Morsiamen täydellisen olon lista

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Morsiamen täydellisen olon lista

Älä unohda ennen häitä totutella uusiin kenkiisi, koekäyttää kaikkia korujasi ja ...

On aivan varmasti uskomaton tunne, kun hääpäivän aamuna saa pukea ylleen kaikkea uutta ja ihanaa. Alusasut, sukkahousut, korut, jopa hajuvesi, kaikki koskematonta ja niin kaunistakin vielä. 

Mutta… lopputuloksena voi olla järjettömät rakot jaloissa, silmäpaot sukkiksissa, tuskahiki korsetin vaikutuksesta ja korvalehtien punoittaminen epäsopivien korujen ansiosta. Inhottavan kamala tilanne, mutta taatusti ainakin joiltain osin tuttua morsiamille.

Ei siis kannata jättää asusteiden hankkimista viime tippaan! Suosittelisin, että kaikki hiuskoruja ja huntua myöten olisi ostettuna jo vähintään muutama kuukausi ennen ja myös kokeiltuna ja harjoiteltuna. 

Silloin on aikaa:

* totutella jalat uusiin korkkareihin

* pitää korsettia päällään ja tottua sen aiheuttamaan tunteeseen. Tässä pääsee myös testaamaan miten kireällä korsettia ylipäätään pystyy pitämään.

* testailla korvakoruista tulevia reaktioita. Varsinkin jos korut eivät ole aitoja, saattavat korvareiät tulehtua hyvinkin äkkiä jos tällaiseen on taipumusta.

* pitää päässään hiuskoristetta ilman että sitä tarvitsisi hääpäivän aikana kosketella peläten sen putoavan.

* pitää olkaimettomia rintaliivejä mikäli pukukin on siis olkaimeton. Rintaliivien pitäminen päällä tekee olon varmaksi eikä juhlan aikana tarvitse nyppiä pukua ylöspäin.

* nähdä korut, asusteet ja mekon kokonaisuutena. Näyttääkö hyvältä vai siltä, että jokin asuste ei kuulu joukkoon? Olisiko vähemmän enemmän vai unohtuiko kaulakoru?

Kuva Harri Joensuu

Mitä jos näin olisi käynyt hääpäivänä?

– Olen sisäänajanut kenkiäni pari kuukautta, korsettia on vielä pidettävä ainakin muutamana päivänä päällä. Olin mekkosovituksessa Turussa pari viikkoa sitten, ja pidin vyötärökorsettia päälläni noin kahdeksan tuntia. Kun sovitukset olivat ohi ja shoppailimme ystäväni kanssa, oli korsetista päästävä eroon keinolla millä tahansa. Sen verran alkoi ahdistaa ja hengittäminen tuntui vaikealta. Herra H oli aamulla kuronut korsetin nimittäin ihan hitusen liian tiukkaan kiinni, kertoo vuoden 2012 morsian Tanja omista kokemuksistaan.

– Ystäväni kokeili kenkiä ja minä tuskailin kuumissani, että seuraavaksi on löydettävä vessa jotta pääsen ahdistavasta vaatekappaleesta eroon. Vessan sijaan löytyi sovituskoppi urheiluliikkeestä ja korsetti sai lähteä!

Mitä jos näin olisi käynyt häissä? Tuloksena tuskastuneen oloinen ja näköinen morsian. Ei kiva, ei ollenkaan kiva.

– Korsetti tuntuu muutenkin jo kuumalta, saati sitten jos se on liian kireällä. Hyvä, että viisastuminen koitti pari kuukautta ennen häitä. Nyt vain siis testailemaan, jotta tuntisin oloni niin mukavaksi kuin hääpäivänä vain voi tuntea!

Muokattu: 30.3.2023