Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Romanttinen häämatkaristeily syntyy näistä aineksista

Mainos

Risteily on kenties yksi romanttisimmista tavoista viettää häämatkaa. Laivan lipuessa meren aalloilla voit keskittyä täysillä kumppaniisi ja luoda yhdessä muistoja, jotka muistatte loppuelämänne. Aamut alkavat ihanasti omalla parvekkeella – kenties hyttiin tilatun aamupalan parissa. Meren siniset aallot rauhoittavat mielen. Kohdesatamissa koetaan yhdessä ikimuistoisia hetkiä.

Hotelli palveluineen matkustaa mukana

Risteily on mahtava matkustusmuoto, sillä oma mukava hytti ja laiva kaikkine palveluineen matkustaa mukana jokaiseen kohteeseen. Matkatavarat täytyy purkaa omaan huoneeseen vain kerran.

Risteileminen on rento tapa nähdä yhdellä matkalla monta kohdetta, sillä itse matkanteossa kohteiden välillä ei tarvitse nähdä vaivaa – päinvastoin ajan voi hyödyntää laivalla monin eri tavoin, kuten vaikkapa aurinkokannella loikoillen, porealtaiden pyörteissä tai kylpylän ihanissa kauneushoidoissa rentoutuen, monenlaisiin aktiviteetteihin osallistuen tai vain oman hytin rauhassa leväten. Celebrity Cruises -varustamon risteilyt ovat nappivalinta kaikenikäisille hääpareille.

häämatka risteilykeskus MSC Cruises

Kuva MSC Cruises

Monta kohdetta yhdellä matkalla

Risteilyllä kohde vaihtuu lähes joka päivä, joten hääpari pääsee tutustumaan useaan kohteeseen yhden matkan aikana. Kauniita auringonlaskuja ihaillaan joka ilta uusissa maisemissa. Risteilyalukset pysähtyvät sekä suosituissa turistikohteissa että tuntemattomammissa satamissakin.

Mikäli haluaa kohteiden olevan pienempiä ja eksoottisempia, kannattaa valita hieman pienempi risteilyalus, joka mahtuu rantautumaan pieniin satamiin. Täydellinen valinta voisi olla vaikkapa SeaDream Yacht Clubin -varustamon jahti tai Azamaran pienemmät laivat.

häämatka Risteilykeskus Seadream Balinese Beds

Kuva SeaDream Yacht Club

Vinkki: Kohteisiin voi lähteä tutustumaan omatoimisesti, mutta halutessaan kohteissa voi osallistua myös varustamon järjestämille retkille. Retkillä pääsette tutustumaan esimerkiksi paikalliseen ruokakulttuuriin tai alueen nähtävyyksiin asiantuntevan oppaan johdolla.

Laiva on enemmän kuin hotelli

Parhailta risteilyaluksilta löytyy kaikki samat asiat kuin hyvästä resort-hotellista – tai jopa enemmän. Risteily ja laiva kannattaakin valita sen mukaan, millaisia toiveita juuri sinulla ja kumppanillasi on niin kohteiden kuin laivan palveluiden suhteen.

Suurimmilla laivoilla on useita ravintoloita, joten risteilyllä ei suinkaan tarvitse tylsistyä samassa ravintolassa joka ilta – parhaimmillaan laivoilta voi löytyä yli kymmenen eri ravintolaa.

Parhaiten varustellut risteilyalukset tarjoavat jopa enemmän kuin perinteinen hotelliloma. Monilta suurilta laivoilta löytyy vain aikuisille tarkoitettuja alueita, joissa voi rentoutua rauhallisemmassa ilmapiirissä. Monilla laivoilla on myös sviittialueita, joissa majoittuvilla voi olla esimerkiksi oma ravintola ja aurinkokansi sekä tarjolla henkilökohtaisia palveluita, kuten oma sviittipalvelija. Suurilla laivoilla sviittien asiakkaat saavat siis nauttia ikään kuin kahden laivan palveluista – sviittialueet ovat kuin pieniä luksuslaivoja suuren laivan sisällä.

häämatka Risteilykeskus Norwegian Cruise Line the Haven

Kuva Norwegian Cruise Line

Vinkki: Sviittialueista suosittuja ovat muun muassa Norwegian Cruise Line -varustamon The Haven ja MSC Cruises -varustamon Yacht Club.

Muista, että häämatkaristeilylle täytyy useimmiten lähteä 3-6 kuukauden sisällä hääpäivästä, jotta risteilylle saa häämatkalaisten etuja.

Lue lisää:

Risteilykeskuksen valikoimassa on yli 25 tunnettua risteilyvarustamoa, joiden kyydissä risteilet maailman kauneimpiin häämatkakohteisiin. Valikoimassamme on yli 19 000 risteilyvaihtoehtoa kaikkialle maailmaan - muun muassa Karibialle, Välimerille, Aasiaan, Tyynellemerelle, Arabiemiraatteihin, Pohjois-Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Risteilykeskukselta saat asiantuntevaa palvelua sekä Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista risteilyistä. Etsimme juuri sinulle ja kumppanillesi sopivimman häämatkaristeilyn!

Haetko häämatkainspiraatiota? Tutustu Risteilykeskuksen somekanaviin!

Facebook @Risteilykeskus
Instagram @Risteilykeskus

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä RISTEILYKESKUS

Muokattu: 13.3.2020