Örön saari - saaristohäiden uusin helmi

Kuva Jere Satamo

Kemiönsaaren uloin saari, Örö, avautui yleisölle vuonna 2015 ensimmäistä kertaa sataan vuoteen. Aiemmin puolustusvoimien hallinnassa ollut saari hurmaa kävijän tunnelmallaan. Saaren mukulakiviteitä kulkiessa maisema vaihtuu laakeista kedoista ja niityistä lehtometsiin ja korkeisiin rantakallioihin. Meri jatkuu loputtomana horisonttiin, jonka takana seuraavana saarena sijaitsee Gotlanti. Nyt tämä ulkosaariston helmi kutsuu myös hääpareja.

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Örö on saavutettavissa vuoden ympäri. Päivittäiset yhteysalukset saarelle lähtevät Kasnäsistä, jonne saapuu autolla kätevästi niin Helsingin kuin Turunkin suunnalta. Yhteysalukset kuljettavat kävijöitä Öröhön keväästä syksyyn. Tilausmatkoja järjestetään myös mm. Turusta ja Hangosta.

Vaihtelevan jäätilanteen vuoksi Örötä suositellaan hääkohteeksi maaliskuusta lokakuuhun. Keväinen Örö tarjoaa tuhansittain tuoksuja, värejä ja muuttolintujen sirkutusta. Keskikesällä saari on vehreimmillään lukuisten harvinaisten lajien kukkiessa. Syksyn saapuessa kanerva värjää laajat kentät syvän violetiksi ruskan loistaessa lehdoissa. Rantakallioihin lyövät aallot, laajat kedot ja niityt sekä satavuotiaat punakylkiset rakennukset luovat Öröhön täydellisen idyllin saaristohäitä varten.

Örön sympaattinen rantakalliolla sijaitseva ÖkMo-rakennus 1940-luvulta toimii saaren kappelina. Vihkiminen voidaan suorittaa myös muissa saaren tiloissa tai ulkona vehreillä niityillä, hiekkarannoilla tai rantakallioilla.

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Hääjuhlaa ja -ruokailua vietetään 12’’ Ravintolassa tai saaren Sotilaskodissa. Örössä järjestyvät jopa yli sadan hengen juhlat. Sään salliessa osa hääjuhlasta voidaan toteuttaa myös ulkona.

Örön keittiö on koonnut kolme saariston inspiroimaa modernilla twistillä höystettyä häämenua, joista juhlapari pääsee kokoamaan päiväänsä sopivan makunystyröitä kutkuttavan kokonaisuuden.

Örön noin 150 vuodepaikkaa takaavat koko hääseurueelle mukavan majoittumisen juhlapaikan yhteydessä. Valittavana on ylellinen Hotelli Örö, kodikkaita mökkejä ja huoneistoja sekä käteviä ryhmämajoitusvaihtoehtoja. Myös tunnin merimatka mantereelta saareen tunnelmallisella aluksella on elämyksellinen koko hääseurueelle.

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Örö houkuttelee myös häämatkalaisia ja polttariporukoita. Vasta vihityt tunnelmoivat korkeatasoisessa Hotelli Örössä nauttien horisonttiin laskevasta auringosta. Polttarisankarin päivästä unohtumattoman tekevät upeassa miljöössä tarjottavat aktiviteetit niin maalla kuin merelläkin.


Kuvat Jere Satamo

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VISIT ÖRÖ

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääpaikan valinta