Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkampaus ja häämeikki

Näin teet itse villin kukkaseppeleen

Kukkaseppele sopii morsiamen kruunuksi hääpäivänä mutta ilostuttaa myös vaikkapa kihlajaisissa, polttareissa tai häiden jälkeisellä brunssilla. Ja juhannusseppeleeseen sidotaan tietenkin ne seitsemän yrttiä!

Kukkaseppele Eukalyptus

Kuva Kirsi-Marja Savola / Tammi

Kevyt eukalyptusseppele

Eukalyptus on ollut pitkään suosikkimateriaali niin kimpuissa, kransseissa kuin seppeleissäkin. Sinertävän säviset lehdet sopivat useiden eriväristen kukkien seuraksi. Hennon vaaleanpunainen neilikka on varma valinta sen pariksi. Ripaus pientä kukkaa ja tummansinistä marjaa viimestelevät herkän kokonaisuuden.

Kimppu kukkia ilman vettä – näin onnistut!

– Kun teet tai ostat kukkaseppeleen, ajattele, että se on kuin kimppu kukkia ilman vettä. Minulta kysytään usein, kestääkö seppele monta päivää käytössä, mutta kerron sen olevan kertakäyttöinen. Hyvillä hoito-ohjeilla seppele saattaa ilahduttaa parikin päivää, mutta etenkään lämpimällä säällä siitä ei ole takuita, kertoo Riia Koivisto kirjassa Kukkajuttuja.

– Säilytä kukkaseppele viileässä siihen asti, kunnes otat sen käyttöön. Suihkuta siihen suihkupullolla vettä ennen ja jälkeen kylmässä olon.

– Kun vaihtelet kukkia, teet pientä ja säntillistä tai villiä ja rönsyilevää, seppeleen tyyli muuttuu. Kukita seppele koko matkalta ympäri pään. Voit myös tehdä seppeleestä etuosasta korvalta korvalle runsaan ja näyttävän, tai koristaa sen takaosan pelkillä vihreillä tai pienillä kukkasilla makusi mukaan. Voit myös valita yhden suosikkikukkasi, laittaa sen sopivaan kohtaan ja päällystää takaosan mieleiselläsi nauhalla. Laittamalla monta samanlaista kukkaa vierekkäin saat muhkean kruunumaisen kukkaseppeleen.

– Kun juhlat on juhlittu, kuivata seppele. Voit tehdä siitä ovikoristeen tai laittaa sen esimerkiksi valokuvakehyksen ympärille, Riia Koivisto vinkkaa.

Tee itse kukkaseppele

Kuva Kirsi-Marja Savola / Tammi

Tarvitset:

Metallilankaa, josta voit taivutella pään kokoisen renkaan

Sakset, oksasakset tai veitsen

Kukkateippiä

Ohutta metallilankaa

Kukkia, oksia ja lehtiä

Tee näin:

Taivuta metallilangasta hieman päätäsi suurempi rengas ja päällystä se kukkateipillä. Renkaan pitää olla hieman päätä väljempi, sillä kukat ja lehdet pienentävät kranssia aavistuksen.

Leikkaa valitsemasi kukat ja lehdet sopivan mittaisiksi paloiksi.

Huomio! Paksut tai hauraat varret ovat hankalammat kiinnittää ehjänä seppeleeseen. Jos kuitenkin valitset sellaisia, asettele ne ensin pieniksi nipuiksi ja sido kukkateipillä varret kiinni. Vahvavartiset kukat tai lehdet ovat hyviä valintoja seppeleeseen.

Aloita sitominen vihreillä lehdillä. Aseta renkaaseen aina vuorotellen vihreitä lehtiä tai lehtinippuja ja kukkia. Lehdet tukevat kukkaa ja sidos pysyy varmemmin paikoillaan.

Kieputa metallilankaa suoraan puolasta kukkien ympärille tai leikkaa pienempiä pätkiä lankaa ja sido aina osio kerrallaan.

Voit myös tehdä valmiita nippuja kukista ja sitoa ne kiinni ensin kukkateipillä. Kukkaniput kiinnität helposti vihreiden lehtien jälkeen kranssiin. Tämän tekniikan etuna on se, ettei metallilanka niin helposti murra hentojakaan varsia.

Jos teet seppeleen toiselle ihmiselle tai lahjaksi, etkä pääse sovittamaan sitä seppeleen saajan päähän, jätä rengas takaa auki ja taivuta pienet silmukat renkaan päähän.

Kukkaseppele

Kuva Kirsi-Marja Savola / Tammi

Hippiseppele

Neilikat ovat varma valinta kukkaseppeleeseen. Ne kestävät pitkään ja näyttävät yleensä juhlien loppuun asti freeseiltä. Vaihtelemalla eri mittaisia oksia seppeleestä tulee villi ja moderni.

Kukkaseppele Neilikka

Kuva Kirsi-Marja Savola / Tammi

Neilikkakruunu

Neilikoilla koristettu kruunumainen seppele on muhkea. Sen voi pukea joko otsalle tai asettaa päälaelle korkealle kampauksesta ja tyylistä riippuen.

Riia Koivisto Kukkajuttuja

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Löydä kaikki Riian kukkavinkit suloisesta Kukkajuttuja-kirjasta

Seppelevinkit on laatinut kirjaansa Kukkajuttuja (Tammi 2019) varten Riia Koivisto. Hän on kauneuden ammattilainen ja kukkatyttö henkeen ja vereen. Riia tunnetaan erityisesti meikkaaja-kampaajana, mutta nykyään hän työskentelee myös kukkastailistina. Riia Koiviston kädenjälkeä on nähty Häät-lehdissä ja Häät.fissä jo liki parin vuosikymmenen ajan.

Kukkajuttuja-kirjasta löydät näiden ja useiden muiden seppeleiden lisäksi ihania ideoita kattaukseen, häähumuun, kranssin tai mobilen tekemiseen ja luonnonmateriaalien hyödyntämiseen. Kirjan ohjeilla opit sitomaan kukkia ja yhdistelemään värejä villisti, luovasti ja rohkeasti. Riia perehdyttää lukijan myös kukkien hoidon perusasioihin kuten imupintoihin ja kestävyyteen sekä maljakon riittävään vesimäärään. Hankit sitten kukkia kedolta tai kaupasta, kirja auttaa sinua tekemään kukista kaunista.

Muokattu: 24.6.2019

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Morsian taltuta häästressi: Neljä takuuvarmaa vinkkiä!

Lue muun muassa Anna Perhon räiskyvän huikeat vinkit stressin selätykseen.

Miten saada kestävät kiharat hääpäiväksi?

Monen morsiamen pelkona on kampauksen latistuminen, jos ottaa hiukset auki -kampauksen hääpäiväksi. ...

Millaiset hääkorut morsiamelle?

Onnistunut morsiamen häätyylin syntyy yhdistämällä morsiamen mieltymykset, juhlavuus ja korujen tasa...

Huntu – asuste, joka kruunaa morsiamen

Huntu jakaa yleensä melko voimakkaasti mielipiteitä. Monelle morsiamelle se on ehdoton, mutta monen ...

Katsaus hääkampaustrendeihin 2023

Kasvojen malli sekä oma persoonasi, ja tietysti myös häätyylisi antavat parhaat suunnat siihen, mill...

Mistä tiedän millainen hääkampaus sopii minulle?

Kampauksia on niin monta erilaista kuin on itse morsiamia ja kasvojen muotojakin. Näillä kampaaja No...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024