Tallennetaan hääpäivä hääelokuvaksi taianomaisesti ja tunnelmallisesti

Aina FIlmi häävideo filmille

Kuva Aina FIlmi

Kuvittele, miten hääpäivästäsi jää filmille ikuinen muisto. Kun katsotte häävideotanne myöhemmin, tuntuu kuin joku olisi saanut muiston elämään jälleen. AinaFilmin filosofia perustuu juuri tähän upeaan tunteeseen. AinaFilmi on erikoistunut analogisiin formaatteihin, kuten Super 8 -kaitafilmiin ja 35 mm:n filmivalokuvaukseen.

Hääjuhlia vietetään lähes yhtä monella tavalla kuin on hääparejakin. Se, mikä kaikkia kuitenkin yhdistää, on rakkaus ja hääpäivän tunteiden kirjo. Kun tämän kaiken saa filmille, voi onnellisimpiin hetkiin palata kerta toisensa jälkeen.

AinaFilmi kuvaa häävideoita, jotka ovat tyyliltään ainutlaatuisia ja taiteellisia. Niistä huokuu maanläheisellä tavalla pehmeys ja hääparin rakkaus toisiaan kohtaan. Kun kuvataan aitoa ja ihastuttavan epätäydellistä päivää kaikkine tunteineen, saavutetaan uniikki lopputulos vuosia karttuneella ammattitaidolla.

AinaFilmin ohjaaja Minna Duftonin kanssa työskennellessä tuntuu kuin rakkaat ystävät olisivat tulleet kuvaamaan elämän tärkeintä päivää.


– Tämä on minun toteutunut unelmani. Etsin pitkään paikkaa, jossa voisin toteuttaa jotakin kaunista ja harvinaislaatuista. Tie johti oman hääkuvauspalvelun perustamiseen.

Kuin ihana uni heräisi jälleen eloon

Elokuvamainen tapa taltioida hääparille tärkeät hetket lumoavat katsojansa. AinaFilmin tavoitteena on saada tallennettua hääpäivän epätäydellinen kauneus pehmeään filmikuvaan, jossa valon tanssi videoilla saa aikaan unenomaisen koosteen päivän upeimmista hetkistä.

Kun hauskanpito, hellyys, onni ja liikkeet jäävät yhdeksi tarinaksi kameraan, lopputulos on ajaton. Se kertoo hääpäivästä eläväisesti vielä vuosienkin päästä tyylillä, joka on filmikameralle ominaista.

Häävideoon tallentuu kaikki se, mitä hääkuviin ei ehditä saada kiinni. Kun katsot videota myöhemmin, tuntuu kuin melkein maistaisit hääkakun suussasi, kokisit jännityksen vatsassasi ennen alttaria tai tuntisit hääkimpun tuoksun.

Pienet hetket ovat arvokkaimpia

Jotta aikaansaadaan romanttinen ja koskettava häävideo, suunnitellaan sen toteuttaminen huolella ennen hääpäivää. Käsikirjoitus takaa lopputuloksen onnistumisen. Naururypyt, onnen kyyneleet, silmänisku ja jännittynyt hengenveto ennen alttaria, näitä pieniä hetkiä varten on AinaFilmi.

Häitä rakastava Minna Dufton on palkittu ohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka erikoisalaa on tarinankerronta. Tämän vuoksi onkin helppo uskoa, että juuri hänen käsissään syntyy herkkiä, loistavia ja tunteita herättäviä häävideoita. Intiimillä ja välittävällä ohjaustyylillään hän varmistaa sen, että päivän taltiointi on onnistunut kaikessa aitoudessaan. AinaFilmin häävideot ovat aitoja, mutta eivät täydellisiä. Aivan kuten me ihmisetkin.

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ AINA FILMI

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Lue lisää häävideoista Häät.fistä

Miten häävideot oikein syntyvät? Lue Häät.fistä >>

Häävideo takaa ihanan paluun hääpäivään. Lue Häät.fistä >>

Ammattilainen tallentaa häiden tunnelman häävideolle. Lue Häät.fistä >>

Anoppi ja appiukko satuhäissä Jakartassa – Katso koskettava video Häät.fistä >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääkuvaus