Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Kuva Nina Stolt

Häiden suunnittelun aloittaminen voi tuntua haastavalta. Muistettavia yksityiskohtia ja morsiusparin kesken tehtäviä päätöksiä on monia. Tässä lyhyt häiden tehtävälista
 asioista, joista kannattaa aloittaa. Näistä 9 asiasta voit ainakin lähteä liikkeelle.

Miettikää yhdessä unelmienne häiden luonnetta ja tunnelmaa

Keskustelkaa aluksi yhdessä omista haaveista, unelmista, toiveista ja myös mistä tykkäätte ja mistä ette. Häiden luonne, koko, tyyli ja budjetti alkavat helpoiten hahmottua yhteisten reunaehtojen myötä.

Moni entinen morsian neuvoo myös miettimään yhdessä häiden tunnelmaa ja miettimään yhdessä, millä asioilla kyseinen tunnelma saavutetaan. Sitten kun on aika tehdä päätöksiä, halutaanko häihin tätä, tuota vai ihan jotain muuta, on helpompaa kun voi vertailla, miten eri vaihtoehdot vaikuttavat toivottuun häätunnelmaan.

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Käykää häämessuilla

Jos häiden suunnittelun ajankohta osuu sopivasti vuoden vaihteen molemmin puolin, paikallisilla häämessuilla kannattaa ilman muuta pistäytyä. Häämessuilta saattaa hyvinkin löytyä kerralla kaikki tarvitsemanne palvelut. Valintoja palveluntarjoajien välillä helpottaa henkilökohtainen tapaaminen, ja mahdollisuus kysyä kaikesta mikä päähän pälkähtää.

Ja saatatte löytää myös mahtavia messutarjouksia! Erityisesti vihkisormuksen etsimiseen häämessut ovat yleensä loistava tilaisuus. Usein kaikki lähialueen kultasepät ovat messuilla tavattavissa, ja heidän valikoimia pääsee sovittamaan ja vertailemaan.

Katso Häät.fin Häämessukalenterista tulevat tapahtumat >>

Osta häälehti

Häälehdet kotimaassa ja ulkomailla on täynnä upeita ideoita ja vinkkejä häiden koristeluun ja hääpukeutumiseen. Ideoiden, inspiraation ja juuri suomalaisille suunnitellun sisällön vuoksi esimerkiksi Häät-lehteen kannattaa tutustua. Oma häälehti kannattaa myös hankkia muistoksi. Häälehti on vuosien päästä aikahyppy omien häiden suunnittelun aikaan!

Häät-lehden jo ilmestyneitä numeoita voi ostaa vaikka heti >>

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Luo oma Pinterest-taulu häiden suunnittelun avuksi

Pinterst on monelle morsiamelle korvaamaton työkalu häiden suunnittelussa. Sinne voi tallentaa ideoita, tuotteita ja ohjeita häitä varten. Kerää Pinterest-tauluihin kuvia, joista voit myöhemmin valita parhaat omaan käyttöön.

Aloita myös HäätFi-Pinterestin seuraaminen >>

Ryhtykää seuraamaan Häät.fitä ja Häät Facebookia

Netti on pullollaan tietoa, kuvia, vinkkejä, tee-se-itse-ideoita ja työkaluja, jotka helpottavat häiden suunnittelua. Häät.fin Hääpolku tarjoaa työkaluja häiden järjestämiseen ja Häät.fi inspiraatiota ja apua näihin kaikkiin, mutta googlaa rohkeasti, ja löydä itseäsi eniten innostavat. Häät-Facebookia  kannataa myös ryhtyä seuraamaan! Se on suomalainen hääaiheinen uutisvirta, joka tarjoaa tietoa, ideoita, tarjouksia ja vinkkejä joka päivä.

Poimi ideoita hääblogeista

Hääbloggaus on nykyään suosittua, ja myös morsianten yhteisö on tiivis. Ryhdy seuraamaan muiden samaan aikaan naimisiin menevien morsianten blogeja. Niiden avulla pääset mukaan muiden samanhenkisten ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevien häämaailmaan. Moni morsian kertoo, ettei sulhanen jaksa jokaista asiaa kuunnella, joten on hyvä kun on kanssa-morsiamet olemassa, joiden kanssa voi jakaa ilot, ideat ja kriisit.

Laatikaa häillenne budjetti

Kun suuret linjat on lyöty lukkoon, kannattaa laatia budjetti. Kynä ja paperia, Exel tai netin sähköiset palvelut auttavat pysymään kartalla hääkuluissa.  Häät.fin Hääpolulle rekisteröitymällä saat myös aina mukanasi kulkevan budjettityökalun käyttöösi.

Kuva Maria Hedengren

Etsikää mieleisenne kirkko tai muu vihkipaikka

Suosituimpiin vihkikirkkoihin otetaa varauksia vastaan noin vuosi ennen hääpäivää, ja joissain seurakunnissa vihkiaikoja varataan netin kautta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sekä kirkollinen että ei-kirkollinen vihkiminen onnistuu myös juhlapaikalla, kodissa, kodin pihapiirissä tai vaikkapa luonnossa. Vihkijää ei voida kuitenkaan velvoittaa vihkimään muualla kuin kirkossa tai maistraatintiloissa, mutta keskustelemalla päästään varmasti sopuun. Näissä asioissa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, jos on tarkka paikasta, ajasta ja haluaa tietyn vihkijän.

Etsikää mieleisenne häiden viettopaikka

Myös suositut hääpaikat varataan vilkkaimmille heinä- ja elokuun viikonlopuille usein hyvissä ajoin. Miettikää haluamaanne tunnelmaa, tiedustelkaa tutustumismahdollisuuksia ja lähtekää tutustumaan potentiaaleihin paikkoihin.

Häät.fi Hääpalvelut auttaa löytämään sopivan juhlapaikan >>

Suunnittele häät Häät.fissä

Häiden järjestämistä helpottaa to do -lista, jonka voit printata Häät.fistä >>


Häät.fin Hääpolku
auttaa sinua kaikissa häiden suunnittelun vaiheissa, monilla erilaisilla tavoilla ja työkaluilla. Hääpolku on suomalaisille hääpareille suunniteltu ilmainen häiden suunnittelupalvelu, joka auttaa onnistuneiden häiden järjestämisessä olivatpa ne isot, pienet tai edulliset. Sen käyttö on ilmaista, mutta edellyttää rekisteröitymisen Häät.fi-palvelun käyttäjäksi.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu