Miten saada kestävät kiharat hääpäiväksi?

kestääkö kiharat

Kuva Josh Applegate / Unsplash.com

Monen morsiamen pelkona on kampauksen latistuminen, jos ottaa hiukset auki -kampauksen hääpäiväksi. Mikä neuvoksi kampaaja Noora Toiviainen Hope Hairsta?

– Tärkeintä on lähteä oikeista tuotevalinnoista. Kihara pysyy kaikissa hiuksissa, kun se on tehty kullekin hiustyypille sopivalla tekniikalla ja tuotteilla, Noora rauhoittelee.

Kiharrustekniikassa tärkeää on kiharrinpuikon koko, riippuen siitä millaista kiharaa haluaa: tiukkaa, pyöreää, suurta laineikasta, ilmavaa vai rennon huoletonta. Jokaiseen on oma tekniikka ja myös suunta, johon hius rullataan.

– Kihartamisen jälkeen hiusten annetaan rauhassa jäähtyä ennen kuin ne avataan harjalla, kammalla tai käsin, neuvoo Noora.

– Viimeiseksi kampaus työstetään haluttuun muotoon hiuslakan kanssa. Samalla kampaukselle annetaan viimeinen tuki ja suoja. Useilla ohuilla kerroksilla saadaan paras pito ilman, että kiharasta tulee tärkätynnäköinen hiuskypärä, Noora tietää.

Nooran pari päivää ennen häitä hoito-ohjeet

1. Kunnollinen pesu mieluiten edellisenä iltana kahteen kertaan

– Suosittelen myös käyttämään hoitoainetta. Mutta huuhtele hiukset huolella, jotta vältämme aamulla hoitoaineen lätistämät hiukset, Noora muistuttaa.

– Hiusöljyjä en suosittele käyttämään päivää ennen hääkampauksen tekoa!

2. Pesun jälkeen hiukset kuivataan huolellisesti

– Hyvin nukutun yön jälkeen ei muuta kuin kampaajan käsiin. Kun tiedän, että hiukset on hoidettu tuotteilla, jotka tukevat tulevaa hääkampausta, on ensimmäinen pohjatyö tehty, kertoo Noora.

3. Jos värjätään hiuksia niin suuria muutoksia en suosittele hetkeä ennen hääpäivää

– Väri on kuitenkin hyvä päivittää 1-2 viikkoa ennen häitä. Ja leikata sieltä latvasta edes puoli senttiä, Noora neuvoo.

Teksti Nina Röntynen
Kuva Josh Applegate / Unsplash.com

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus