina Korventaka
Kuvat Minna

Vintage-henkiset Minna-häämekot vihdoin saatavissa Suomesta

Muokattu: 4.9.2017

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Vyötärö esiin! Häämuoti 2025 korostaa lantiota

Vuosi 2025 nostaa vyotärön trendien keskiöön. Näimme kevään häämuotimessujen catwalkeilla laskettuje...

Onko halter neck -kaula-aukko hitti vai huti häämuodissa 2025?

Häämuotisuunnittelijat olivat olleet luovia halter-kaula-aukkoineen Barcelonan Bridal Fashion Weekil...

Häämuodissa 2025 hehkuu rakkaus kukkiin

Intohimo romanttisista kukista hääpuvuissa ei ota laantuakseen häämuodissa! Eturivin hääpukusuunnitt...

Wow mitä glitteriä ja säihkettä on tulossa häämekkoihin 2025

Barcelonan Bridal Fashion Weekillä nähtiin, että kevään ja kesän 2025 häämekkoihin on luvassa kimall...

Once in a lifetime -häämekot trendaavat häämuodissa 2025

Hapsut ja höyhenet, glitterhansikkaat, glitternauhat hiuksissa ja discopallo. Morsian saa pukeutua e...

Miten hääpuku napitetaan? Katso videolta pukeutumisohjeet

Hääpuvun pukeminen ja napittaminen ei ole kaasolle helppoa, jos aiempaa kokemusta ei ole. Häät.fin o...

| Mainos: Deva Lingerie

Upeat alusvaatteet ovat itsevarman ja sädehtivän morsiamen valttikortti, Ida alusasuliike Deva Lingeriestä tietää

Unelmien hääpuku huutaa tuekseen upeita, oikeanlaisia ja oikeankokoisia alusvaatteita. Kun panostaa jopa tuhansia euroja mekkoon tai pukuun, kannattaa budjettiin lohkaista jo heti alussa siivu alusvaatteille. Ja olla niiden kanssa ajoissa.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Alusvaatteet hääpuvun alle

– Alusvaatehankintaa ei saisi jättää viimeisille viikoille ennen häitä. Silloin voi käydä niin, että sitä täydellistä vaihtoehtoa ei vain enää löydy, tietää Alusasuliike Deva Lingerien omistaja Ida Aaltonen.

Ida on auttanut morsiamia vuosikaudet löytämään omalle vartalolle ja valitulle puvulle oikeat, asua tukevat alusvaatteet. Ei ole nimittäin ihan sama mitä ihoa vasten pukee, sillä juuri tuo ensimmäinen vaatekerros antaa pohjan ensinnäkin kaikelle muulle vaatetukselle, mutta ehdottomasti myös sille, että tuntee olonsa upeaksi, itsevarmaksi ja hillittömän sädehtiväksi!

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Uniikkia palvelua alusasuliikkeessä

Täydellisin ajoitus suunnata alusvaateostoksille on silloin, kun hääpäivän asu on juuri valittu. Sovitustilanteessa kannattaa ottaa mekosta kuvia itsensä päällä ja erityisesti vielä yksityiskohtakuvia niistä paikoista, joissa on vaikka syvään uurrettu linja tai jotain muuta erityistä.

– Kuvien avulla ja morsianta jututtamalla pystyn ajoissa valitsemaan juuri hänelle sopivat alusvaatteet, Ida vinkkaa.

Ida rakastaa palvella morsianasiakkaita, sillä moni on elämänsä ensimmäistä kertaa alan erikoisliikkeessä. Moni hämmästyy positiivisesti valikoimasta ja sen määrästä. Idalla on myös mieletön, vuosien tuoman kokemuksen myötä, taito lukea asiakasta kuin asiakasta heti ensihetkestä lähtien.

– Juttelemme sovituksen aikana niin häistä kuin morsiamen omasta tyylistäkin. Saan näistä paljon tärkeää tietoa siitä, mikä sopii ja toimii juuri hänelle.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Alusvaatteiden valintaan vaikuttavat muun muassa hääpuvun materiaali ja leikkaukset. Mitä tukevampi ja muotoilevampi itse puku on, sitä vähemmän tarvitaan alusvaatteilta näitä ominaisuuksia.

– Liian muotoilevat alusvaatteet saavat olon tukalaksi ja esimerkiksi perusjutut kuten vessassa käyminen ja syöminen osoittautuvat hankaliksi, Ida muistuttaa.

Ammattilainen osaa ottaa kaikki sellaiset yksityiskohdat huomioon, joita itse ei tulisi välttämättä edes ajatelleeksi.

– Kun alusvaatteet on valittu ajoissa, saa morsian ne mukaansa seuraaviin sovituksiin. Näin mahdolliset muokkaukset on helppo tehdä, kun kokonaisuus on jo valmiina, Ida tietää.

Hääpäivän alusvaatteet ovat sekä kauniita että huolettomia. Samalla sovituksella voi valita hääyötä varten oman erityisen setin ja mätsätä sen esimerkiksi jatkomekon kanssa sopivaksi. Deva Lingerien kivijalkaliike sijaitsee Porissa ja puodilla on myös kattava verkkokauppa. Herkulliseen valikoimaan kuuluvat myös uima-asut, joista löytyy häämatkalle takuuvarmasti täydellinen setti, honeymoonin alusvaatteista puhumattakaan.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Deva Lingerieen ovat tervetulleita ehdottomasti myös hääseurueet. Kaasojen kanssa yhdessä pidetty yksityinen ja henkilökohtainen sovitusilta mielettömän ihanien alusvaatteiden parissa on mahtava kokemus. Devaan voi saapua pienen seurueen kanssa ilman ajanvarausta, mutta liikkeestä voi myös varata henkilökohtaisen sovituksen sekä isolle että pienelle seurueelle.

– Suosittua on ollut myös polttariporukoiden vierailu meillä. Morsian on saanut polttareissaan valita pitsiunelmat esimerkiksi hääyötä tai häämatkaa varten, Ida kertoo.

Deva Lingerie putiikki

devalingerie.fi

Yrjönkatu 22 /BEPOP
28100 Pori
ARK 10-17 LA 10-14

Teksti: Tanja Hakala
Kuvat: Deva Lingerie ja Jasmin Jenkins Sminmedia

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 7.6.2024

Etsi häämekkoa

Heidi Tuisku

Nora

Heidi Tuiskun moderni prinsessahääpuku, jossa muhkeat off-shoulder-olkaimet. Saatavilla viidestä eri kankaasta, osasta saatavilla myös muita värejä.

Amelie Bridal

40024 – SaYes-mallisto

Amèlie Bridalin SaYes-malliston 400124 on klassinen kapea A-linjainen hääpuku.

Seremonia

EOS – Adore by Justin Alexander

Kun etsit hääpukua ilman koristeita, niin on Adore-malliston Eos on hääpuku sinulle. Ihanan pelkistetyn tyylikäs Eos-hääpuku. Timantti pääntie, avoin selkä.

Adore by Justin Alexander -hääpuvut Helsingissä myy yksinoikeudella Seremonia.