Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Silver Wind tiara suuren juhlan kruunuksi

Silver Wind tiara suuren juhlan kruunuksi

Korun nimi?

Silver Wind -tiara. Se on valmistettu 925o/oo hopeasta.

Millainen koru se on?

Tämä Silver Wind -versio on tiara, mutta samalla tyylillä toteutettuja koruja on tehty myös malleina, jotka toimivat sekä tiaroina että kaulakoruina, jolloin niitä voi käyttää myös häitten jälkeen osana muiden juhlien pukeutumista.

Mistä tiaran on saanut inspiraationsa?

Tiaran inspiraationa on ollut meille kaikille tuttu horsma ja sen loppukesän avonaiset kodat, joiden muodot ovat ilmeikkäät ja kauniisti kaareutuvat. Ideat töille löytyvät usein arkisenkin ympäristön havainnoinnista valokuvaamisen ja kasvien keräilyn kautta. Pienikin pala luontoa voi lähemmin tarkasteltuna tarjota muotoja ja rakenteita, joista kasvaa uusia ideoita ja koruja.

Onko korussa symboliikkaa?

Koru muistuttaa meitä, että jokainen pienikin hetki, joka tarjoaa kauneutta ja herättää mielenkiintomme, on kokemisen ja nauttimisen arvoinen.

Silver Wind tiara suuren juhlan kruunuksi

Uniikkikoru vai mallistotuote?

Jokainen Silver Wind -sarjan työ on tehty ja sommiteltu käsin eli jokainen niistä on aidosti uniikki työ. Näiden korujen kokoa ja volyymiä on helppo muokata työn tekovaiheessa niin, että lopullinen koru istuu sen tilanneelle asiakkaalle mahdollisimman hyvin, ja luo juuri halutun vaikutelman.

Korusta on toteutettu sekä pienempiä että runsaita versioita.

Merkityksellisyys?

Tämä on ensimmäinen tiara, jonka kautta koko Silver Wind -sarja on syntynyt. Suurten uniikien töiden merkitys on myös se, että ne mahdollistavat tekniikoiden ja muotokokeilujen tekemisen arkisia koruja paremmin kehittäen osaamista ja tyyliä sekä tekniikkaa.

Millaista palautetta olet saanut korusta?

Itse koru sekä siitä otetut kuvat ovat tuoneet tilauksia ympäri maailmaa morsiamilta, jotka ovat etsineet sitä jotain erikoista puuttuvaa palasta suuren juhlansa kruunuksi. Haltioituneet kommentit suoraan asiakkailta ovat parasta palautetta.

Silver Wind tiara suuren juhlan kruunuksi

Suunnittelija?

Korun on suunnitellut ja valmistanut lahtelainen kultaseppämestari Chao-Hsien Kuo.

Millaisia koruja suunnittelet?

Suunnittelen ilmavia, luonnosta inspiraatioita ammentavia koruja, joissa tekniikka ja oma tunnistettava tyyli yhdistyvät saumattomasti. Ja vaikka luonto toimiikin inspiraationa, muokkautuvat kaikki muodot ja ideat muotoilijan ja käsityöläisen osaamisen ja kokemuksen kautta aina joksikin uudeksi ja ennennäkemättömäksi.

Millainen on kädenjälkesi?

Oma tyylini ja tekninen osaamiseni on helppo tunnistaa. Siinä yhdistyy suomalaisen luonnon kauneus usein ilmaviin, elegantteihin ja naisellisiin muotoihin, joissa on ripaus romantiikkaa.

Samoin kuin monissa töissäni, myös tässä tiarassa on käytetty tekniikkana Anticlastic forming- vasarointitekniikkaa, jossa kolmiulotteiset muodot syntyvät hopealevyjä vasaroimalla. Tekniikan osaavia seppiä on Suomessa vain muutama.

 

Kuvat Susanna Kekkonen (Chao potrait), Iira Muttilainen (model) ja Chao-Hsien Kuo / Chao & Eero (tuotekuva)

Muokattu: 16.5.2024