Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Palkitut häävideot kertovat rakkaudesta kauniisti

Palkitut häävideot kertovat rakkaudesta kauniisti

Ensimmäistä kertaa Vuoden Hääkuva -kilpailussa mukana ollut häävideoiden sarja keräsi pienen mutta laadukkaan otoksen lyhyitä suomalaisia häävideoita. Työt arvostellut raati nosti voittajaksi elokuvamaista kerrontaa ja modernia kopteritekniikkaa hyödyntäneen viipyilevän filmin Rakastan sinua hurjemmin, joka on Tapio Rannan käsialaa.

Videokuvauksen keinoin voidaan rakentaa hyvin erilaisia häätarinoita. Video voi kertoa vain pienestä hetkestä tai tuoda katsojalle vihjeitä koko päivän tapahtumista kronologisessa järjestyksessä. Monissa häävideoissa oli taidokkaasti käytetty myös visuaaliseen toteutukseen sopivaa musiikkia ja elokuvamaisen tarinankerronnan keinoja. Häävideoita arvostellessaan raati etsi erityisesti hyvin kiteytettyjä tarinoita.

Katso mitä palkitut häävideot sinulle antavat!

VUODEN HÄÄKUVA 2016

Vuoden Häävideo

1. SIJA

RAKASTAN SINUA HURJEMMIN

KUVAAJA TAPIO RANTA
STRAND MEDIALABS, HELSINKI

Säännöissä mainittiin, että Vuoden Hääkuva 2016 -kilpailun sarjauutuus Vuoden Häävideo on elämyksellinen, hääaiheinen Suomessa kuvattu video, jonka kesto on enintään kaksi minuuttia. Videossa voi yhdistellä videokuvaan myös still-kuvia, ja videon tulee olla ilmoittautumishetkestä alkaen julkaistuna YouTube tai Vimeo-kanavassa. Kuvaaja voi käsitellä aineistoa kuvankäsittelytekniikoilla ja yhdistellä teokseen haluamiaan elementtejä.

Voittajan lisäksi raati nosti esille kaksi kunniamaininnalla palkittavaa häävideoteosta.

KUNNIAMAININTA

JONI & KIRSI

KUVAAJA JUHO VUOLAS
VUOLAS MEDIA, PYHÄJÄRVI
 

KUNNIAMAININTA

LEENA + JURI

KUVAAJA MATTI HAAPOJA
HEART VISUALS, SEINÄJOKI
 

Yhteistyössä

Vuoden Hääkuva -kilpailun järjestävät Häät-lehti ja Häät.fi, Rajala Pro Shop ja Color-Kolmio sekä yhteistyökumppanina Suomen Ammattivalokuvaajat ry. Kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaisen hääkuvauksen kehitystä ja tehdä alan taitavimpien ammattilaisten työtä tunnetuksi suomalaiselle yleisölle.

Muokattu: 22.6.2022