Puhuttelevassa Liekko-korussa sirous yhdistyy voimaan

Puhuttelevassa Liekko-korussa sirous yhdistyy voimaan

Kultaseppä Kirsi Pelkosen suunnittelemassa Liekko-korussa perhonen levittää siipensä lähteäkseen lentoon. Korussa perhosen sirous ja hentous yhdistyvät jalometallin painoon. Herkkyys ja voima kulkevat käsi kädessä.

– Minua on aina kiehtonut se, miten rumista ja muodottomista raaka-aineista on mahdollista luoda jotain kaunista, Kirsi kertoo.

Puhuttelevassa Liekko-korussa sirous yhdistyy voimaan

Kirsi Pelkonen valmistaa suunnittelemiaan koruja pieninä sarjoina omassa verstaassaan yli 20 vuoden kokemuksella. Liekko-sarjan korut tehdään hopeasta tai kullasta, johon upotetaan safiireja, rubiineja tai timantteja. Jokainen koru viimeistellään yksilöllisesti käsityönä.

– Koen, että en itse ole valinnut kultasepän ammattia, vaan se valitsi minut 1990-luvun alussa. On palkitsevaa nähdä omien käsiensä jälki ja asiakkaiden ilo, Kirsi pohtii.

Liekko-sarjan koruissa on mukana vahvaa symboliikkaa. Kotelostaan kuoriutunut perhonen on jättänyt taakseen toukan elämän. Se on kasvanut kauniiksi ja oppinut lentämään. Kertomansa tarinan vuoksi Liekko-korut sopivat erityisen hyvin elämän tärkeimpiin hetkiin ja käännekohtiin.
 

Katso videolta, kuinka Liekko-korut syntyvät Kirsi Pelkosen verstaalla Jäppilässä järvisuomalaisen luonnon keskellä.

Kultaseppä Kirsi Pelkonen

Kauppatie 5, Jäppilä
www.liekko.fi

Teksti Hanna Moilanen
Video ja henkilökuva Timo Naukkarinen
Tuotekuva Jukka Suhonen  

KUUKAUDEN KORUNTEKIJÄ -VIDEOARTIKKELI JULKAISTAAN YHTEISTYÖSSÄ SUOMEN KULTASEPPIEN LIITON KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset