Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Kravatin valta-asema ei hevillä heilu. Solmio on tuttu ja turvallinen kauluspaidan asuste moniin tilanteisiin, mutta joskus mies haluaa päälleen jotain erilaista. Sulhasella solmu, huivi, krosetti, rusetti tai plastron voisivat korvaavat iänikuisen solmion, ja tuoda värikkään ja räväkän yksityiskohdan hääpukeutumiseen.

gTien Jenni Ahtiainen on vuodesta 2007 tarjonnut miehille rohkeita vaihtoehtoja kravatin tilalle.

– Moni haluaa panostaa kaulavaatteeseen, vaikka juhlapuku olisikin vuokrattu, Jenni muistuttaa.

Rohkeutta erikoisten kaulavaatteiden käyttö vaatii, mutta Jenni tietää kokemuksesta, että usein mies lähtee liikkeestä ulos paljon rohkeamman kaulavaatteen kanssa, kuin mitä seuralaisena ollut nainen alunperin uskoikaan.

Tässä gTien Jenni Ahtiaisen vinkkejä niille, jotka haluavat panostaa johonkin erityiseen hääpäivänään.
 

Solmiohuivit

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Pirate on solmiohuivimalli, joka kiedotaan kauluspaidan alle ja solmut solmitaan eteen. Pirate valmistetaan matasta ja kiiltävästä puuvillakankaasta. Pirateja löytyy valmiina mustana, mutta tilauksesta voidaan huivi valmistaa vaikka morsiamen hääpukuun sopivasta kankaasti.

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Dandy on pitsinen huivisolmio. Materiaalina on musta silkki ja pitsi. Se kiedotaan kaksi kertaa kaulan ympäri kauluspaidan alle, solmu on melkein kuin ranskalainen kravattisolmu.

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Cash on Johnny Cashin inspiroimana syntynyt monikäyttöinen huivi. Solmi se skragaksi tai rusetiksi kauluspaidan kanssa tai suoraan kaulalle kesäiseksi "fritsuliinaksi". Tämä keikarimainen kravatin korvikkeen sopii jättää kauluspaidan ylin nappi rennosti auki. Materiaalina voi olla puuvilla, satiini, silkki tai jopa nahka.
 

Rusetti ja krosetti

Fraki on erilainen rusetin korvike, joka soveltuu frakkirusetin tilalle. Taatusti erilainen ja pieni, huomiota herättävä rusetti.

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Musta krosetti puolestaan on solmion ja rusetin korvike, jolla erotut hauskasti muista krosetin käyttäjistä.

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?


Kravatti

Suora L on kravatti, jonka etukappale on tasalevyinen alhaalta ylös eli se ei siis levene alaspäin. Myös kravatin kärki on suora. Suoran saat harmaana, valkoisena ja mustana. Tämä kravatti suositellaan solmimaan piilosolmulla.

–  Piilosolmullisella kravatilla on sama efekti kuin, jos pitkään partaa käyttänyt mies ajaisi parran pois. Kaikki huomaavat, että jotain on erilailla, mutta ihan heti ei keksi mitä, Jenni kertoo.

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Michael on pitsikravatti. Sen etukappaleessa on mustaa pitsiä. Michael nimettiin uudelleen Michael Monroen mukaan, mies kun käytti tätä mallia kaulassaan Linnan juhlissa 2011.

Sulhanen mitä kietaisisit kaulaasi?

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Sulhanen