Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääpuku

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Häät tulossa, mutta mitä mä puen päälleni!? Moni morsian säntää ensimmäisenä netin ylitsepursuavaan maailmaan. Pinterest ja monet sivustot ovatkin häämekkoja pullollaan, ja hääpuvun metsästys onkin hyvä aloittaa juuri kuvia katsomalla, mutta nimenomaan vain katsomalla.

Ainoastaan sovittamalla pääset sinuiksi oman tyylisi ja vartalosi kanssa! Ystävä, joka käyttää samaa vaatekokoa, ei välttämättä kuitenkaan ole vartaloltaan samanmallinen kuin sinä, ja usein onkin yllättävää, miten pienet asiat voivat näyttää kahdella ihmisellä täysin erilaiselta. Varaa siis sovitusaika hääpukuliikeeseen, ja sovita hääpukuja avoimin mielin. Myös niitä malleja, joiden et usko sopivan itsellesi!

Mukaan kannattaa ottaa sellainen makutuomari, joka tuntee sinut hyvin. Ja toki voit ottaa mukaan ihailemiesi pukujen kuvia, niin sovituksen yhteydessä hääpukuliikkeessä on helppo keskustella unelmamekon toimivuudesta ja materiaaleista. Tyylejä on valittavana valtavasti, eikä yksikään niistä ole väärä, jos se tuntuu sinusta hyvältä.

Hääpukuliikkeissä korostetaan aina morsiamen omaa tahtoa, sillä hän on loppupeleissä se, joka valitussa morsiuspuvussa naimisiin menee. Tietenkin on toivottavaa, että kaikki pitävät puvusta ja ihailevat sitä. Muista kuitenkin pitää omasta maustasi kiinni!

Kokosimme Valkoisen kreivittären Johanna Pohjanmiehen ja Johanna Niemisen kanssa heidän valikoimistaan muutamia tyylivinkkejä ja yhtenäiset asusteet.

Olisiko joku näistä juuri sinun häätyylisi?

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Prinsessaunelma

Crystallinen muhkeahelmainen tyllipuku kimaltelee korsetista helmaan saakka. Tyyliä voi täydentää Rainbown värjättävillä satiinikengillä ja Ninkan vaaleanpunaisin helmin sävytetyllä hiuskorulla. Mukana on myös avoselkäinen Manonin kaasonmekko. Jos pinkki habitus ei ole se juttu, samantyylisen kokonaisuuden saa myös valkoisena.

Ballerina kuva: Oscar Lindell

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Fifties

Rockabillyn morsian pukeutuu leveähelmaiseen, polven alle ylettyvään Bianco Eventon mekkoon, jonka herkkänä detaljina helmassa kiertää kaunis pitsi. Helman alle laitetaan runsas tyllihame, jalkaan remmikengät Rainbowlta, käsiin verkkohansikkaat ja koruina tietenkin Ninkan uniikki hiuskoru ja kristallikorvakorut. Taskukello sopii sulhaselle vintage-henkeen. Autoksi tietenkin vanha amerikanrauta ja paikaksi joku sellainen, jossa pääsee tanssimaan rokkia niin että tyllihelmat viuhuvat. Kivana lisänä vyön voi korvata koristeellisemmalla tai värillisellä versiolla!

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Boho

Ehdoton boheemin morsiamen ykkösnimi on Lillian West, jonka uusin mallisto uhkuu pehmeyttä, rentoutta ja luonnollisuutta. Näiden pukujen kaveriksi sopii Ivoryn pitsiballerinakengät, Ninkan herkät helmikorut ja luonnonkukat. Maailmalla suurimpana trendinä juuri nyt nähtävä boho rantautui vihdoin Suomeen tässä ihanassa mallistossa.

Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä
Millainen on sinun häätyylisi? Katso neljä tyylivinkkiä

Glamour

Bondimaista casinoglamouria tavoitteleva morsian löytää unelmatyylinsä Mori Leen ylellisten pitsien ja huikeiden yksityiskohtien joukosta. Merenneitomalli, toisin kuin usein ajatellaan, sopii monelle vartalolle. Avuksi Mori Leen kohdalla tulee hyvin tuetut mallit, jotka korostavat kropan oikeita kohtia. Ylellinen Ninkan tiara ja Elsen silkkikengät blingeillä kruunaavat kokonaisuuden.

Muista vielä nämä kun lähdet hääpukuostoksille!

1. Pohdi ominta tyyliäsi ja häiden teemaa sekä pitopaikkaa. Budjetti ei myöskään ole este! Kauniit häät saa vähemmälläkin panostuksella, ja erilaisia hääpukuja on saatavana parista sadasta alkaen myös hääpukuliikkeistä.

2. Varaa aika sovitukseen Valkoiseen Kreivittäreen. Ajankäytöllisesti morsiamen kannattaa varautua noin vuoden tai puolen vuoden prosessiin. Morsiuspukuja saa toki rekistä mukaan vaikka samantien, mutta lisäkokoja ja malleja voi joutua odottelemaan jopa muutamien kuukausien ajan. Ja aina mukaan täytyä laskeamyös muutoksille vaadittava aika. Kauniit hääparit on puettu muutamien päivienkin aikataululla, mutta ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään!

3. Hääpuvun valinnan jälkeen alkaa ihana vaihe, kun saat sovitella kenkiä, koruja, hiuslaitteita ja kukkia. Häämekkoa odotellessa voi sitten varailla miesten pukuja vuokralle tai tilata ne. Useimmat tilauspuvutkin miehille saa muutamissa viikoissa, samoin kuin kaasojen mekot.

4. Kun oma pukusi on saapunut, ota mukaan alusvaatteet, kengät ja kaikki asusteet, jotta voit sovittaa lopullista kokonaisuutta. Jos vielä jotain puuttuu, voit käyttää sovituskenkiä tai kokeilla näkymättömiä Wonder Bra -liivejä.

Muokattu: 3.12.2018

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Onko halter neck -kaula-aukko hitti vai huti häämuodissa 2025?

Häämuotisuunnittelijat olivat olleet luovia halter-kaula-aukkoineen Barcelonan Bridal Fashion Weekil...

Häämuodissa 2025 hehkuu rakkaus kukkiin

Intohimo romanttisista kukista hääpuvuissa ei ota laantuakseen häämuodissa! Eturivin hääpukusuunnitt...

Wow mitä glitteriä ja säihkettä on tulossa häämekkoihin 2025

Barcelonan Bridal Fashion Weekillä nähtiin, että kevään ja kesän 2025 häämekkoihin on luvassa kimall...

Once in a lifetime -häämekot trendaavat häämuodissa 2025

Hapsut ja höyhenet, glitterhansikkaat, glitternauhat hiuksissa ja discopallo. Morsian saa pukeutua e...

Miten hääpuku napitetaan? Katso videolta pukeutumisohjeet

Hääpuvun pukeminen ja napittaminen ei ole kaasolle helppoa, jos aiempaa kokemusta ei ole. Häät.fin o...

Upeat alusvaatteet ovat itsevarman ja sädehtivän morsiamen valttikortti, Ida alusasuliike Deva Lingeriestä tietää

Unelmien hääpuku huutaa tuekseen upeita, oikeanlaisia ja oikeankokoisia alusvaatteita. Kun panostaa ...

| Mainos: Deva Lingerie

Upeat alusvaatteet ovat itsevarman ja sädehtivän morsiamen valttikortti, Ida alusasuliike Deva Lingeriestä tietää

Unelmien hääpuku huutaa tuekseen upeita, oikeanlaisia ja oikeankokoisia alusvaatteita. Kun panostaa jopa tuhansia euroja mekkoon tai pukuun, kannattaa budjettiin lohkaista jo heti alussa siivu alusvaatteille. Ja olla niiden kanssa ajoissa.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Alusvaatteet hääpuvun alle

– Alusvaatehankintaa ei saisi jättää viimeisille viikoille ennen häitä. Silloin voi käydä niin, että sitä täydellistä vaihtoehtoa ei vain enää löydy, tietää Alusasuliike Deva Lingerien omistaja Ida Aaltonen.

