Uniikin sormuksen tilaamisesta muodostui kohtalon johdatuksesta ystävyyssuhde

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Uniikin sormuksen tilaamisesta muodostui kohtalon johdatuksesta ystävyyssuhde

Mainos

kultaseppä-muotoilija Olli Johan Lindroos

Kuva Camilla Bloom

Uniikin vihkisormuksen tilaaminen Olli Johan Lindroosilta muodostui koskettavaksi ystävyyssuhteeksi.

Piritta katselee hänelle suunniteltua ja valmistettua timanttisormusta ja huokaisee. Koruun sisältyy mieletön matka, joka jatkuu edelleen. Sormuksen sisäpintaan on istutettu vaaleanpunainen timantti kertoen tarinaa siitä, miten elämä voi hetkessä heitellä. Piritta sai keväällä rintasyöpädiagnoosin, vain kuukausia häiden jälkeen.

– Se kaikki on osa minua ja halusin sormukseen tarinani, minut, kokonaisuudessaan. Mieheni sai idean ihoa vasten olevasta pinkistä timantista, ja Olli teki mieletöntä työtä toteuttaessaan sen.

Lämmin vastaanotto

Kaikki alkoi kuitenkin Arin sormuksesta. Ari olisi vallan hyvin voinut olla ilman vihkisormusta, mutta Piritta halusi kovasti miehensä kantavan korua.

– Ari totesi haluavansa sitten sellaisen, jollaista kellään muulla ei ole. Sattumalta päädyimme Helsingin Stockmannin OJL-myymälään kysyttyämme ensin teettämistä toisesta paikasta. Olli ei ollut paikalla, mutta meidät otettiin niin mieleenpainuvasti vastaan, että tilaus lähti heti liikkeelle.

Kun Ari ja Piritta olivat jättäneet ensimmäiset toiveensa ja yhteystietonsa myymälään, he jatkoivat matkaansa.

– Emme päässeet edes Stockmannin ovista ulos, kun Olli jo soitti. Meille tuli heti sellainen olo, että meistä pidetään hyvää huolta. Emme kertaakaan epäilleet, etteikö sormuksesta tulisi haluamamme kaltainen.

Olli Johan Lindroosin sormusluonnoksia

Kuva Camilla Bloom

Kantajalleen alusta loppuun suunniteltu ja toteutettu sormus kuvastaa juuri häntä ihmisenä. Arin sormus teetettiin ensin, jota seurasi Piritan naisellisempi versio. – Olli sai kaikki toiveemme toteutumaan ja hän osasi myös johdatella meidät sopiviin ratkaisuihin sormusten kanssa.

Elämäntarina sormuksessa

Tilaustyönä tehtävän sormuksen tarina alkaa muodostua heti, kun Olli tapaa asiakkaan. Hän on aina ollut hyvä ihmistuntija. Tämä piirre on suunnittelutyössä kultaakin kalliimpi, sillä sen avulla saa kiinni ihmisen ajatuksista paremmin, pääsee sopivasti ihon alle.

– Sormuksen tulee olla kantajansa näköinen, täydellinen juuri hänelle. Juttelen ihan kaikesta asiakkaiden kanssa ja kyselen heidän elämästään, mitä he tekevät ja mistä he pitävät, mistä haaveilevat. Kokonainen tarina kiteytyy luomistyössä valmiiksi sormukseksi, Olli selventää. 

Mielikuvat heräävät eloon

Ari kertoi Ollille elämästään ja itsestään. Näyttävä timanttisormus alkoi saada lopullista muotoaan Ollin käsissä. Kun Ari sai WhatsApp-viestein 3D-kuvia tulevasta korustaan, oli mies hyvin tyytyväinen. Sormuksesta oli tulossa juuri mielikuvien kaltainen.

– Tykkään laittaa asiakkaille viestiä WhatsAppin kautta, se on helppoa eikä liian muodollista.

Piritta ja Ari ovat samaa mieltä.

– Yhteydenpito Ollin kanssa oli mutkatonta, aivan kuin ystävät toisilleen viestittelevät tai soittelevat.

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI SE ISOMPANA

Vuosi 2022 oli Arille ja Piritalle täynnä tunteiden kaikkia ääripäitä. Siksi heidän sormuksensa ja muutkin uniikit teetetyt korut kertovat jokainen päivä rakkauden voimasta ja yhdessä eletystä elämästä.

Unelmieni sormus

Häiden jälkeen Piritta ihaili miehensä sormusta ja totesi myös haluavansa Ollin suunnitteleman sormuksen.

– Minulla oli jo vihkisormus, mutta halusin uuden. Oli helppo ottaa Olliin yhteys, kun tunsimme jo entuudestaan. Syöpädiagnoosini ehti kiilata kaiken väliin, mutta jatkoimme silti. Ollin tuki, empaattisuus ja maanläheisyys auttoivat meitä molempia kaiken keskellä. Sain unelmieni sormuksen, kaikkineen aivan täydellisen, ja Ollista meille tärkeän ihmisen elämäämme, ystävän.

 
Teksti Tanja Hakala

OJL – Olli Johan Lindroos 

www Ojl.fi
Instagram @ollijohanlindroos

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä OJL


Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 10.4.2024