Suunnittele ikimuistoinen häämatka Kreikan saarilla!

Kreikka Dodekanesia

Kuva Rhodes-Anthony Quinn Beach Photo / GNTO Archive

Loputon määrä kristallinkirkkaita vesiä, jatkuvaa auringonpaistetta, tajunnanräjäyttäviä paikallisia makuja ja lumoavia auringonlaskuja. Kukapa ei rakastuisi Kreikkaan?

Dodekanesia on häämatkailijan unelma!

Dodekanesian saariryhmä sijaitsee Egeanmeren kaakkoisosassa ja on Kreikan aurinkoisin Paikka. Kaksitoista suurempaa ja lukematon määrä pienempiä saaria kristallinkirkkaine vesineen ja upeine rantoineen houkuttelee luokseen. Tärkeät arkeologiset löydökset, mahtavat bysanttilaiset ja keskiaikaiset muistomerkit ja uniikit, perinteiset asutukset odottavat seikkailijoita!

Kreikka Dodekanesia

Kuva GNTO/ Militos

Ikisuosikki Rodos yllättää

Rodos, Dodekanesian pääkaupunki, on täydellinen saari rentoutumiseen, mutta mieletön myös aktiivista tekemistä etsiville! Kirkkaanvihreät kummut, rikkaat vihreät laaksot ja katkeamaton kultaisten rantojen linja tarjoilevat häämatkailijalle melkoisen kokemuksen. Rodos on todellakin maaginen saari!

Kreikka Dodekanesia

Kuva GNTO/Y.Skoulas

Häämatka Kosin saarelle on täynnä elämyksiä

Kos on Dodekanesian kolmanneksi suurin saari. Sen hiekkarannat, turkoosi vesi ja runsas kasvillisuus takaavat ihastuttavan häämatkan autenttisuuden keskelle. Kos on täynnä tekemistä ja kokemista, sillä sen muinaiset ja keskiaikaiset monumentit ovat kulttuurinnälkäisille ehdoton kohde.

Puiden reunustamat leveät tiet, suuret aukiot, puistot ja ihastuttava kaupunkialue vetävät taatusti puoleensa. Saarella on myös kattava määrä vain pyöräilijöille tarkoitettuja kulkuväyliä. Saaren tunnusmerkki on sen keskiaikainen linna Nerantziá Castle, joka sijaitsee sataman sisäänkäynnillä.

Kreikka Dodekanesia

Kuva GNTO/E.Fili

Patmoksen ilmapiiri kiehtoo matkailijaa

Patmos on maailmanlaajuisesti tunnettu pyhänä saarena, sillä täällä apostoli John kirjoitti Johanneksen ilmestyksen. Patmos on loistava kohde luontoa rakastaville, kiitos saaren pitsimäiselle rantaviivalle, jyrkille kallioille ja vulkaaniselle maaperälle.

Kreikka Dodekanesia

Kuva GNTO Archive

Ihanan uniikki Leipsoi

Leipsoi on ketju pieniä saaria, luotoja ja kallioita, jotka merkitsevät kaakkoisen osan Ageanmertä ja muodostavat Dodekanesian saariryhmän pohjoisosan. Leipsi tai Leipsoi on saariketjun suurimman saaren nimi. Se sijaitsee Patmoksen ja Leros Islandin välissä. Saari on vähemmän tunnettu, mutta taatusti vierailun arvoinen. Häämatkakohteeksi täydellinen, sillä saari tarjoilee rentoutumista ilman väkijoukkoja ja mahdollisuuden kokea melkein koskematon luonto.

Kreikka Dodekanesia

Kuva GNTO/Y. Merakos

Upea yllätys, Kastellorizo!

Kastellorizo sijaitsee aivan itäisen Kreikan liepeillä, kivenheiton päässä Turkin rannikolta. Saari on täynnä iloisenvärisiä taloja, joiden arkkitehtuuri on hyvin poikkeavaa. Kunnioitusta herättävät kirkot ja pittoreskit kujat vievät sydämen mennessään! Kannattaa maista saaren perinteisiä makeisia katoumária ja strávaa ja järjestää veneretki Galazio Spileoon, Kreikan suurimpaan ja näyttävimpään meriluolaan.

Kurkkaa vielä lisää inspiraatiota Häät.fistä Kreikan häämatkakohteista!

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TUOTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka