Utö-rannekorulla on tarina

Utö-rannekorulla on tarina

Hopeinen Utö-ranneke mustalla timantilla on vaikuttava jo sellaisenaan, mutta tarkemmin katsoen siitä löytää myös syvemmän merkityksen.

Kultaseppämestari Petri Holmbergin suunnittelema Utö sai alkunsa asiakkaan toiveesta. Kultasepänverstaalla vieraillut morsian etsi huomenlahjaksi rannekorua. Kun valikoimissa ei ollut sopivaa mallia, päädyttiin uniikkikoruun.

Hombergin tyyli on pelkistetty ja käytännönläheinen, mutta koruissa on siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – luonnetta.

– Haluan, että suunnittelemillani koruilla on tarina, joka myös näkyy lopullisessa toteutuksessa. Muotokieleni on hillitty, joten tarina on yksityiskohdissa, Holmberg

Utö-rannekorulla on tarina
Utö-rannekorulla on tarina

Idea Utösta

Utön tarina syntyi hääpaikasta – Utön majakkakirkosta.

– Utö on mielestäni yksi saaristomeren kauneimmista kohteista. Myös saaren historia suruineen ja iloineen on mielenkiintoinen, kuvailee purjehdusta harrastava Holmberg.

– Halusin yhdistää koruun jollain tavalla sekä saaret että kirkon. Uniikin korun tekeminen aiheesta, joka on itselle tärkeä tuo suunnitteluun aina oman ainutlaatuisen vivahteensa, hän täsmentää.

Utö-rannekorulla on tarina
Utö-rannekorulla on tarina

Ainutlaatuinen muisto hääpäivästä

Holmberg päätyi hopearannekoruun, johon on leikattu hopeisia kohokuvioita ja upotettu musta timantti. Kuvio tuo pelkistettyyn rannekkeeseen rosoisuutta, mutta aukeaa täysin vasta merikortin rinnalla.

– Korun pintaan on kuvattu Utön saaret. Musta timantti kirkon kohdalla muistuttaa ainutlaatuisesta hääpäivästä, Holberg avaa.

– Korun käyttäjä on saamaansa lahjaan tyytyväinen. Lisäksi olen saanut kehuja korun yksinkertaisen tyylikkäästä muotoilusta myös muilta ihmisiltä, hän päättää.

Katso videolta kuinka taidokkaasti Petrin käsissä syntyy upea sormus

Kultaseppämestari Petri Holmberg / Au-Holmberg Oy

www.au-holmberg.fi
Facebook www.facebook.com/AuHolmberg/
Instagram www.instagram.com/auholmbergoy/

s-posti: info@au-holmberg.fi

 

KORUN TARINA -ARTIKKELI JULKAISTAAN YHTEISTYÖSSÄ SUOMEN KULTASEPPIEN LIITON KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

VihkisormuksetHääyö