OJL Originals – sinulle joka arvostat muotojen tarkkuutta, yksityiskohtia ja kauneutta puhtaimmillaan

Olli Johan Lindroos tiskin takana sormus rasia kädessään

Kuva Camilla Bloom

Olli Lindroos palkittiin Vuoden kultaseppänä 2021 Suomen Kultaseppien Liiton toimesta. Olli on saamastaan tunnustuksesta äärimmäisen ylpeä. – Sain tunnustuksen suurelta osin siksi, että olen rakentanut uuden, oman kotimaisen korubrändini, OJL Originalsin. Se tulee aina olemaan suurin intohimoni kultaseppänä.

Olli Johan Lindroosin OJL Originals -sormukset kulkevat kantajiensa 
mukana jopa elämästä toiseen. Mallisto on uniikki kokoelma, 
josta jokainen voi loihtia itselleen täydellisen yksilön.

Vihkisormukseen liittyy ainakin yhden ihmiselämän verran tunteita ja muistoja. Sormus ei ole koskaan vain koru, vaan se on lupaus rakkauden kestämisestä, toisen vierellä pysymisestä ja haasteiden keskellä selviytymisestä yhdessä.

Kun sormus pujotetaan sormeen vuosi toisensa jälkeen, voi aina uudelleen elää sen hetken, kun kaikki oli vasta alussa. Miten kupliva olo rakastumisesta täytti koko kehon ja mielen. Ja miten se nyt on vahvistunut tasaiseksi, mutta lujaksi ja varmaksi tunteeksi oikeasta ihmisestä rinnalla.

Uniikki klassikko

Olli Lindroosin suunnittelemaan OJL Originals -mallistoon kuuluu kolme vihkisormusta: Lumi, Kide ja Sade. Mallisto on ainutlaatuinen sormusten trilogia, jonka pohjana on Ollin luoma muotoilufilosofia.

Kaikki kolme sormusta elävät vuosikymmeniä kantajiensa elämässä täydentyen syleilijöillä. Malliston nerokkaana ideana on se, että jokaisen sormuksen syleilijät sopivat keskenään toisiinsa. Sormuksia on kolme, mutta uniikkien yhdistelmien määrä valtava.

– Halusin luoda klassikon ja siinä onnistuin. Sormusmalliston, joka kestää aikaa ja on aina saajansa persoonaa kuvaileva. Minulle on suunnittelijana ja muotoilijana myös tärkeää se, että koru kestää sukupolvelta toiselle.

OJL Pori Atelier Olli Johan Lindroos

OJL:n Porin myymälän takaseinä avattiin niin, että korujen millintarkka käsityö näkyy liikkeessä asioiville.

Jokainen sormus on käsityötä

Malliston sormukset valmistetaan aina käsityönä OJL:n kultaseppien Ateljeella Porissa taitavissa käsissä. Porin myymälässä vieraillessaan pääsee sukeltamaan suoraan millintarkan työskentelyn maailmaan. Suuren remontin myötä myymälän takaseinä avattiin niin, että pajan työskentely näkyy liikkeessä asioiville.

OJL Originals -malliston lisäksi Olli Lindroos suunnittelee vuodessa tietyn määrän uniikkeja koruja, myös vihkisormuksia, asiakkaiden toiveita herkällä korvalla kuunnellen. Ollin käsissä on syntynyt muun muassa Renny Harlinin vihkisormus leijonateemalla.

Olli Johan Lindroos suunnittelee uniikkisormusta asiakkaalle

Kuva Camilla Bloom

Elämänpolku vihkisormuksessa

Ollille sormuksen muoto on tärkeä.

– Muoto kuvastaa vahvasti sen ajan ja hetken tunnetta, missä ja milloin koru on tehty. Tällöin sormuksessa on sen ihmisen tarina, kenen sormeen se pujotetaan. Olen halunnut mallistolla luoda mahdollisuuden täydentää omaa sormusta esimerkiksi hääpäivinä, Olli kuvailee.

Näin sormuksesta kasvaa vuosien myötä monisäikeinen ja kerroksellinen tarina. Kun koru mahdollisesti siirtyy seuraavalle sukupolvelle, esimerkiksi äidiltä tyttärelle, on siinä nähtävillä rakkaan ihmisen elämäntarina. Näin on muodostunut sukupolvien välinen kaunis rakkausketju. Ja mikä parasta, sormusta voi täydentää yhä edelleen oman näköiseksi.

OJL Olli JOhan Lindroos myymälä Helsinki Stockmann

Kuva Camilla Bloom

OJL:n lippulaivamyymälä sijaitsee Helsingin keskustan Stockmannin tavaratalon ensimmäisessä kerroksessa.

Unelman äärellä

Olli Lindroos on kultaseppä toisessa polvessa. Hän on uskonut visioonsa korumallistosta, johon ei ole tarve jatkuvasti suunnitella lisää. Ollilla on malttia pysähtyä hetkiin.

– Olen kysynyt itseltäni tasaisin väliajoin, että teenkö sitä mitä haluan. Onko tämä unelmani? Ja joka kerta päädyn samaan: teen unelmaani todeksi. Mikään muu työ ei toisi minulle yhtä suurta mielihyvää kuin saada luoda ja toteuttaa jotain ainutlaatuista, kestävää ja merkityksellistä asiakkailleni.


Teksti Tanja Hakala
Kuvat Camilla Bloom

Sormuksia on kolme, 
mutta uniikkien yhdistelmien määrä valtava.

OJL Originals Lumi

OJL Originals Lumi on ensimmäinen OJL Originals -filosofiaa noudattava korumallisto. Mallisto on suunniteltu Vuoden kauneimmaksi sormukseksi 2012 valitun Lumi-sormuksen ympärille. Lumi-mallisto on täydellisen yhteensopiva Sade- ja Kide-kokoelmien korujen kanssa.

OJL Originals Kide syleilijät

OJL Originals Kide -kokoelma on OJL Originals -kokoelmien todellinen kaunotar. Malliston sydämenä ihastuttaa Vuoden kaunein sormus 2016 -tittelin saavuttanut Kide-sormus. Kide-mallisto on täydellisen yhteensopiva Lumi- ja Sade-mallistojen kanssa.

OJL Originals Lumi Sade syleijöillä

OJL Originals Sade hurmaa herttaisen pehmeällä muotoilullaan. Kokoelman ydin on näyttävä, rauhallista voimaa huokuva Sade-sormus, jonka ympärille jalostuu kantajan tarina syleilijöiden avulla. Sade-mallisto sopii täydellisesti yhteen Lumi- ja Kide-mallistojen kanssa.

Sormusten kanssa samoja nimiä kantavat OJL Originals -korvakorut ja kaulakorut ovat yhdisteltävissä toisiinsa, ja kuten sormukset, nämäkin täydentyvät erilaisilla syleilijöillä ja kehyksillä. Kaikki OJL Originals -tuotteet ovat 18 karaatin kultaa ja ne saa valko-, kelta- ja punakultaisina. Timantit ovat aina G/VS laatua.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä OJL

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset