Sometatko sinä häissä? Muista kohteliaat säännöt!

Sometatko sinä häissä? Muista kohteliaat säännöt!

On tärkeää pohtia omaa puhelinkäyttäytymistään myös häissä, muistuttaa Häät-lehden tuottaja Tanja Hakala. Intiimi hääjuhla voi olla hääparille niin tärkeä, ettei sitä haluta retostella siellä täällä. Poikkeuksen tekevät somehäät, joissa kehotaan ottamaan kuvia ja ladata niitä esille.

Naama kiiltää, posket punottaa ja voi kamala mikä ilme! Morsian voi pahoittaa mielensä nähdessään itsestään ladattuja kuvia Facebookissa häälookissaan. Puhelinräpsyt kun eivät tavallisen tallaajan taidoilla ole usein kovinkaan kauniita. Se siitä sädehtivästä morsianlookista, ja nyt jokainen kuvan lataajan somekaveri on jo päässyt urkkimaan otoksen. Kiva!

Juhlavieraan on nykyään syytä päivittää käyttäytymisetikettiään saadessaan kutsun häihin. Kaikki eivät halua lärviään sosiaaliseen mediaan. Moni morsian ja sulhanen tahtoo säästää juhlapäivän kuvat lähipiirin katseltavana, tai he eivät välttämättä itse edes ole Facebookissa, Twitterissä saati Instagramissa. Silloin ei tunnu kivalta, kun puolituttu kommentoi nähdessään hääpotretin kaverin kaverin sivulla. Kun siis saat kutsun häihin: muista jättää juhlatohinassa painamatta jaa-nappulaa, jos sinulla ei ole lupaa morsiusparilta kuvien levitykseen. Koristelu- ja tarjoilukuvat ovat asia erikseen, mutta jos niinkin tärkeässä juhlassa kuin häissä napsitaan kuvia ihmisistä, on äärimmäisen tärkeää aina varmistaa lupa kohteelta.

Intiimi hääjuhla on niin tärkeä, ettei sitä haluta retostella siellä täällä. Poikkeuksen tekevät somehäät, joissa kännyköiden näpyttelyääni peittää bändin soitannan. Silloin on ihan ookoo ottaa kuvia ja ladata niitä esille. Meitä juhlijoita on niin monenlaista, että kaikkien toiveet tulisi ottaa huomioon. Hyvä hääjärjestäjä muistaa selventää juhlan alussa tai kirkko-ohjelman printissä kännykkäetiketin osaset.

Eikä siitä mihinkään pääse, some on tullut osaksi arkea, niin myös juhlia. Ei ole tavatonta huomata, kun katselee ympärillä olevaa juhlakansaa, että yksi jos toinenkin näpyttää puhelintaan. Ehkä juuri siksi on hyvä ottaa jollain tavalla sosiaalinen media osaksi häätilaisuutta. Puhelinten latauspiste on oiva paikka somettajille olla ihan livenä sosiaalinen muiden kanssa. Puhelinta ladatessa tulee väkisinkin juteltua vierustoverille. Ja kun latauspisteen somistaa teeman mukaisesta, ja asettaa tarjolle pientä naposteltavaa, saadaan tästäkin yksi ohjelmanumero aikaiseksi.

Että kyllä, voi some, tähän me olemme tulleet!

Kuva Nelly Steenroos / Valokuvaus Nelly

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HäävierasHäiden suunnittelu