Onnistunut hääkuva kertoo parin rakkaustarinan

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Onnistunut hääkuva kertoo parin rakkaustarinan

Onnistunut hääkuva kertoo parin rakkaustarinan

Dokumentaariseen hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja Janne Miettinen haluaa kertoa valokuvissaan koko hääpäivän tarinan aamun valmistautumisesta vihkimiseen ja illan viimeisiin hetkiin saakka. Tärkeät tapahtumat ja tunteet tallennetaan kauniisiin hääkuviin, jolloin hääpäivää voi muistella vielä vuosien päästäkin.

– Olen kuvannut häitä nyt seitsemän vuoden ajan, ja jokaiset häät ovat minulle uusi haaste ottaa entistäkin parempia kuvia. Uusien hääparien tapaaminen on aina kiinnostavaa, sillä jokaisella parilla on  ainutkertainen tarinansa ja on minun tehtäväni kertoa heidän  hääpäivänsä tarina ottamieni kuvien kautta.

– Parhaat hääkuvat  välittävät katsojalleen hääparin rakkauden tunteet ja yhteisen tarinan. En niinkään pidä perinteisistä hääkuvista, vaan haluan tehdä rentoja ja asiakkaiden näköisiä hääkuvia.

Onnistunut hääkuva kertoo parin rakkaustarinan

Onnistuneet hääkuvat vaativat luottamusta

Tunteiden kerronnan ammattilaiselta ei jää mikään sattuman varaan,  vaan onnistuneet kuvat suunnitellaan yhdessä hääparin kanssa. Ennen hääpäivää kuvaaja ja hääpari tapaavat sopiakseen kuvauksen aikatauluista ja kuvauspaikoista.

– Hääparin ja kuvaajan välillä on hyvä olla yhteisymmärrys siitä, että millaisia kuvia hääpari itsestään haluaisi. Kuvaajalle voi kerätä esimerkkikuvia pienen portfolion muodossa. Tapaaminen ennen hääpäivää on tarkoitettu tutustumista ja yksityiskohdista sopimista varten -  hyvä kuvaaja näkee parin tavatessaan heidän tyylinsä ja kuuntelee  tarkkaan myös heidän toiveensa.

Ammattilainen ymmärtää rajallisen hääbudjetin, mutta kehottaa miettimään mikä on hääkuvissa on tärkeintä. Usein vertailemalla kymmenien kuvaajien tarjouksia ja valitsemalla kuvaajan hinnan mukaan ei välttämättä kuitenkaan saa sitä, mitä halusi.

– Onnistuineiden ja odotuksia vastaavien kuvien saamiseksi tärkeintä on se, että luottaa kuvaajaan ja valitsee monista vaihtoehdoista sen kuvaajan, jonka kuvista eniten pitää. Kuvaajan tyyliin näkee jo mallikuvista, joita hänellä on nettisivuillaan. Hintavertailua 
tehtäessä kannattaa huomioida se, että kyseessä on ainutkertainen tilaisuus ja siten myös kuvien on onnistuttava kerralla.
 

Kuvat Janne Miettinen

Muokattu: 23.3.2023