Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Häät tulossa, mutta mitä mä puen päälleni!? Moni morsian säntää ensimmäisenä netin ylitsepursuavaan maailmaan. Pinterest ja monet sivustot ovatkin häämekkoja pullollaan, ja hääpuvun metsästys onkin hyvä aloittaa juuri kuvia katsomalla, mutta nimenomaan vain katsomalla.

Ainoastaan sovittamalla pääset sinuiksi oman tyylisi ja vartalosi kanssa! Ystävä, joka käyttää samaa vaatekokoa, ei välttämättä kuitenkaan ole vartaloltaan samanmallinen kuin sinä, ja usein onkin yllättävää, miten pienet asiat voivat näyttää kahdella ihmisellä täysin erilaiselta. Varaa siis sovitusaika hääpukuliikeeseen, ja sovita hääpukuja avoimin mielin. Myös niitä malleja, joiden et usko sopivan itsellesi!

Mukaan kannattaa ottaa sellainen makutuomari, joka tuntee sinut hyvin. Ja toki voit ottaa mukaan ihailemiesi pukujen kuvia, niin sovituksen yhteydessä hääpukuliikkeessä on helppo keskustella unelmamekon toimivuudesta ja materiaaleista. Tyylejä on valittavana valtavasti, eikä yksikään niistä ole väärä, jos se tuntuu sinusta hyvältä.

Hääpukuliikkeissä korostetaan aina morsiamen omaa tahtoa, sillä hän on loppupeleissä se, joka valitussa morsiuspuvussa naimisiin menee. Tietenkin on toivottavaa, että kaikki pitävät puvusta ja ihailevat sitä. Muista kuitenkin pitää omasta maustasi kiinni!

Kokosimme Valkoisen kreivittären Johanna Pohjanmiehen ja Johanna Niemisen kanssa heidän valikoimistaan muutamia tyylivinkkejä ja yhtenäiset asusteet.

Olisiko joku näistä juuri sinun häätyylisi?

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Prinsessaunelma

Crystallinen muhkeahelmainen tyllipuku kimaltelee korsetista helmaan saakka. Tyyliä voi täydentää Rainbown värjättävillä satiinikengillä ja Ninkan vaaleanpunaisin helmin sävytetyllä hiuskorulla. Mukana on myös avoselkäinen Manonin kaasonmekko. Jos pinkki habitus ei ole se juttu, samantyylisen kokonaisuuden saa myös valkoisena.

Ballerina kuva: Oscar Lindell

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Fifties

Rockabillyn morsian pukeutuu leveähelmaiseen, polven alle ylettyvään Bianco Eventon mekkoon, jonka herkkänä detaljina helmassa kiertää kaunis pitsi. Helman alle laitetaan runsas tyllihame, jalkaan remmikengät Rainbowlta, käsiin verkkohansikkaat ja koruina tietenkin Ninkan uniikki hiuskoru ja kristallikorvakorut. Taskukello sopii sulhaselle vintage-henkeen. Autoksi tietenkin vanha amerikanrauta ja paikaksi joku sellainen, jossa pääsee tanssimaan rokkia niin että tyllihelmat viuhuvat. Kivana lisänä vyön voi korvata koristeellisemmalla tai värillisellä versiolla!

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Boho

Ehdoton boheemin morsiamen ykkösnimi on Lillian West, jonka uusin mallisto uhkuu pehmeyttä, rentoutta ja luonnollisuutta. Näiden pukujen kaveriksi sopii Ivoryn pitsiballerinakengät, Ninkan herkät helmikorut ja luonnonkukat. Maailmalla suurimpana trendinä juuri nyt nähtävä boho rantautui vihdoin Suomeen tässä ihanassa mallistossa.

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Glamour

Bondimaista casinoglamouria tavoitteleva morsian löytää unelmatyylinsä Mori Leen ylellisten pitsien ja huikeiden yksityiskohtien joukosta. Merenneitomalli, toisin kuin usein ajatellaan, sopii monelle vartalolle. Avuksi Mori Leen kohdalla tulee hyvin tuetut mallit, jotka korostavat kropan oikeita kohtia. Ylellinen Ninkan tiara ja Elsen silkkikengät blingeillä kruunaavat kokonaisuuden.

Muista vielä nämä kun lähdet hääpukuostoksille!

1. Pohdi ominta tyyliäsi ja häiden teemaa sekä pitopaikkaa. Budjetti ei myöskään ole este! Kauniit häät saa vähemmälläkin panostuksella, ja erilaisia hääpukuja on saatavana parista sadasta alkaen myös hääpukuliikkeistä.

2. Varaa aika sovitukseen Valkoiseen Kreivittäreen. Ajankäytöllisesti morsiamen kannattaa varautua noin vuoden tai puolen vuoden prosessiin. Morsiuspukuja saa toki rekistä mukaan vaikka samantien, mutta lisäkokoja ja malleja voi joutua odottelemaan jopa muutamien kuukausien ajan. Ja aina mukaan täytyä laskeamyös muutoksille vaadittava aika. Kauniit hääparit on puettu muutamien päivienkin aikataululla, mutta ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään!

3. Hääpuvun valinnan jälkeen alkaa ihana vaihe, kun saat sovitella kenkiä, koruja, hiuslaitteita ja kukkia. Häämekkoa odotellessa voi sitten varailla miesten pukuja vuokralle tai tilata ne. Useimmat tilauspuvutkin miehille saa muutamissa viikoissa, samoin kuin kaasojen mekot.

4. Kun oma pukusi on saapunut, ota mukaan alusvaatteet, kengät ja kaikki asusteet, jotta voit sovittaa lopullista kokonaisuutta. Jos vielä jotain puuttuu, voit käyttää sovituskenkiä tai kokeilla näkymättömiä Wonder Bra -liivejä.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutHäiden suunnittelu