Jos suutarin lapsilla on rikkinäiset kengät, niin ei ollut Oz Jewelin korusuunnittelijapariskunnallakaan kihloja vaihdettu, kun päätös naimisiin menosta ja hääpäivästä syntyi.
Vihkisormuskin piti suunnitella ripeällä aikataululla.
– Halusin tehdä sormuksen, joka olisi sekä kihla- että vihkisormus. Syntyi Tupla-sormus. Sormuksen kehä symboloi jatkuvuutta, sitoutumista ja ikuisuutta, sillä ei ole alkua eikä loppua, hopeaseppä Vesa Nilsson kertoo suunnittelemansa vihkisormuksen ideasta.
Nilsson suunnitteli sormuksen itselleen, mutta lopulta se päätyi vaimon, kultaseppä Tiina Arkon nimettömään.
– Koruthan ovat paljon enemmän kuin vain materiaalia ja muotoilua. Niihin tallentuu tunnetta, muistoja ja kokemusta. Vihkisormus on symboli yhteisestä päätöksestä, ja se tunne pitää saada upotettua koruun. Hyvien muistojen pitäisi olla vahvimpana tunteena joka kerta kun sormus pujotetaan sormeen, Arkko kiteyttää.
Oz Jewelin tekijöiden käsissä on syntynyt tuhansia kulta- ja hopeasormuksia ennen ja jälkeen Tupla-sormuksen. Yritys tunnetaan selkeästä ja omaperäisestä muotoilusta, vahvasta ammattitaidostaja ennen kaikkea erinomaisesta asiakaspalvelusta. Asiakkaat tulevat Oz Jeweliin uudestaan. Pitkä kokemus on hionut Arkon ja Nilssonin kykyä lukea asiakkaiden toiveita.
– Ostotilanteet voivat olla hyvinkin herkkiä ja niihin jo itsessään kasautuu paljon tunnetta ja kysymyksiä. Meidän tehtävänämme on luoda rento ja hyvä ilmapiiri, jossa kumpikin osapuoli saa kertoa toiveistaan, mieltymyksistään ja epäilyistäänkin. Sormuksiin saa helposti upotettua omistajiensa tarinoita, niitä kiinnekohtia, jotka tekevät korusta merkityksellisen.
– Meidän koruntekijöiden tehtävä on yrittää tuoda tarinat, toiveet ja mieltymykset koruun. Eikä se useinkaan tarkoita, että pitää suunnitella sormus alusta asti uusiksi. Meillä on paljon malleja joista saa pienilläkin muutoksilla asiakkaalle oman näköisen. Esimerkiksi teimme eräälle asiakkaalle mallistossamme olevasta sormuksesta persoonallisen upottamalla siihen yhdeksän kiveä. Ne vuodet morsiuspari oli viettänyt yhdessä ennen kuin he päättivät mennä naimisiin, Arkko jatkaa.
– Niin, mehän olemme tässä mielessä tällaisia rakkauden työläisiä. Tehtävämme on takoa sormus ilmentämään pariskunnan välistä rakkautta, Nilsson naurahtaa.
1. Miettikää, haluatteko erikseen kihla- ja vihkisormuksen. Kaksi eri sormusta on arvokas ja perinteinen tapa, mutta säännöt on tehty rikottaviksi.
2.Miettikää budjetti valmiiksi, se helpottaa suunnittelua. Edullisempikaan vaihtoehto ei ole vähemmän rakas.
3. Uskalla sanoa ääneen omat mieltymyksesi, mieti mikä sinusta oikeasti tuntuu hyvältä. Olet aikeissa pitää sormusta lopun elämäsi.
4.Sormusten ei tarvitse olla kummallekin puolisolle samanlaiset, niihin voi vaikka upottaa yhteisen elementin. Kompromisseja ei tässä tilanteessa tarvitse tehdä.
5. Parhaaseen tulokseen pääsee, kun keskustelet sormuksen teettämisestä korusepän kanssa. Hänellä on paras tieto ja hän tuntee tekemisen rajat ja mahdollisuudet. Hän osaa myös auttaa, jos sormus tarvitsee muokkausta tulevina vuosina.
Jaa juttu