Niina Mansikkaviidan koruissa hallitsee köynnökset

Niina Mansikkaviidan koruissa hallitsee köynnökset

Parkanolaisessa pienessä Kultasepänpajassa soi rock. Verstas ja myymälä eivät muutenkaan ole perinteisiä, sillä myymälää värittää vihreä väri ja vanha lautaseinä. Pajassa taas kimaltelee violetti.

– Tilat rakennettiin kesällä 2012. Halusin omannäköiseni työtilan, jossa itse viihdyn. Pidän voimakkaista väreistä ja erityisesti tuosta harmaasta puusta, sitä käytän paljon kuvissakin, kertoo kultaseppä Niina Mansikkaviita.

Niina Mansikkaviidan koruissa hallitsee köynnökset

Kultaseppä Niina Mansikkaviita työstää juuri vihkisormuksia, joiden pohjana on morsiusparin vanhat valkokultaiset kihlasormukset. Sormuksiin lisätään reunat, morsiamelle enemmän kiviä ja kihlasormusten pinta kuvioidaan.

– Pidän erityisesti tästä tavasta muokata vanhaa sormusta. Näitä on tullut tehtyä jonkin verran. Ihanaa, että monet ovat innostuneet käyttämään muitakin kiviä kuin perinteistä kirkasta timanttia. Tähän sormukseen tulee keskelle jäänsininen safiiri, Niina kertoo.

Niinaa inspiroi musiikki ja luonto. Luonnosta löytyy erilaisia muotoja ja pintoja, jotka sopivat suomalaiseen makuun. Art Nouveau ja erilaiset köynnökset ovat Niinan lempiaihe koruissa, ja niitä käytetään monella tapaa. Välillä hallitsevana kuviona tai välillä vain koristekaiverruksina.

Pajassa valmistetaan pääsääntöisesti asiakkaiden teettämiä koruja ja korjauksia liikkeille. Asiakkaat tuovat oman materiaalinsa sepälle. Asiakasta kuunnellen Niina piirtää mallit koruille ja valitsee kivet. Pajan valikoimaan kuuluu myös pieni määrä sarjatuotettuja koruja, kuten juuri julkaistu Miina&Manu -riipus, jonka valmistukseen  hänellä on yksinoikeus.             

– Miina&Manu-riipus oli erittäin mielenkiintoinen projekti toteuttaa. Opin siitä hyvin paljon, Niina valottaa.

Katso kuinka Niina Mansikkaviidan taitavissa käsissä syntyy kaunis sormuspari, ja rokki soi, tietysti.

Silver Hyena
Kultaseppä Niina Mansikkaviita

Karviantie 179, Parkano
www.silverhyena.com

 

Kuvat Sinikka Korhonen (sormuskuva), Niko Korhonen (henkilökuva)
 

KUUKAUDEN KORUNTEKIJÄ -VIDEOARTIKKELI JULKAISTAAN YHTEISTYÖSSÄ SUOMEN KULTASEPPIEN LIITON KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset