Miten käy polttareiden Korona-poikkeustilan jatkuessa?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Miten käy polttareiden Korona-poikkeustilan jatkuessa?

kolme naista ilo

Kuva Priscilla Du Preez / Unsplash.com

Korona-kriisin keskellä moni tämän kesän hääpareista on kipuillut hääpäivän siirtämisen kanssa. Nämä poikkeusolot ovat tietysti aiheuttaneet myös kaasoille ja bestmaneille päänvaivaa polttareiden kohtalosta. Tässä muutamia pohtimisen arvoisia ratkaisuehdotuksia:

Polttareiden siirtäminen eli hääkaronkka tai karonkkapolttarit

Akateemisissa-, teatteri- ja elokuvapiireissä on perinteisesti vietetty karonkkaa. Idea on viettää väitöstilaisuuden jälkeen, harjoitusjakson, ensi-illan tai kuvausvaiheen jälkeen rentoa työryhmän juhlaa. Miksei häidenkin jälkeen voisi olla hääkaronkka? Tai viettää karonkka tyyliin polttarit? Vaikka hääpari ehkä päättikin olla siirtämättä hääpäivää, mutta polttarit jäi väliin, miksei yllätyspolttarit voisi pitää vasta myöhemmin. Tämä saattaa olla hääparille hyvinkin mieleinen vaihtoehto. Juhliahan ei ole koskaan liikaa!


videopuhelu tietoneneella etäpolttarit

Kuva Chris Montgomery / Unsplash.com

Etäpolttarit ja juhlayllätykset

Miltä tuntuisi jos polttarit pidettäisiin videopuhelun välityksellä? Voitteko nostella nettipuhelun ääressä maljoja, pelata vaikka juomapelejä tai Unoa? Pitää yhdessä tietokilpailuja tai visoja? Kun teknologia antaa loistavia mahdollisuuksia yhdessäololle etäteitse, miksei tällaisia vaihtoehtoa kannattaisi harkita?

Morsiamen/sulhasen yllättäminen on mahdollista myös vaikka tilaamalla hänelle kukkalähetin avulla morsiusseppeleen, monesta ravintolasta ja konditoriasta on mahdollista tilata vaikka millaisia herkkuja kotiinkuljetettuna. Ja jos onnistutte sopimaan kotiinkuljetushetkeen vielä videopuhelun, voitte juhlia polttareita yhdessä.

Näin olisi mahdollista myös tukea samalla paikallista yrittäjää!

mies ja nainen saunassa

Kuva Estonian Saunas / Unsplash.com

Morsiussauna ja sulhasen polttarisauna kotioloissa

Järjestäisittekö morsiamelle ja sulhaselle yhteiset polttarit heidän omassa saunassaan? Kerää heille ”lahjakori” ohjeineen perinteisistä morsiussaunataioista ja -rituaaleista, jonka käyt luovuttamassa hääparille sopivana hetkenä. Tämä olisi varmasti poikkeustilan Korona-morsiamen ja -sulhasen ikimuistoiset erilaiset polttarit. Ja mikäänhän ei estä yhdistämästä näitä kaikkia ideoita ja viettämästä "polttareita" kolmeen kertaan! Nautiskele läheisten kanssa yhteisestä ajasta etäpolttareissa, haasta hääparin perinteisiin saunarituaaleihin omassa saunassaan ja häiden jälkeen vietä hauska yhteinen karokkapäivä läheistesi kanssa.

Tärkeintä kaikista on, että pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. Muista tiedustella juhlasankarin näkemystä polttareiden järjestämisestä, vaikka se tuntuisikin pilaavan yllätystä.


Muokattu: 11.5.2020