Mitä häissä ei ainakaan tulisi tehdä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Mitä häissä ei ainakaan tulisi tehdä!

Älä siis missään nimessä ryhdy itse testaamaan pitopalvelukokin taitojasi. Äläkä missään nimessä pyydä lähimpiä sukulaisia tai perheenjäseniä tätä hoitamaan, neuvoo Häät-lehden tuottaja Tanja Hakala.

Vuosien varrella on tullut järjesteltyä pienempiä juhlia itselle ja perheelle. Niistä on saanut mukavasti kokemusta ja osviittaa siihen, mitä häissä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Kun järjestimme noin 50 hengelle ystäväni kanssa yhteiset valmistujaiset, päätimme yhteen ääneen ihanien juhlien jälkeen, että oli muuten viimeinen kerta kun noinkin isoissa juhlissa hoidetaan itse tarjoilut.

Ammattilaiset asialle

Me siis teimme ja laitoimme esille ruoat juhlissamme ja voin kertoa, että se oli huonoin idea koskaan. Kun keskittyy liikaa ruokiin, ei pysty nauttimaan tunnelmasta eikä juttelemaan vieraiden kanssa. Älä siis missään nimessä ryhdy itse testaamaan pitopalvelukokin ja tarjoilijan taitojasi. Äläkä missään nimessä pyydä lähimpiä sukulaisia tai perheenjäseniä tätä hoitamaan jos he eivät itse oikein vaatimalla vaadi saada tehdä tätä kunniaa.
 

Mitä häissä ei ainakaan tulisi tehdä

Jätä suosiolla oma kamera ja/tai videokamera kotiin ja anna taltiointi ammattilaisten huoleksi. Hienoista kuvista kannattaa maksaa, ne pysyvät sinulla ikuisena muistona hääpäivästä. Vaikka läheinen ystäväsi tai sukulaisesi olisi ammattivalokuvaaja, kannattaa miettiä muutamaan otteeseen ennen kuin pyytää häntä hoitamaan kuvauksen häissänne. Tai ottamaan kameran mukaan ja napsimaan kuvan sieltä täältä.

Yksityiskohdista on mukava saada kuvia muistokseen. Ohjeistakaa valokuvaaja siis tarkasti, että hän tietää millaisia kuvia odotatte saavanne.

Yleisesti ottaen kutsutut vieraat haluavat nauttia tunnelmasta eikä kukaan ota kuvia ”siinä sivussa, tuosta noin vain”. Häihin tullaan joko vieraana tai sitten tekemään töitä palkalla.

Monet toki ottavat häissä kuvia omalla kamerallaan, mutta siitä kukaan ei ota stressiä. Ammattilaisen jälki on aina ammattilaista, joten vaikka tietäisitkin lähipiiristä hyvän harrastelijakuvaajan, se ei välttämättä tarkoita täydellistä, osaavaa jälkeä. 

Onnistuneet juhlat ilman stressiä

Morsiusparin ei missään nimessä soisi siivoavan koristeita pois juhlatalolla heti seuraavana päivänä. Meillä on sovittu niin, että molempien vanhemmat ja toinen kaasoista ja varmaan myös bestman menevät paikkaa siivoamaan. Onneksi monissa paikoissa on niin, että tilasta pitää viedä vain omat tavarat pois. Juhlapaikan vuokraan usein kuuluu siivous.

Mitä häissä ei ainakaan tulisi tehdä

Antakaa siis kutsuttujen vieraiden nauttia juhlapäivästä ja hankkikaa ammattilaiset hoitamaan kaikki mahdolliset tehtävät. Kysykää myös, jos saisitte juhlapaikan käyttöönne jo torstaina (jos häänne ovat lauantaina). Näin saisitte rauhassa koristella ja laittaa paikat kuntoon jo torstaina. Perjantaina olisi aikaa tarkistella ja varmistella. Näin mikään ei jäisi viime tippaan ja illasta ennen hääaamua saisi nauttia rauhallisin mielin ja kömpiä ajoissa nukkumaan.

Turha stressi siis pois, sillä kaikkihan aina järjestyy, tavalla tai toisella!

Muokattu: 4.1.2018