Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Täydellisten vihkisormusten tarina

Täydellisten vihkisormusten tarina

Eräänä heinäkuisena päivänä käynnistyi yksi Hansin elämän tärkeimmistä projekteista. Hän oli etsinyt kevään ja alkukesän aikana kultasepänliikettä, joka valmistaisi hänelle ja hänen tulevalle vaimolleen vihkisormukset. Lopulta kuopiolaisen miehen tie vei Kapteeninkadulle Helsinkiin, Kultaseppä Kulmalan liikkeeseen.

Yhdessä kultaseppämestari Pekka Kulmalan ja kahden kultasepän Mika Paasosen ja Petteri Eskolan kanssa käynnistyi uniikkien vihkisormusten suunnittelu ja valmistus. Hans kertoo, että liikkeen valintaan vaikutti Kulmalan aiemmat työt, tyyli, laatu ja linja – tunnetta unohtamatta.

– Päädyin Kulmalaan, sillä taustatyöni perusteella tämä on kaikista paras paikka. Heti ensimmäisen tapaamisemme jälkeen oli selvää, että haluan Kulmalan kultaseppien tekevän sormuksemme.

Täydellisten vihkisormusten tarina

Vaikka Helsingin ja Kuopion väliin mahtuu useampi sata kilometriä, yhteistyö sujui saumattomasti sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Kulmalalle on tärkeää, että asiakkaita palvellaan pitkänkin välimatkan takaa.

Kultaseppämestari on vaikuttunut sulhasen panostuksesta. Tämä hoiti sormusprojektin yllätyksenä morsiamelle, teki valtavasti taustatyötä suunnittelua varten ja oli tiiviisti mukana projektissa. Kulmala haluaa kuitenkin muistuttaa, että tilausasiakkaita on monenlaisia: toiset ovat hyvin tietoisia siitä, mitä haluavat, ja toiset taas toivovat kultasepiltä enemmän apua suunnittelussa. Kultaseppä Kulmalan liikkeen ovet ovat auki kaikille.

– Harvoin tapaa näin tarkkaa henkilöä sormusasioissa. Hän oli innoissaan ja kiinnostunut yksityiskohdista. Jo siksi tämä on ollut todella kiva ja opettavainen projekti, Kulmala kertoo.

Rohkeasta ideasta näyttäväksi sormukseksi

Projektiin kuului kaikkiaan kolme sormusta: morsiamen kihlasormus ja pariskunnan vihkisormukset. Kaikki sormukset luonnosteltiin aluksi käsin ja mallinnettiin sitten tietokoneella. Sen jälkeen sulhasen sormuksesta ja siinä olevista leijonista tehtiin vahatulostukset. Kokoaminen ja viimeistely tapahtuivat käsin, perinteisiä kultasepän tekniikoita käyttäen. Morsiamen sormukset tehtiin alusta loppuun käsityönä.

Täydellisten vihkisormusten tarina
Täydellisten vihkisormusten tarina

Kyseinen sormusprojekti oli keskimääräistä pidempi, sillä morsiamen vihkisormuksen safiiri vaati pitkän etsinnän. Varsinainen kultasepäntyö yhden sormuksen kohdalla vei noin 40 tuntia. Heinäkuussa alkanut projekti saatiin valmiiksi marraskuun puolessa välissä.

– Hyvin harvoin sanon asiakkaalle, että olette liian ajoissa. Jos on yhtään spesiaalimpi tilaus, niin aikaa kannattaa varata puoli vuotta, Kulmala muistuttaa.

Hansin kolmen sormuksen kokonaisuus jää Kulmalan mieleen erilaisuutensa puolesta.

– Nuoren miehen vihkisormukseksi tämä on positiivisella tavalla poikkeava, rohkea valinta. On myös mukavaa, että morsiamen sormuksissa on väriä ja näyttävyyttä, Kulmala sanoo.

Valmiit sormukset täyttivät sulhasen toiveet.

– Vaikka päässäni oli hieno visio, lopputulos yllätti olemalla vielä asteen hienompi. Kaikista aiemmin näkemissäni sormuksissa puuttui jotain. Nyt minulla on sormukset, joissa yhdistyy kaikki toivomani.

Huippuammattilaisten käsityötä

Kurkkaa videolla Kultaseppä Kulmalan verstaalle, jossa taitavat käsityöläiset tekevät pikkutarkkaa työtä mahdollistaen täydellisyyden!

 

SISÄLTÄÄ MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ Kultaseppä Kulmala

Muokattu: 1.12.2018