Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääpaikka

Örön saari - saaristohäiden uusin helmi

Kuva Jere Satamo

Kemiönsaaren uloin saari, Örö, avautui yleisölle vuonna 2015 ensimmäistä kertaa sataan vuoteen. Aiemmin puolustusvoimien hallinnassa ollut saari hurmaa kävijän tunnelmallaan. Saaren mukulakiviteitä kulkiessa maisema vaihtuu laakeista kedoista ja niityistä lehtometsiin ja korkeisiin rantakallioihin. Meri jatkuu loputtomana horisonttiin, jonka takana seuraavana saarena sijaitsee Gotlanti. Nyt tämä ulkosaariston helmi kutsuu myös hääpareja.

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Örö on saavutettavissa vuoden ympäri. Päivittäiset yhteysalukset saarelle lähtevät Kasnäsistä, jonne saapuu autolla kätevästi niin Helsingin kuin Turunkin suunnalta. Yhteysalukset kuljettavat kävijöitä Öröhön keväästä syksyyn. Tilausmatkoja järjestetään myös mm. Turusta ja Hangosta.

Vaihtelevan jäätilanteen vuoksi Örötä suositellaan hääkohteeksi maaliskuusta lokakuuhun. Keväinen Örö tarjoaa tuhansittain tuoksuja, värejä ja muuttolintujen sirkutusta. Keskikesällä saari on vehreimmillään lukuisten harvinaisten lajien kukkiessa. Syksyn saapuessa kanerva värjää laajat kentät syvän violetiksi ruskan loistaessa lehdoissa. Rantakallioihin lyövät aallot, laajat kedot ja niityt sekä satavuotiaat punakylkiset rakennukset luovat Öröhön täydellisen idyllin saaristohäitä varten.

Örön sympaattinen rantakalliolla sijaitseva ÖkMo-rakennus 1940-luvulta toimii saaren kappelina. Vihkiminen voidaan suorittaa myös muissa saaren tiloissa tai ulkona vehreillä niityillä, hiekkarannoilla tai rantakallioilla.

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Hääjuhlaa ja -ruokailua vietetään 12’’ Ravintolassa tai saaren Sotilaskodissa. Örössä järjestyvät jopa yli sadan hengen juhlat. Sään salliessa osa hääjuhlasta voidaan toteuttaa myös ulkona.

Örön keittiö on koonnut kolme saariston inspiroimaa modernilla twistillä höystettyä häämenua, joista juhlapari pääsee kokoamaan päiväänsä sopivan makunystyröitä kutkuttavan kokonaisuuden.

Örön noin 150 vuodepaikkaa takaavat koko hääseurueelle mukavan majoittumisen juhlapaikan yhteydessä. Valittavana on ylellinen Hotelli Örö, kodikkaita mökkejä ja huoneistoja sekä käteviä ryhmämajoitusvaihtoehtoja. Myös tunnin merimatka mantereelta saareen tunnelmallisella aluksella on elämyksellinen koko hääseurueelle.

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Kuva Jere Satamo

Örö houkuttelee myös häämatkalaisia ja polttariporukoita. Vasta vihityt tunnelmoivat korkeatasoisessa Hotelli Örössä nauttien horisonttiin laskevasta auringosta. Polttarisankarin päivästä unohtumattoman tekevät upeassa miljöössä tarjottavat aktiviteetit niin maalla kuin merelläkin.


Kuvat Jere Satamo

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VISIT ÖRÖ

Muokattu: 17.6.2020

Lue lisää samasta aiheesta

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin

Ulkona juhlittavissa häissä on monta erityispiirrettä, joita ei sisätiloissa juhliessa tarvitse edes...

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydess...

Järjestetään yhdessä unohtumattomat häät Kalastajatorpalla

Suunnittelet sitten isoja hääjuhlia tai intiimimpää tilaisuutta läheistesi kesken, tiedämme, kuinka ...

Ylläsjärven maagisten hääunelmien toteuttajat – anna Lapin taikojen tehdä tehtävänsä

Ystävysten omistama boutique-hotelli Aurora Estate hemmottelee vieraansa päästä varpaisiin. Täa...

Miten valita täydellinen juhlatila häihin? Kysy nämä kysymykset häätilalta!

Sopivaa häätilaa etsiessä kannattaa jo heti alussa ottaa tiettyjä asioita huomioon. Näin helpotat mu...

Krapi tekee hääunelmista totta – timanttinen valttikortti takaa stressittömät juhlat

Juhlahovimestari Karoliina Helenius tiimeineen tietää mitä tekee. Lukuisia häitä järjestäneellä Karo...

Mainos: Visit Lohja

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Tytyrin Elämyskaivos juhlapöytä

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydessä maan alla?

Hääjuhlien järjestäminen on yksi elämän suurimmista tapahtumista, ja monilla hääpareilla on visio unelmahäistään jo pitkään ennen suuren päivän saapumista. Haluaisitko kuitenkin ravistella hieman tätä visiota?

Tytyrin Elämyskaivos sali

Kaikkea muuta kuin tavalliset ja helposti unohdettavat häät

Hääjuhlien avainelementti on kiistatta ainutlaatuinen ja mieleenpainuva ympäristö. Lähes 100 metrin syvyydessä maan alla sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos tarjoaa kaikkea muuta kuin tavallisen ja helposti unohdettavan miljöön.

Maanalaiset tilat luovat tunnelmallisen ja mystisen ilmapiirin, joka erottuu varmuudella perinteisistä juhlapaikoista. Kaivos symboloi vahvasti kestävää rakkautta tehden siitä myös symbolisesti täydellisen paikan hääjuhlille.

Lisäksi, hääjuhlien vieraat voivat hyödyntää kaivoksen kokonaistarjontaa sillä kaivoksessa on juhlatilan ohella upea taidegalleria, kaivoshistoriallinen näyttely sekä jännittävä lapsiperheille suunnattu teemaluola.

Upea kuvauksellinen miljöö

Kuvittele siis kuinka hääpari sanoo tahdon erittäin kuvauksellisen ja jylhän kallioseinämän tai tippukivien edessä samalla kun häävieraista pienemmät seikkailevat jännittävässä peikkoluolassa.

Tunnelmallinen valaistus varmistaa, että kuvat onnistuvat ja miljöö ei varmasti unohdu yhdeltäkään häävieraalta. Juhlatilaan pääsee järjestelyiden helpottamiseksi kätevästi autolla ja muutoin lämmitetyssä juhlatilassa on kaikki juhlaan tarvittava valmiina.

Tunnelmallisesti valaistu Tytyri-Sali vanhassa kalkkikaivoksessa vain 30 minuuttia Helsingistä voisi siis olla jotain hyvin uniikkia ainutlaatuisen hääjuhlan järjestämiseksi enintään 100 hengelle.

Tytyri Elämyskaivos

Kuilukatu 42, LOHJA
044 369 1309
tourist@lohja.fi
 
Tytyri.fi

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VISIT LOHJA

Muokattu: 7.6.2024