Miehen mittainen juhlapuku

Miehen mittainen juhlapuku

Hyvin istuva ja tyylikäs miehen puku on aina varma valinta perhejuhliin. Rohkeasti asustamalla miehen ajattomasta puvusta tulee ainutlaatuinen ja uniikki juhla-asu.

Suomalainen Turo ja hää- ja juhlasuunnittelutoimisto Divine antoivat vinkkejä kesän juhliin valmistautuville sulhasille, bestmaneille ja juhlavieraille Turo Storessa Helsingissä.

Miehen mittainen juhlapuku
Miehen mittainen juhlapuku

Kesän suosituin väri on sininen, mutta harmaa on nousussa. Juhla-asusteiksi Pertti Huhtilainen Divinestä suunnitteli näyttävät kukkavieheet, jotka sidottiin kukkakauppa La Reinessä.

Laatupuvusta on moneen

– Tyylikäs, ajaton tumma puku on varmin valinta kesän juhliin. Yksityiskohdilla asuun voi tuoda vaihtelua eri tilanteissa. Kolmeosaisessa kokonaisuudessa liivi korostaa tilanteen juhlavuutta ja antaa muutenkin ryhtiä. Liiviin voi myös valita hieman puvusta poikkeavan yhteensopivan kuosin, Turon myynti- ja markkinointijohtaja Timo Tuominen ideoi.

– Kesän suosituin väri on sininen, mutta harmaa on hiljalleen nousussa ja klassinen ’tumma puku’ eli musta tai erittäin tumma sininen toimii aina.

– Tällä hetkellä suosituin puvun takki on kaksinapillinen ja siinä on kaksi halkiota takana.

Miehen mittainen juhlapuku
Miehen mittainen juhlapuku

Tumma puku on klassikko, joka toimii aina. Vaaleat pellavapuvut ovat omiaan rennoissa, boho-henkisissä tai rustiikeissa kesähäissä, jos kutsussa ei ole edellytetty tummaa pukua.

Kutsujan velvollisuus on kertoa pukukoodi

Perhejuhlia järjestävä tekee vieraille suuren palveluksen, kun kertoo kutsun yhteydessä pukukoodin. Tällöin kutsun toivetta noudattavan kutsuvieraan ei tarvitse itse enää pähkäillä, mikä tilaisuuteen parhaiten sopisi vaan hän voi valita vaatekaapistaan sopivan asun tai suunnata pukukoodi mukanaan ostoksille, jolloin asiantunteva myyjä osaa auttaa eteenpäin.

– Jos pukukoodia ei ole ilmoitettu ja olet vähääkään epävarma juhlien luonteesta, kannattaa pukukoodia aina kysyä juhlien järjestäjältä! On erittäin epämukavaa saapua juhlapaikalle ja huomata, että on arvioinut tilanteen täysin väärin ja pukeutunut joko liian juhlavasti tai arkisesti, myymäläpäällikkö Miika Pajukangas Turolta muistuttaa.

Istuvuudesta ei tarvitse tinkiä

– Pystymme toimittamaan jokaiselle miehelle istuvan puvun, mittamuutospukujakin toimitetaan vuosittain myymälästämme yli 200, Miika Pajukangas lupaa.

Tavallisen mallistopuvun saa Turolta 450-550 eurolla ja mittamuutostyönä toteutetun puvun noin 650 eurolla kankaista riippuen.

Miehen mittainen juhlapuku
Miehen mittainen juhlapuku

Asiantuntijan avulla onnistut

– Hakeudu aina pukua hankkiessasi alan ammattilaisen luo, Miika Pajukangas Turolta neuvoo.

– Erikoisliikkeessä sinua osataan palvella ja ottaa mitat oikein, lisäksi pukuun voidaan tehdä tarvittavia muutoksia ja toteuttaa yksilöllisiä toiveita viimeistelyssä. Ammattilainen kertoo sinulle, milloin housujen istuvuus on oikea ja takin hihat ovat oikean mittaiset. Pienet, mutta ratkaisevat muutokset hoituvat muutamalla kympillä.

