Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkuvaus

Tallennetaan hääpäivä hääelokuvaksi taianomaisesti ja tunnelmallisesti

Aina FIlmi häävideo filmille

Kuva Aina FIlmi

Kuvittele, miten hääpäivästäsi jää filmille ikuinen muisto. Kun katsotte häävideotanne myöhemmin, tuntuu kuin joku olisi saanut muiston elämään jälleen. AinaFilmin filosofia perustuu juuri tähän upeaan tunteeseen. AinaFilmi on erikoistunut analogisiin formaatteihin, kuten Super 8 -kaitafilmiin ja 35 mm:n filmivalokuvaukseen.

Hääjuhlia vietetään lähes yhtä monella tavalla kuin on hääparejakin. Se, mikä kaikkia kuitenkin yhdistää, on rakkaus ja hääpäivän tunteiden kirjo. Kun tämän kaiken saa filmille, voi onnellisimpiin hetkiin palata kerta toisensa jälkeen.

AinaFilmi kuvaa häävideoita, jotka ovat tyyliltään ainutlaatuisia ja taiteellisia. Niistä huokuu maanläheisellä tavalla pehmeys ja hääparin rakkaus toisiaan kohtaan. Kun kuvataan aitoa ja ihastuttavan epätäydellistä päivää kaikkine tunteineen, saavutetaan uniikki lopputulos vuosia karttuneella ammattitaidolla.

AinaFilmin ohjaaja Minna Duftonin kanssa työskennellessä tuntuu kuin rakkaat ystävät olisivat tulleet kuvaamaan elämän tärkeintä päivää.


– Tämä on minun toteutunut unelmani. Etsin pitkään paikkaa, jossa voisin toteuttaa jotakin kaunista ja harvinaislaatuista. Tie johti oman hääkuvauspalvelun perustamiseen.

Kuin ihana uni heräisi jälleen eloon

Elokuvamainen tapa taltioida hääparille tärkeät hetket lumoavat katsojansa. AinaFilmin tavoitteena on saada tallennettua hääpäivän epätäydellinen kauneus pehmeään filmikuvaan, jossa valon tanssi videoilla saa aikaan unenomaisen koosteen päivän upeimmista hetkistä.

Kun hauskanpito, hellyys, onni ja liikkeet jäävät yhdeksi tarinaksi kameraan, lopputulos on ajaton. Se kertoo hääpäivästä eläväisesti vielä vuosienkin päästä tyylillä, joka on filmikameralle ominaista.

Häävideoon tallentuu kaikki se, mitä hääkuviin ei ehditä saada kiinni. Kun katsot videota myöhemmin, tuntuu kuin melkein maistaisit hääkakun suussasi, kokisit jännityksen vatsassasi ennen alttaria tai tuntisit hääkimpun tuoksun.

Pienet hetket ovat arvokkaimpia

Jotta aikaansaadaan romanttinen ja koskettava häävideo, suunnitellaan sen toteuttaminen huolella ennen hääpäivää. Käsikirjoitus takaa lopputuloksen onnistumisen. Naururypyt, onnen kyyneleet, silmänisku ja jännittynyt hengenveto ennen alttaria, näitä pieniä hetkiä varten on AinaFilmi.

Häitä rakastava Minna Dufton on palkittu ohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka erikoisalaa on tarinankerronta. Tämän vuoksi onkin helppo uskoa, että juuri hänen käsissään syntyy herkkiä, loistavia ja tunteita herättäviä häävideoita. Intiimillä ja välittävällä ohjaustyylillään hän varmistaa sen, että päivän taltiointi on onnistunut kaikessa aitoudessaan. AinaFilmin häävideot ovat aitoja, mutta eivät täydellisiä. Aivan kuten me ihmisetkin.

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ AINA FILMI

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Lue lisää häävideoista Häät.fistä

Miten häävideot oikein syntyvät? Lue Häät.fistä >>

Häävideo takaa ihanan paluun hääpäivään. Lue Häät.fistä >>

Ammattilainen tallentaa häiden tunnelman häävideolle. Lue Häät.fistä >>

Anoppi ja appiukko satuhäissä Jakartassa – Katso koskettava video Häät.fistä >>

Muokattu: 10.3.2023

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Miika Hämäläisen Love High on Vuoden Hääkuva 2024

Rovaniemeläisen valokuvaaja Miika Hämäläisen kuva voitti kilpailun ja keräsi 37 prosenttia annetuist...

Häävideo kertoo hääpäivästä elokuvallisesti

Häävideo on elokuvamainen tarina hääparin tärkeästä päivästä, mutta aito. Hääelokuvaksi kuvattu hääp...

Upeaan hääkuvaan tallentuu rakkauden kaunein hetki

Hääparin oma mielentila on tärkeää saada mahdollisimman rennoksi ja unohtamaan hääpäivän aikataulu k...

Mari Hakanen on Vuoden Hääkuva 2023 -kilpailun voittaja

Susan ja Nikon hääkuva Samassa veneessä on Vuoden Hääkuva 2023. Mari Hakasen usvaisessa hääkuvassa t...

Häävideo takaa ihanan paluun hääpäivään

Leffatyylinen videomuisto hääpäivästä on kultaakin kalliimpi Elisalle ja Nikolle. Valmista videota o...

Boudoir-kuvaus räjäyttää tajunnan

Boudoir-kuvaus ylistää rakkautta omaa kehoa kohtaan. Se voimaannuttaa sinut ja hemmottelee puolisoas...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024