Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Parisuhde

Onko pitkä avioliitto nykyään harvinaisuus?

Lahtalainen morsian Tiia pohtii suuria avioero-tilastoja ja toteaa, että onni ei ole määränpää. Se on koko elämän kestävä matka, jota pitää vaalia ja rakentaa.

Minusta nykypäivänä avioliittoon suhtaudutaan löyhemmin kuin aikaisemmin. Nykyään naimisiin mennään lyhyen tuntemis-/seurusteluajan jälkeen, ja ihmekös se on, että tilastot kertovat lähes joka toisen avioliiton päätyvän avioeroon, pohtii morsian Tiia.

Ennen vanhaan sanat kunnes kuolema meidät erottaa tarkoittikin sitä, tänä päivänä on helppo ensimmäisen suuren vastoinkäymisen jälkeen täyttää Internetissä avioerohakemus, ja jopa niin ettei oma aviopuolisosi tiedä! Ehkei pitkä avioliitto ole vielä suuri harvinaisuus, mutta onnellinen liittoko sen sijaan on?

Tottakai nyt itse alkaa väistämättäkin miettimään, kuinka luomme meidän omasta liitosta onnellisen ja kestävän, ja jotta me voimme elää yksilöinä yhdessä elämämme loppuun asti. Mietinkin hieman avaimia pitkään ja nimenomaan onnelliseen liittoon, jotka minä ainakin aion pitää elämässämme mukana.

Tiia listaa omia ohjeitaan hyvään suhteeseen:

Tärkeimpänä on kumppani; hyväksy hänet sellaisena kuin hän on, häneenhän sinä rakastuit. Kyllä ne ensi-ihastuksen asiat saattavat joskus ärsyttää, mutta muista, että juuri niihin sinä hänessä rakastuit. Kunnioita häntä!

Anna anteeksi, älä kanna kaunaa ja tuo negatiivista energiaa liittoonne.

Yllättäkää toisenne ja vaalikaa yhteistä aikaanne; treffailkaa ja etsikää uusia keinoja viettää aikaa yhdessä.

– Olen loistava piilottamaan yllätyskirjeitä, milloin sulho löytää sukkakorista rakkauskirjeen, ja milloin suihkun peiliin on kirjoitettu rakkauden osoitus. Rakastan sitä ilmettä, minkä saan hänen kasvoille, Tiia kertoo omista yllätyksistään.

Anna aikaa, pidä huoli omasta itsestä. Vaikka olette nyt virallisesti yhtä, olette myös yksilöitä. Anna puolisollesi omaa aikaa, ei se ole sinulta itseltä pois. Yhtälailla hän palaa vierellesi poikien saunaillasta tai sinä hänen viereesi tyttöjen viini-illasta.

En ymmärrä, miksi ihmiset katkeroituu omille puolisoilleen, mikä ajaa ihmisen olemaan toiselle ilkeä. Henkilökohtaisesti inhoan lausetta "no niistä näkee, että ovat olleet naimisissa useamman kymmenen", ja ei, en tarkoita kommenttia koskien samankaltaisia tuulipukuja, vaan ruokakaupassa toisilleen tiuskivia keski-ikäisiä pariskuntia. Joten viimeisimmät neuvoni ja omat elämänohjeeni ovat yksinkertaisesti huumori, läheisyys, hellyys.

Onni ei ole määränpää. Se on koko elämän kestävä matka, joten sitä pitää vaalia. Älä säilö omaa rakkauttasi ja tunteita, sillä koskaan emme tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Vaikka yhteisiä vuosia meillä on jo (vasta) 8 takana, koen silti elävämme rakkauden huumassa ja vaihtavamme katseita, kun olisimme vastarakastuneita. Imelääkö? Ehkä, mutta aitoa!

Kuva Brooke Cagle/Unsplash

Muokattu: 27.9.2017

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Hyvän avioliiton resepti

Onnellisissa liitoissa puolisot ajattelevat toisistaan positiivisesti ja ihailevat toisiaan. Nämä tu...

Onnellinen parisuhde vaatii rakkauden lisäksi tahtoa

Rakkaussuhde ei aina takaa onnellisuutta. Ota nämä vinkit käyttöösi!

Kolumni: Tahdon vieläkin

Lue miten toimituspäällikkö Tanja liikuttui syvästi haastatellessaan Jenniä ja Riku-Villeä lokakuuss...

Miksi mennä naimisiin?

Miksi suomalaiset menevät naimisiin? Kaksi syytä nousee ylitse muiden: rakkaus omaa kumppania kohtaa...

Rakentavan riitelyn taito on tärkeä avioliittotaito

Menikö kaikki nyt pilalle? Parisuhdeterapeutit rohkaisevat pariskuntia opettelemaan rakentavan riite...

Miten löytää parisuhdeaikaa arjessa?

Häiden suunnittelu, työ, harrastukset, mahdollinen opiskelu, ehkäpä lapsi tai lapset, oma aika ja ys...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024