– Erikoisliikkeessä voidaan laadukkaaseen pukuun tehdä pieniä muutoksia myös jälkikäteen, jos esimerkiksi takkiin kaivataan lisäväljyyttä tai kasvavan juniorin hihan mittaa pitää säätää pidemmäksi. Näin puku elää käyttäjänsä mukana useita vuosia eikä uusia pukuja ole pakko hankkia pienten muutosten takia.

Hanki oikein istuva puku

Varo ostamasta liian pientä pukua siksi, että haluat näyttää hoikemmalta – liian kireä puku tekee normaalivartalostakin punkeron. Varmista asiantuntevan myyjän avulla, että puku todella istuu päälläsi.

Trendit muovaavat pukujen mitoituksia kapealinjaisesta väljempiin mitoituksiin ja taas takaisin. Jotta osaat tehdä ajan henkeen osuvan ostoksen, on tärkeää että myyjä osaa kertoa sinulle, miltä puvun kuuluu tämänhetkisten trendien mukaan ylläsi näyttää. Myyjä valitsee sinulle sopivan pukumallin vartalotyyppisi ja mieltymystesi mukaan.

Turo tarjoaa kokovaihtoehtojen lisäksi neljää eri istuvuutta eli ”fit”iä: extra slim fit, slim fit, modern fit ja classic fit. Jos näistä vaihtoehdoista ei täydellistä istuvuutta löydy, on vielä vaihtoehtona Turon mittamuutospuku, jossa yksilöllinen mitoitus voidaan täydellisesti huomioida.

Miehen mittainen juhlapuku
Miehen mittainen juhlapuku
Miehen mittainen juhlapuku

Elina Ojanperä auttaa miehiä oikean puvun, paidan ja asusteiden valinnassa vankalla ammattitaidolla Turo Storessa Keskuskadulla Helsingissä.

Satsaa puvun laatuun

– Et voi koskaan ostaa liian hyvää pukua! Miika Pajukangas tietää.

Kankaiden laadukkaat materiaalit, pienet mutta tärkeät yksityiskohdat ja oikeat sävyt ovat juuri niitä asioita, joilla voit viestiä olevasi varma ja taitava pukeutuja ja tehdä hyvän ensivaikutelman. Suunnittele kokonaisuus kuntoon osaavan myyjän avulla.

Ostamalla pukuun sopivan liivin ja erilaisia paitoja, saat käyttöösi monta erilaista asukokonaisuutta yhdestä puvusta. Jos käytät pukua päivittäin, kannattaa pukuun ostaa kahdet housut. Housut kuluvat huomattavasti nopeammin kuin takki, joten pidennät puvun käyttöikää housuja vaihtelemalla. 

Miehen mittainen juhlapuku

Hää- ja juhlasuunnittelija Pertti Huhtilainen näyttää, miten solmionkin voi sitoa rennosti. Pienillä kikoilla asun ilmettä voi muuntaa rennommaksi tai juhlavammaksi.

Mies asustaa juhlaan rohkeasti

Näyttävästä pukeutumisestaan tunnettu Pertti Huhtilainen Hää- ja juhlasuunnittelutoimisto Divinestä kannustaa miehiä ja erityisesti sulhasia pukeutumaan juhlapäivänä rohkeasti ja persoonallisesti. Esimerkkinä tästä hän näyttää sinisen pukunsa rintaan kiinnittämäänsä kimaltelevaa strassikorua. Toisena esimerkkinä hän korvaa mallinukelle puetun vaalean puvun kravatin orkideoista sidotulla kravatilla. Huhtilaisen suunnittelemat kukista sidotut pukuvieheet ja kukkakravatit toteutti kukkakauppa La Reine Helsingin Mariankadulla.

Kuvat Camilla Bloom Photography

Kuva alla: Myymäläpäällikkö Miika Pajukankaan, Turo (vas.) ja hää- ja juhlasuunnittelija Pertti Huhtilaisen, Divine (oik.) vinkkejä juhlapukeutumiseen oli keräämässä päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, Häät.fi ja Häät-lehti.

Miehen mittainen juhlapuku

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Sulhanen