Miten saat helposti unohtumattomat häät?

Kuva Janne Miettinen

Hääsuunnittelu Orchidean Sonja Wikström kertoo mitä kaikkea hääsuunnitelijan päivään kuluu ja mistä koko häiden suunnitteluprosessi saa alkunsa.

Aamu valkeni aurinkoisena ja ilmassa oli jo kesän tuntua. Hyppäsin ylös sängystä ja samalla, kun join kupposen aamuteetä, niin katselinkin jo päivän agendalistaa. Tänään oli tulossa kiireinen mutta ah niin ihanan jännittävä päivä.  Asiakkaallani, hääparilla New Yorkista, oli tänään H-hetki, ja he sanoisivat toisilleen tahdon täällä Helsingissä ja sen jälkeen olisi vastaanotto ja iltajuhla hotellilla.

Pakkasin laukkuni ja häävieraille tekemäni vieraslahjat ja lähdin kaupungille laittamaan juhlapaikkaa kuntoon. Jännitystä oli ilmassa ja vatsani pohjalla taisi lennellä muutama pieni perhonen, mutta ei hätää, sillä olin etukäteen laskenut, että käytössäni oleva aika riittää somistukseen ja muihin järjestelyihin. Hääseurueen ja juhlatilan kukat oli hoidettu ja luottofloristini huolehtisi niiden paikoilleen asettamiset. Ihanaa, kun on maailman parhaita yhteistyökumppaneita mukana kokoamassa tätä palapeliä.

Juhlatilat, menut, plaseeraus, aikataulutus, kuljetukset ja hääkakku... Kaikki oli hoidettu ja vielä kerrran varmistettu. Samassa puhelin pärähtikin soimaan, ja kampaaja/meikkaaja tarkisteli vielä kerran morsiamen ja sulhasen äitien hotellien osoitteet. Seuraava soitto olikin kaasolta, joka kyseli, että mihin sulhasen ja bestmänien kukat toimitetaan. Tällaisena päivänä jo etukäteen selvitetyt asiat tuppaavat jännityksen myötä unohtumaan mutta sitähän varten minä olenkin paikalla huolehtimassa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Tällä kertaa en ollut kirkolla mukana vihkiseremoniassa vaan olin juhlapaikalla katsastamassa, että kaikki olisi kunnossa. Upeat, pallomaiset, valkoisen eri sävyiset kukat toivat Brooklynin tunnelmaa kullansävyiseen juhlasaliin. Häiden teemaväreinä oli navy blue, kulta ja valkoisen eri sävyt. Kakkumestari suunnitteli hääkakunkin samaan värimaailmaan. Koristelussa käytettiin oikeaa lehtikultaa. Koemaistelussa maistoimme kolme eri suussasulavaa makua.

Kuva Maria Hedengren

Olin ala-aulassa vastaanottamassa vieraita ja ohjaamassa heitä eteenpäin coktailtilaisuuteen. Varsinaisen dinnerin ajan olin kuitenkin lähinnä vieraana ja nautin kansainvälisestä tunnelmasta. Häät olivat tosi onnistuneet. Juhlatila oli morsiamen toiveiden mukaan tyylikäs ja hienostunut mutta ilmapiiri oli rento ja kevyt, melkeinpä samppanjan lailla pirskahtelevan iloinen.

Kuva Maria Hedengren

Edellä mainitut häät olivat lähinnä kokonaisvaltainen hääsuunnittelupaketti, johon oli yhdistetty myös hääpäiväpaketti eli olin mukana myös hääpäivänä koordinoimassa juhlien kulkua ja hääseurueen tukena.

Mutta kaikki häät ovat erilaisia ja hääparien toiveet palvelujen suhteen vaihtelevat. Hääsuunnittelun aloitan yleensä aina tapaamalla hääparin. Näin saadaan kartoitettua kaikki perusasiat sekä saan tutustua hääpariin, morsiameen, kaasoon tai jopa hääparin vanhempiin. Näin on helpompi aloittaa häiden suunnittelu ja tehdä häistä hääparin näköiset häät, yksilölliset ja persoonalliset.

Kuva Oona Linna

Kuva Oona Linna

Vaikka suurimmaksi osaksi olen melkeinpä alusta asti hääparin mukana suunnittelemassa koko kokonaisuuttaa, loihtimassa hääjuhlasta persoonallista ja hääparin näköistä juhlaa, niin toki olen mukana auttamassa myös niitä hääpareja, jotka tarvitsevat vain esim. somistussuunnitelmaa ja apua somistuksen toteuttamisessa. Tarvittaessa hankin kaikki vuokrattavat ja ostettavat somisteet ja teen kirjallisen somistussuunnitelman.

Avustaminen kutsukorttien ja muiden paperitöiden suunnittelussa ja tilaamisessa on hyvinkin yleistä, samoin edelleen suositun karkkibuffeen suunnittelu ja toteutus. Monesti myös juoksentelen etsimässä sopivaa rekvisiittaa lastennurkkaukseen, jotta pienetkin häävieraat viihtyisivät juhlissa.

Kuva Janne Miettinen

Ollaanpa moniin maalaisromanttisiin häihin viety monta autokuormallista juhliin sopivaa rekvisiittaa. Se vaatii paljon töitä mutta tuloskin on ikimuistoinen. ”Nämä häät kyllä muistetaan”-kommentti onkin aika tuttu tällaisten hääjuhlien parissa, jossa ollaan tehty paljon töitä, jotta lopputulos on juuri sellainen visio, jota lähdettiin alunperin hakemaankin. Orchidean tarkoituksena onkin tarjota unohtumattomia muistoja.

Kuva Timo Saarinen

Kuva Timo Saarinen

Perinteiset häät, maalaisromanttiset häät, boheemit tai luxus häät, pienet tai suuret. Olen palveluksessanne. Stailataanko, somistetaanko vai hoidetaanko kaikki järjestelyt?

Orchidea järjestää myös somat baby showerit, kastejuhlat, rippijuhlat, synttärit, merkkipäivät, valmistujaiset tai muuten vaan vauhdikkaat biletysjuhlat sekä tietenkin yritysjuhlat.

Eikä pidä unohtaa Orchidea Kidsiä, joka järjestää satumaiset lastenjuhlat.

Kuva Mainosstudio Sanna H

HÄÄT.FI MAINOSARTIKKELIN TARJOA HÄÄ- JA JUHLASUUNNITTELU ORCHIDEA

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu