Moderni vaihtoehto perinteiselle morsiussaunalle

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Moderni vaihtoehto perinteiselle morsiussaunalle

Moderni vaihtoehto perinteiselle morsiussaunalle

Lottamuseon Kauneutta Kotikonstein -työpaja tarjoaa 1930-luvun kauneudenhoidon parhaat vinkit kesämorsiamien käyttöön. Polttariohjelmaksi loistavasti sopiva työpaja neuvoo esimerkiksi, kuinka valmistetaan kotikonstein kosmetiikkaa ja moderni morsiussauna järjestetään.

Työpajan aikana tutustutaan kauneudenhoidon ja kosmeettisten tuotteiden historiaan, opitaan rentouttava ryppyjä ehkäisevä kasvohieronta ja valmistetaan kotikonstein ruusuvettä. Työpaja tarjoaa tulevalle morsiamelle ne tiedot ja taidot, joita hän tulee tarvitsemaan säilyttääkseen tulevan miehensä suosion.

Moderni vaihtoehto perinteiselle morsiussaunalle

Hieman huumorimielllä ollaan ehdottomasti liikkellä, kun 1930-luvulta kauneudenhoidon parhaita vinkkejä kaivellaan. Vuonna 1930 julkaistussa kirjassa Kuinka saavutan ja säilytän miehen rakkauden annetaan kauneudenhoidosta avioliitossa seuraavanlaiset ohjeet:

Kaikkien niiden tuhansien pikkuseikkojen suhteen, jotka kuuluvat ruumiin hoitoon, tulee naisen olla yhtä tarkka ja salaperäinen kuin kihlausaikanakin. Hänen tulee vetää taikapiiri ympärilleen ja olla siinä aivan yksin. Jos hän päästää miehen sen piirin sisäpuolelle, alkaa miehen rakkaus lakastua, vaikkakin hän ehkä voi salata sitä jonkin aikaa. Hän saattaa siitä huolimatta olla kiintynyt vaimoonsa, sillä sehän on maailman luonnollisin asia. Mutta tuota ihmeellistä viehätystä, joka saa miehen koko olennon väräjämään, ei hän tunne enää. Eikä vaimo liioin.

Elna Kangas on vuonna 1930 myös todennut: ”Kovin hyvä tapa on nukkua aina selällään. Kasvojen iho silloin ikään kuin valuu sivulle päin ja rypyt tasoittuvat.”

Kauneutta Kotikonstein -työpaja sopii erinomaisesti polttariohjelmaksi. Tuusulan Rantatien kauniissa maisemissa sijaitsevan Lottamuseon yhteydessä sijaitsevasta Lottakanttiinista on mahdollisuus tilata ennakkoon tarjoilua. Työpajan voi aloittaa vaikkapa raikkaalla smoothiella tai lasillisella kuplivaa.

Kurkkaa videolta otteita Lottamuseon työpajasta:

Muokattu: 10.4.2024