Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vinkkejä häämekon teettäjälle

hääpuvun sovitus

Kuva Nawonil / Pixabay.com

Häämekko kiilaa usein morsiamen listalla häitä järjestellessä melko lailla ykkösen paikalle, sulhasen jälkeen tietenkin. Pukua aletaan miettiä usein jo hyvissä ajoin ja niin teki Tanja Hakala vuoden 2014 morsiankin.

– Noin kaksi ja puoli vuotta sitten luulin tietäväni tasan tarkkaan, millaisen mekon haluan päälleni. Sen väri oli shampanja ja kangaskerroksia enemmän kuin laki sallii kaikenmaailman kirjailujen kanssa. Vaan eipä ole enää, Tanja kertoo.

Ihan oma mekko

– Sen tiesin jo alusta asti, että haluan teettää mekon. Jostain syystä tämä vaihtoehto oli sopivin, sillä tiesin etten löytäisi liikkeiden valikoimista sitä omaa mekkoani. Sellaista jota muilla morsiamilla ei ole. Niinpä puolitoistavuotta sitten istahdin turkulaiseen kahvilaan mekon suunnittelijani kanssa ja siitä se sitten lähti.

– En käynyt ollenkaan liikkeissä kokeilemassa mekkoja. Sitä en tiedä oliko se järkevä ratkaisu vai ei. Olisihan sitä sovittelemalla saanut kätevästi selville mikä mekko sopii omalle kropalle ja mikä ei.

Tanja jakaa muutaman vinkin siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun tekee päätöksen teettää mekon:

1. Käy kokeilemassa mekkoja liikkeissä ennen kuin päätät minkä mallisen mekon haluat.

2. Etsi suunnittelija/ompelija jonka kanssa synkkaa. Jos tekijä ei ole yhtään samalla aaltopituudella kanssasi, hommasta ei välttämättä tule yhtään mitään. On tärkeää, että tekijällä olisi myös selkeä näkemys siitä millainen mekosta on tulossa. Rautainen ammattilainen myös osaa kertoa miten pysytään budjetissa.

3. Kun olet yhdessä tekijän kanssa suunnitellut millainen puvusta tulee, lopeta haikailu yhä uusien ja uusien pukukuvien perään. Et voi saada kaikkea, joten tässä vaiheessa on parempi jättää mekkokuvat ja hääpukuliikkeet rauhaan.

4. Pysy budjetissa ja pidä siitä kiinni. Huolehdi, että mekon tekijäkin tietää budjetin ja muistaa sen jatkuvasti. Jos budjetti leviää käsiin, se tuntuu taatusti ikävältä.

5. ”Pidä omia puoliasi”. Eli jos haluat jonkin yksityiskohdan tasan tarkkaan tietyllä tavalla, muista tuoda se kuuluvasti esiin. Mekko tehdään juuri sinua varten ja sen pitää olla täydellinen, juuri sellainen kuin olet halunnut.

6. Sovi tekijän kanssa, että viimeinen sovitus tehdään mahdollisimman lähellä hääpäivää ja hintaan kuuluu tarvittavat viime hetken korjaukset. Näin sinun ei tarvitse stressata miten käy, jos kiireiden vuoksi laihdut muutaman kilon ja mekko uhkaa roikkua päälläsi.

Muokattu: 8.6.2022