Sanni Lehtisen filigraanikorut ovat herkkiä kukka- ja kasviaiheita

Sanni Lehtisen filigraanikorut ovat herkkiä kukka- ja kasviaiheita

Kultaseppä Sanni Lehtinen valmistaa koruja perinteisellä filigraanitekniikalla. Häntä kiehtoo koruissa myös henkilökohtaisuus ja merkitykselliset tarinat.

­– Oma kädenjälkeni ja tyylini näkyy parhaiten juuri filigraanikoruissa. Teen pelkästään aitoa filigraania, eli näitä koruja ei toteuteta valamalla vaan taivuttelen joka ainoan langan itse käsin, Sanni Lehtinen kertoo.

– Kaikista eniten haluan suunnitella tilaajalle henkilökohtaisesti ja tehdä koruista uniikkikappaleita. Käytän mielelläni myös materiaaleja, joissa on taustalla tarina, Sanni lisää.

Sanni Lehtisen filigraanikorut ovat herkkiä kukka- ja kasviaiheita

Ylinnä olevat näyttävät, mutta herkät korvakorut ja rintakoru on suunniteltu ystävän äidille.

– Näiden korujen ajatuksena oli saada rakkaiden ihmisten tärkeät korut lähelle ja käyttöön, pois piirongin laatikoista pölyttymästä.

Korusetin materiaalina on 750-kulta, joka on peräisin tilaajan ja hänen miesvainaansa vihkisormuksista sekä hänen omien vanhempiensa vihkisormuksista.

– Lisää henkilökohtaisuutta näille koruille tulee vielä siitä, että näitä koruja aiotaan pitää myös tyttären tulevissa häissä, Sanni valottaa suunnitteluun vaikuttaneita tekijöitä.

Sanni Lehtisen filigraanikorut ovat usein herkkiä kukka- ja kasviaiheisia luontotutkielmia.

– Koska ystäväni äiti pitää suuremmista ja näyttävämmistäkin koruista, päätin tuoda malliin kerroksellisuutta ja kolmiulotteisuutta. Halusin koruissa näkyvän myös oman tyylini, koska tilaaja on hyvin lähellä sydäntäni. Päädyinkin muotoihin ja profiiliin, jotka useimmiten toistuvat koruissani, Sanni lisää.


Filigraanikorut ovat siroja ja pitsimäisiä, sillä jokainen korun yksityiskohta taivutellaan ja kootaan ohuista kultalangoista. Suomessa menetelmän osaajat ovat harvassa: vaikka työmenetelmää pystytään jäljittämään jopa 5000 vuoden taakse, on Suomessa filigraanin osaajiavain muutamia.

Jos olet kiinnostunut näkemään, kuinka filigraanikoruja tehdään katso video Häät.fistä.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset