RingTailorilla kihla- ja vihkisormusunelmat tulevat todeksi

Schalinsilla rakastetaan valinnanvapautta ja kannustetaan pariskuntia luomaan persoonallisia sormuksia helposti RingTailorin avulla.

Schalins – suunnittele kihla- ja vihkisormus RingTailorilla

Unelmien sormus on joskus yhdistelmä useiden eri sormusten parhaita puolia ja toisinaan jotain täysin uutta.
 
Valintaa helpottamassa Schalins-sormusten eri puolilla Suomea sijaitsevilla jälleenmyyjillä on aina laaja kymmenien ellei satojen sormusten mallivalikoima, ja valmistajan valikoima kattaa yhteensä yli 1000 erilaista sormusta. Silti tämäkään ei aina riitä, jos mielessä on uniikki unelmasormus, joka vielä etsii konkreettista muotoaan.

Schalins RingTailor sormuksen suunnittelutyökalu

Tavoitteena luovuus ja helppous

Nykyaikaiseksi ratkaisuksi sormuksen valintaan ja suunnitteluun Schalinsilla kehitettiin helppokäyttöinen 3D-ohjelma RingTailor. Aiemmin koruteollisuuden 3D-ohjelmat oli varattu vain ammattisuunnittelijoille, ja vaadittiin useita tapaamisia kultasepän kanssa, jotta unelma ainutlaatuisesta sormuksesta oli mahdollista toteuttaa.

Schalinsilla haluttiin tästä tilanteesta eroon.

– Halusimme tarjota alan liikkeisiin työkalun, jonka avulla jokaisella jälleenmyyjällämme ja heidän koko henkilökunnallaan olisi mahdollisuus tehdä muunnoksia malleihimme tai suunnitella erikoissormus yhdessä asiakkaan kanssa helposti ja nopeasti. RingTailorin avulla kihla- ja vihkisormuksia etsivä pariskunta voi nähdä heti sormuksen laadukkaan ja todentuntuisen 3D-kuvan ja sormuksen lopullisen hinnan, kertoo toimitusjohtaja Johan Redhe.

Korvaamaton apuväline

RingTailor on todiste siitä, että koruteollisuuden digitalisoinnin avulla suunnittelu on mahdollista muuttaa niin yksinkertaiseksi, että siitä tulee luonnollinen osa kihla- ja vihkisormusten hankintaa. Ohjelma valmistui vuoden 2019 alussa, ja sen otti nopeasti käyttöön yli 100 jälleenmyyjää Ruotsin markkinoilla. Pian sen jälkeen RingTailor käännettiin suomeksi, ja enemmistö suomalaisista Schalins-jälleenmyyjistä alkoi myös käyttää sitä apuvälineenään.

– RingTailor on meillä jokapäiväisessä käytössä, se on oikeastaan aivan korvaamaton työkalu meille ja sormuksia etsiville hääpareille, Marja-Leena Salkari vaasalaisesta Salkarista iloitsee.

Sovellus koostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen on digitaalinen näyttelyhuone, jossa voi tarkastella Schalinsin yli 1000 sormuksen valikoimaa. Täällä on helppo lähemmin tutkia niitäkin sormuksia, joista myymälässä on mallisormukset.

Toinen osa on tuotekonfiguraattori. Usein pari löytää lähes mieleisen sormuksen kultasepänliikkeen mallisormusten joukosta, ja sen jälkeen sitä on mahdollista katsoa ja muunnella konfiguraattorissa 3D-muodossa. Yleisimmät muutokset ovat materiaalin vaihtaminen, sormuksen leveyden tai rungon korkeuden säätäminen tai esimerkiksi kivien koon muuntaminen tai niiden lisääminen.

– Jos asiakas on löytänyt mallivalikoimastamme mieleisen sormuksen vaikkapa valkokultaisena, mutta haluaa nähdä sen kelta- tai punakultaisena, voimme näyttää sen helposti RingTailorin avulla. Samalla voimme näyttää, miten esimerkiksi rungon kaventaminen tai leventäminen tai timanttien muuntelu vaikuttaisi ulkonäköön ja hintaan, Salkari kertoo.

Mutta 3D-konfiguraattorin avulla voi tehdä paljon enemmän! Vain muutamalla nopealla napsautuksella on mahdollista rakentaa timanttisormus tyhjästä. Monet asiakkaat päättävät koota sormusyhdistelmän kolmesta sormuksesta, jolloin he ensin tekevät esimerkiksi yksikivisen solitaire-sormuksen, jossa on suuri timantti. Sen molemmin puolin voi laittaa vaikkapa yhteensopivat allianssisormukset, joissa keskikiven sijasta runkoa kiertää pienten timanttien rivistö. Kaikki rakentuu ruudulle reaaliajassa, ja asiakaspalvelijan tarvitsee vain klikkailla ja vetää liukusäätimiä. Miksi ette suunnittelisi kaikkia sormuksia kerralla valmiiksi jo kihlasormusostosten yhteydessä?

Yhteensopiva vihkisormus kihlan viereen

Usein morsiamet kokevat työlääksi löytää yhteensopivaa vihkisormusta jo aiemmin ostetun kihlasormuksen viereen.

– Tällöin on tärkeää mitata vanhan sormuksen rungon korkeus ja tunnistaa rungon profiilin muoto, jotta viereen tulevasta sormuksesta voidaan suunnitella sellainen, että se istuu täydellisesti toisen sormuksen viereen. RingTailorin avulla tämäkin on erittäin helppoa, ja valmistajalta voidaan tilata räätälöity, täsmällisesti oikeaan kokoon ja muotoon tehty sormus sen sijaan, että esimerkiksi myymälästä löytyvistä sormuksista lähdettäisiin muokkaamaan rinnalle sopivaa sormusta, Marja-Leena Salkari vinkkaa.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ SCHALINS'N KANSSA

Schalins RingTailor
Schalins RingTailor
Schalins RingTailor
Schalins RingTailor
Schalins RingTailor

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset