Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Trash the dress -kuvauksessa unohdetaan häiden muodollisuus

Trash the dress -kuvauksessa unohdetaan häiden muodollisuus

Trash the dress -kuvauksen tai fearless bridal -kuvauksen ideana on tehdä upeita hääkuvia mielenkiintoisessa miljöössä – hääpuvun kohtaloa miettimättä. Kuvat voivat olla humoristisia, ja jopa villejä tai muotikuvamaisia hääkuvia, joita tehdään hääpukua säästelemättä.

Selkeää määritelmää trash the dress -kuvaukselle ei ole, mutta tyypillisiä kuvauspaikkoja ovat rannat, autiot talot ja skeittipuistot. Joskus kyse on "vain" romanttisesta niityn keskellä makoilusta rakkaan kainalossa tai hääpuvun uittamisesta, mutta aivan hyvin se voi olla hääpuvun polttamista tai vaikka maalaamista.  

Vaikka trash the dress kirjaimellisesti tarkoittaa hääpuvun tuhoamista, aika harvoin ainakaan meillä Suomessa hääpuku tuhoutuu kuvauksissa. Hääpuku saattaa likaantua ja kastuakin, mutta yleensä puku voidaan palauttaa kaappiin pesulan kautta.

Trash the dress -kuvauksessa unohdetaan häiden muodollisuus

Spraymaali on yksi vaihtoehto

Toisin kävi Raggarimorsian Minna Duftonin hääpuvulle. Hän uhrasi Cymbeline-hääpukunsa "Hendenvaaraan", eli graffititaiteilija Hende Niemisen spraymaalikäsittelyyn. Samalla syntyi itsenäisyyspäivän tempaus, jolla Dufton halusi tarjota Presidentinlinnan "Suurelle Arvostelutapahtumalle" vastapainoa.

– Hende halusi tällä elämänsä ensimmäisellä hääpukumaalauksellaan puolustaa pienempiään ja lopettaa naisten pukeutumisen arvostelun ja erityisesti tisseihin tuijottelun, kertoo Minna Dufton.

– Liian monesti naisilla tulee vastaan tilanne, jossa joku tuttu tai tuntematon mies tuijottaa rintavarustusta sen sijaan, että ottaisi katsekontaktia. Raggarimorsiamen maalattu hääpuku tuijottaa nyt takaisin, kuin kysyen: "Mitä mulkkaat?!", perustelee Hende Nieminen teostaan.

Minna Dufton ei osallistunut ensimmäistä kertaa häämekon tuhoamiseen. Jo aiemmin hän oli mukana musiikkivideon teossa, joka sai inspiraationsa juuri trash the dress -tyylistä. Rock the Frock -videon voit katsoa täältä.

Hauskuutta rennosti hääpuku päällä

Trash the dress -kuvaukset tehdään usein heti häiden tai häämatkan jälkeen, silloin järjestetään eräänlaiset häiden "jatkot". Silloin on tarkoitus pitää hauskaa rennosti hääpuku päällä ilman aikatauluja, täydellisiä meikkejä ja kampauksia.

Hauska idea on myös järjestää kuvaus vaikka ensimmäisenä hääpäivänä tai vaikka kymmenen vuoden päästä häiden jälkeen muistellen yhteistä tavailta.


Kuvat Minna Dufton graffitimekossa Elina Manninen ja Rock The Frock -videon making of -kuva  Petri Tuohimaa

Trash the dress -kuvauksessa unohdetaan häiden muodollisuus

Muokattu: 26.9.2017