Ida on auttanut morsiamia vuosikaudet löytämään omalle vartalolle ja valitulle puvulle oikeat, asua tukevat alusvaatteet. Ei ole nimittäin ihan sama mitä ihoa vasten pukee, sillä juuri tuo ensimmäinen vaatekerros antaa pohjan ensinnäkin kaikelle muulle vaatetukselle, mutta ehdottomasti myös sille, että tuntee olonsa upeaksi, itsevarmaksi ja hillittömän sädehtiväksi!

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Uniikkia palvelua alusasuliikkeessä

Täydellisin ajoitus suunnata alusvaateostoksille on silloin, kun hääpäivän asu on juuri valittu. Sovitustilanteessa kannattaa ottaa mekosta kuvia itsensä päällä ja erityisesti vielä yksityiskohtakuvia niistä paikoista, joissa on vaikka syvään uurrettu linja tai jotain muuta erityistä.

– Kuvien avulla ja morsianta jututtamalla pystyn ajoissa valitsemaan juuri hänelle sopivat alusvaatteet, Ida vinkkaa.

Ida rakastaa palvella morsianasiakkaita, sillä moni on elämänsä ensimmäistä kertaa alan erikoisliikkeessä. Moni hämmästyy positiivisesti valikoimasta ja sen määrästä. Idalla on myös mieletön, vuosien tuoman kokemuksen myötä, taito lukea asiakasta kuin asiakasta heti ensihetkestä lähtien.

– Juttelemme sovituksen aikana niin häistä kuin morsiamen omasta tyylistäkin. Saan näistä paljon tärkeää tietoa siitä, mikä sopii ja toimii juuri hänelle.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Alusvaatteiden valintaan vaikuttavat muun muassa hääpuvun materiaali ja leikkaukset. Mitä tukevampi ja muotoilevampi itse puku on, sitä vähemmän tarvitaan alusvaatteilta näitä ominaisuuksia.

– Liian muotoilevat alusvaatteet saavat olon tukalaksi ja esimerkiksi perusjutut kuten vessassa käyminen ja syöminen osoittautuvat hankaliksi, Ida muistuttaa.

Ammattilainen osaa ottaa kaikki sellaiset yksityiskohdat huomioon, joita itse ei tulisi välttämättä edes ajatelleeksi.

– Kun alusvaatteet on valittu ajoissa, saa morsian ne mukaansa seuraaviin sovituksiin. Näin mahdolliset muokkaukset on helppo tehdä, kun kokonaisuus on jo valmiina, Ida tietää.

Hääpäivän alusvaatteet ovat sekä kauniita että huolettomia. Samalla sovituksella voi valita hääyötä varten oman erityisen setin ja mätsätä sen esimerkiksi jatkomekon kanssa sopivaksi. Deva Lingerien kivijalkaliike sijaitsee Porissa ja puodilla on myös kattava verkkokauppa. Herkulliseen valikoimaan kuuluvat myös uima-asut, joista löytyy häämatkalle takuuvarmasti täydellinen setti, honeymoonin alusvaatteista puhumattakaan.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Deva Lingerieen ovat tervetulleita ehdottomasti myös hääseurueet. Kaasojen kanssa yhdessä pidetty yksityinen ja henkilökohtainen sovitusilta mielettömän ihanien alusvaatteiden parissa on mahtava kokemus. Devaan voi saapua pienen seurueen kanssa ilman ajanvarausta, mutta liikkeestä voi myös varata henkilökohtaisen sovituksen sekä isolle että pienelle seurueelle.

– Suosittua on ollut myös polttariporukoiden vierailu meillä. Morsian on saanut polttareissaan valita pitsiunelmat esimerkiksi hääyötä tai häämatkaa varten, Ida kertoo.

Deva Lingerie putiikki

devalingerie.fi

Yrjönkatu 22 /BEPOP
28100 Pori
ARK 10-17 LA 10-14

Teksti: Tanja Hakala
Kuvat: Deva Lingerie ja Jasmin Jenkins Sminmedia

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 7.6.2024

Etsi häämekkoa

Amelie Bridal

40024 – SaYes-mallisto

Amèlie Bridalin SaYes-malliston 400124 on klassinen kapea A-linjainen hääpuku.

Heidi Tuisku

Nora

Heidi Tuiskun moderni prinsessahääpuku, jossa muhkeat off-shoulder-olkaimet. Saatavilla viidestä eri kankaasta, osasta saatavilla myös muita värejä.