Vihkisormus vanhoista koruista – perintökorut uusiokäyttöön

Vihkisormus vanhoista koruista – perintökorut uusiokäyttöön

Emilian ja Jussin suuri päivä lähestyy. Enää vajaa kaksi kuukautta ja hääpäivä on käsillä. Jaa mutta hetkinen, jotain puuttuu. Vihkisormus! 

– Ei hätää, kyllähän sormustarjontaa riittää, lohduttaa Jussi. 

Mutta kuten moni morsian sen tietää, asia ei aina ole niin yksinkertainen. Vihkisormukselta odotetaan usein paljon. Emilian mielestä vihkisormuksen tulee olla omanlaisensa. Laadukas, kantajansa näköinen, mieluiten jollakin tavalla uniikki. Siinä pitää olla joku juttu...

Emilia ja Jussi sopivat tapaamisen kultasepän kanssa, ja alkavat yhdessä suunnitella vihkisormusta. Sormus alkaakin jo pian hahmottua ja ilokseen hääpari saa tietää, että Kultasepät Narsakalla valmistettuihin koruihin voidaan hyödyntää myös vanhojen arvokorujen materiaaleja: kultaa, platinaa, timantteja ja jalokiviä. Myös vanhoja sormuksia voidaan modifioida ja uudistaa.

Vihkisormus vanhoista koruista – perintökorut uusiokäyttöön

– Jopa 1800-luvun loppupuolelta olevia perintösormuksia on asiakkaan toiveiden mukaisesti muokattu uusiokäyttöön. Tietenkin, vanhaa korua ja käsityötä kunnioittaen, kertoo kolmannen sukupolven kultaseppä Joel Narsakka.

Emilialla on nyt selkeä visio mielessään, ja hän päättää heti kartoittaa korurasiansa sisältöä ja samalla kysyä, josko äidille olisi jäänyt jotain “ylimääräisiä” tai ”käytöstä  poistuneita” kultakoruja. Myös isoäiti kuulee asiasta, ja haluaa antaa yhden vanhan rannekorunsa käytettäväksi Emilian vihkisormukseen. 

Vihkisormus vanhoista koruista – perintökorut uusiokäyttöön

Bingo!

Kultaa saadaan kasaan kokonaiset 27 grammaa 14 karaatin keltakultaa. Tällä voidaan kattaa kaikki vihkisormukseen tarvittava kultamateriaali. Emilia haluaa vihkisormuksen valkokullasta, joten kulta puhdistetaan ja seostetaan uudelleen 14 karaatin valkokullaksi.  Ylimääräisestä kullasta saadaan reilu hyvitys, jolla voidaan kattaa myös osa sormukseen tulevista timanteista. 

Nuoripari on erittäin tyytyväinen. Häiden järjestämiseen palaa paljon rahaa, ja jokainen euro, jonka voi laadusta ja tyylistä tinkimättä säästää, on kotiin päin. Myös ajatus siitä, että kulta on kierrätettyä ja vielä kolmen sukupolven ajalta, tekee jo sormuksesta ainutlaatuisen.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset