Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Miten saamme luotua rennot häät?

Miten saamme luotua rennot häät?

Tiialle ja hänen sulhaselleen rentous ja yllätyksellisyys olivat tärkeitä lähtökohtia onnistuneisiin häihin.

– Meille on ehdottoman tärkeää luoda rennot häät vieraillemme. Tämä tarkoittaa sitä, että illasta ei tehdä minuuttiaikataulua, vaan asiat saavat mennä vähän omalla painollaan, mikä ehkä myös laskee tukijoukkojemme stressiä ja hekin saavat nauttia juhlista, kertoo Tiia tavoitteestaa tehdä rennot häät.

Miten sitten häistä oikeasti tulee rennot? Tiian seitsemän erilaista keinoa, joita hän ja sulhasensa käyttivät luodaksemme häihinsä rentouden.

1. Läheiset

Minun ainoat sukulaiseni ovat perheenjäseneni (isä, äiti ja pikkuveli). Näin on aina ollut, mutta itse olen kiitollinen ihanille ystäväperheilleni, joiden kanssa olen saanut juhlistaa minulle tärkeitä merkkipylväitä. S:llä on sekä sukulaisia että perhetuttuja. Mutta mikä hauskinta meillä on kutsuttujen listalla ihan saman verran niin sukulaisia kuin ystäviäkin.
Minulle osa ystäväperheistä on muodostunut niin läheiseksi, että kutsun heitä sukulaisikseni.

Meidän häissä ei ole yhtäkään ihmistä ketä me emme tuntisi. Ystävämme tuntevat meidät molemmat ja lähes kaikki ystävistämmekin tietävät toisensa ja tämä onkin yksi ehdoton edesauttaja rentoihin häihimme. Kun vieraamme tuntevat toisensa ja tuntevat myös meidät, he varmasti myös tietävät ilman sanomistakin, että meidän häissä tärkeintä on pitää hauskaa ja juhlia aamuun saakka!

2. Istumajärjestys!

Monet sanovat, että repivät hiukset päästään tehdessään paikoitusta. Kun aloimme alustavasti tekemään järjestystä, niin totta kai osa oli ihan itsestään selviä, mutta joitain pyörittelimme hetken, mutta onneksi vain hetken. Loppujen lopuksi saimme pöytyeet tehtyä eri mallisiin ja kokoisiin pöytiin ja valitsimme meidän mielestä parhaat pöydät meidän häihimme.

Pöydiksi valikoitui ”kuppikunnat” eli 8 tai 12 hengen pöydät. Pöydät ovat suorakulmaisia, siten että joka puolella istuu joku. Tällä varmistamme, että kuka ikinä nouseekaan pöydästä, niin juttuseuraa jää varmasti jokaiselle, eikä kukaan jää yksin pöydän päätyyn. Koska meille on tärkeä rennot häät, laitamme läheiset ystävät samoihin pöytiin, joka edesauttaa, että kaikki tuntevat olonsa myös mukavaksi ja juttu ei lopu kesken.

3. Paikkakortit!

Karsimme turhat virallisuudet mielestämme häistä pois ja yksi niistä on paikkakorttien nimet. Save The Date -korttien kirjekuoria kirjoittaessa tajusin, kuinka paljon ihmisillä on lempinimiä ja kuinka oikeat nimet jäävät niiden alle piiloon. Kirjekuoret ovat virallisia, mutta paikkakorteissa tulee lukemaan heille tärkeät ja tutut kutsumanimet.

Miten saamme luotua rennot häät?

4. Ohjelma!

Perinteiset leikit jää meiltä leikkimättä, toki minä viskon kimpun ja S ampuu sukkanauhan, mutta muutoin. Haluamme jonkun näköisen tietovisailun ehdottomasti ja pari jotain muuta mutta ei enempää leikkejä. Pakollisiin kuten ruokailuun ja kahvitteluun kuluu jo niin paljon aikaa ja lisäksi on vielä puheet ja meidän tanssikin. Ihmisillä täytyy olla aikaa nauttia illasta, seurustella, kierrellä pisteillä (Vieraskirja, polttarikirjat ja valokuvausseinä) ja T-A-N-S-S-I-A!

5. Musiikki!

Musiikista meillä huolehtii DJ, joka alkaa soittamaan heti vieraiden saavuttua ja jatkaa vaikka aamuun saakka. Onneksi hänkin on meille läheinen, niin hänkin tietää hyvin tarkkaa minkälaisia me olemme ja hän osasikin heti päätellä, että näistä tehdään aikamoiset pirskeet. Kyllä nämä tulevat olemaan meidän elämämme varmasti suurimmat pirskeet!

Miten saamme luotua rennot häät?

6. Tarjoilu!

Ruokana meillä on tarkoitus tarjota meidän lempijuttuja ja unohtaa ne perinteiset safkat. Ruoan on tietenkin oltava hyvää ja sitä täytyy olla riittävästi, mutta mieluummin meillä on vain muutama vaihtoehto kymmenien sijaan eli laatu korvaa määrän. Tärkeää on myös se, että Virosta haetut tuliaiset eivät todellakaan saa loppua kesken ja baarihan on auki 24/7.

7. Kutsun sisältö!

Me kirjoitamme kutsun hääinfoon tietoa juhlasta, jossa aiomme varoittaa vieraita suuresta juhlinnasta ja tanssimisesta aamuun saakka. Emme epäile hetkeäkään ettemmekö saisi kunnon juhlia, koska vieraat tekevät juhlan ja meidän vieraat vain ovat aikas hyviä juhlimaan. Näitä kekkereitä odottaa moni meidän ystäväkin, koska joillekin nämä ovat heidän ensimmäiset häät. Olenkin sanonut heille, että olen varmasti kaunein morsian ikinä ja meidän häät ovat parhaat, mutta vain siihen saakka kunnes he menevät seuraaviin.

Miten saamme luotua rennot häät?

Muokattu: 2.10.2017