Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Sulhasen asusteet ja vaatteet

Sulhasen asusteet ja vaatteet

Hääpäivänä morsiamen lisäksi yhtä tärkeä rooli on sulhasella. Usein tosin sulhasen osuus valmisteluissa on pienempi kuin tulevan vaimon. Moni mies antaa mieluusti organisointivastuun naiselle ja vastailee morsiamen kysymyksiin yleensä: kyllä, sopii.

Tietysti on myös poikkeuksia ja varmasti on myös paljon miehiä, jotka mielellään osallistuvat suunnitteluun ja antavat hääjuhlaan yhtä ison panostuksen kuin nainenkin. Ja kuinka ihanaa se onkaan, kun voi toisen vastuulle laittaa hyvillä mielin puoletkin hoidettavista asioista.

Oli sitten kummin päin vain, niin sulhasen pukeutuminen ja asusteet ovat yhtä tärkeät kuin morsiamen.

Sulhasen asusteet ja vaatteet

Heti hääsuunnittelun alkuvaiheessa kannattaa yhdessä miettiä, millaisia juhla-asuja hääpari haluaa käyttää. On tärkeää, että jokainen kokee juhlassa pukeutuvansa itsensä näköiseksi. Häät on perhejuhla, joiden pukeutumistyyliä ei mikään sääntö määrää.

Toinen asia jota kannattaa miettiä on, mitä kaikkea häitä varten kannattaa ostaa. Erityisesti miesten juhlapukuja on vuokratavana monissa hääpukuliikkessä.

– Meillä on tarkoituksena vuokrata Porin Juhlavasta sekä sulhaselle että bestmanille liivit ja sakettisolmiot. Bestmanin pukutilannetta en vielä tiedä, mutta Herra H:lle käydään ostamassa tyylikäs tumma puku. Tälle tulee varmasti käyttöä monta kertaa häiden jälkeenkin. Kengät löytyykin jo, joten turha hankkia uusia, kertoo morsian Tanja Virtanen.

Talvella on otettava huomioon myös ulkovaatteiden merkitys: pikkutakilla ei pakkasessa pärjää.

– Musta villakangastakki on myös sulhasen ostolistalla. Meillä kun häät ovat kätevästi tammikuussa, voidaan takin hankinta jättää joulualennusmyyntien aikaan. Suuri luotto on, että takki löytyy vielä silloin, jos ei sitten alesta, niin varmastikin muuten, Tanja pohtii.

Vaatteiden lisäksi sulhanenkin voi miettiä koruvalintoja tärkeään päivään. Yhtä lailla pitää olla pohdittuna myös alusvaatteet, sukat, kalvosinnapit ja tuoksu. Talviaikaan voi panostaa myös laadukkaisiin nahkahanskoihin ja tyyliin sopivaan kaulaliinaan.

Älkäähän siis häämekkometsästyksen keskellä unohtako sulhasta – tarkkaan mietityllä asukokonaisuudella mieskin tuntee itsensä tärkeäksi tärkeänä päivänä!

 

Muokattu: 10.5.2022