Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinan

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinan

Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinan

Vuoden 2012 kauneimpana sormuksena palkitun Lumi-sormuksen suunnittelija Olli Lindroos seurasi isänsä kultaseppämestari Esko Lindroosin jalanjälkiä alalle ja on yksi Suomen arvostetuimmista kultasepistä.

Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinan

Kultasepänliike E. Lindroosin toimitusjohtaja Olli Lindroos on omien sanojensa mukaan syntynyt kultasepäksi, hopealusikka suussa.

– Olen pienestä pitäen rakastanut näpertämistä ja käsillä tekemistä. Olen onnekas, sillä sain lapsena viettää aikaa paljon yrityksemme pajalla, joka työvälineineen oli minulle paratiisi. Kultasepän välineillä voi tehdä mitä vaan! Etsin aina tapoja tehdä asiat paremmin ja kauniimmin, ja se on varmasti tuonut minulle arvostusta kultaseppänä.

Yrityksen toimitusjohtajana korujen valmistaminen on jäänyt Olli Lindroosilta vähemmälle. Suunnittelutyötä hän tekee itse, korunvalmistus ja kaiverrukset hoidetaan omalla pajalla Porissa.

Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinan

– Meillä on hyvä tiimi ja hommat luistaa. Pajallamme työskentelevät itseni lisäksi alan kokeneet konkarit. Isäni Esko on mestarikultaseppä, joka on palkittu Vuoden kultaseppänä 2006. Hänen lisäkseen meillä työskentelee taidekaivertajamestari Terhi Viitasalo 26 vuoden kokemuksella. Uusin tulokkaamme pajalla on ”oppipoikamme” kultaseppä Paavo Marila - hänelläkin on jo yli kahdeksan rautaista vuotta takanaan kultaseppänä.

Myös sormuksissa on havaittavissa muotivirtauksia. Useita vuosia pinnalla ollut valkokulta on yhä suosituin sormusmateriaali. Nyt uusimpana trendinä sormuksiin on tulossa raikas punakulta, joka tuo mukavan kontrastin viileän sävyiseen valkokultaan. Muodoissa noudatellaan perinteikästä vintagesormusten tyyliä ja klassista perinteistä timanttisormuksen tyyliä. Uniikkisormuksillekin löytyy kuitenkin kysyntää, sillä kaikki eivät löydä mieleistään sormusta valmisvalikoimista. Yksilölliset sormukset eivät ole pelkästään naisten toiveissa, vaan yhä useampi mies haluaa vihkisormuksekseen käsityönä valmistetun uniikkisormuksen.

Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinan

– Miesten uniikkisormusten kysyntä on nousussa, ja vihkisormuksiksi on miehille tehty upeita uniikkisormuksia, joissa on vahva maskuliininen tyyli. Kivinä on käytetty mustia timantteja, ja pinta on jätetty karkeaksi. Usein miehen uniikkisormus on suoralinjainen kuin suomalainen mies, ei selitellä turhia vaan annetaan muodon puhua puolestaan. Eikä sormus tarvitse aina edes jalokiviä ollakseen persoonallinen ja näyttävä. Sormus voi olla sisältä pyöreä ja neliskanttinen ulkoa tai se voi olla valmistettu kolmesta osasta, jotka niitataan näkyvillä niiteillä toisiinsa. Suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana.

Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinan

Uniikkisormusta ei kannata lähteä teettämään suurella kiireellä. Aikaa tulee varata suunnittelun lisäksi myös toteutukseen. Olli Lindroos suosittelee olemaan reilusti ajoissa, sillä uniikkisormuksen valmistukseen voi kulua ruuhkaisimpaan aikaan yli neljä viikkoa.

– Onnistunut uniikkisormus on asiakkaan toiveiden ja kultasepän taitojen yhdistelmä. Kultaseppänä minulla ei ole esteitä, on vain mahdollisuuksia. Kompromissit eivät ole minua varten, sillä tähtään aina täydellisyyteen. Mielestäni juuri korun muoto tuo korulle sielun. Muoto voi olla pehmeä, terävä, kirkas tai samea, herkän feminiininen tai ronskisti maskuliininen. Haluan luoda koruistani sellaisia, joista näkee kantajansa persoonan heijastuvan. Uniikkisormus kertoo kantajansa tarinaa.

Muokattu: 2.6.2021