Häämatka Lontooseen on täynnä tähtipölyä kun majoitut tässä Madonnan naapurissa sijaitsevassa hotellissa.

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Luksusbreikki Madonnan naapurissa Lontoossa

Portieeri ja vastaanottovirkailijat kiiruhtavat auttamaan laukkujen kanssa ja kyselevät kuulumisia kuin vanhoilta tutuilta.

Harvoin hotelliin saapuessaan tuntee olevansa niin odotettu ja tervetullut kuin tässä Great Cumberland Placella sijaitsevassa boutiquehotelli The Arch Londonissa

Kun siis haluatte hemmotella itseänne minilomalla järjestelykiireiden lomassa tai lähteä ylelliselle häämatkalle heti häiden jälkeen, The Arch London on täydellinen valinta.

Lontoo

Kuva Photos.London

Honeymoon Lontoo

Kuva St Christopher's Place

Madonnan naapurissa

Vaikka The Arch London sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä tunnetulta Marble Archilta ja kuplivalta Oxford Streetilta, kadulla on uneliaan rauhallista eikä vastapäätä sijaitsevassa Madonnan Lontoon-asunnossakaan taida tällä kertaa olla isäntäväkeä paikalla.

Honeymoon Lontoo

Kuva The Arch London

Tyyliä ja taidetta

Huoneen sisustus on ylellinen mutta samalla lämmin ja aistikas. Omasta lomapesästä ei raaskisi millään lähteä pois, mutta virkistävän suihkun ja nautinnollisen teehetken jälkeen on aika tehdä pieni happihyppely ja suunnata illalliselle hotellin omaan Hunter 486 -ravintolaan. Taideteosten ja -valokuvien lisäksi käytävällä tulee vastaan reippaan näköistä väkeä, heillä on ilmiselvästi ollut käyttöä alakerran kuntosalille.

Honeymoon Lontoo

Huikea illalliselämys

Talon sydämeen kätketty tyylikäs mutta mutkaton Hunter 486 tarjoaa kulinaristisia elämyksiä aamusta iltaan. Paikallisruokaguru Henrietta Greenin ja ravintolan Head Chef Gary Durrantin yhdessä suunnittelema menu keskittyy konstailemattomaan mutta erittäin laadukkaasti toteutettavaan moderniin brittiruokaan ja onnistuu yllättämään positiivisesti kerta toisensa jälkeen.

Honeymoon Lontoo

Marylebone voittaa Oxford Streetin

– Jos etsitte jotain persoonallista, teidän kannattaa tutustua ympäröivään Marylebonen alueeseen, kannustaa hotellinjohtaja Michael Voigt, kun vatsaa ja makunystyröitä hellineen aamiaisen jälkeen kysymme vinkkejä aamupäivän kävelyretkeä varten.

Aluksi tuttu Oxford Street vetää väistämättä puoleensa, ja pistäydymme legendaarisessa Selfridges-tavaratalossa. Ruuhkaiset kadut alkavat kuitenkin kyllästyttää nopeasti, ja saamamme neuvon mukaan kurvaamme pohjoiseen.

Honeymoon London

Kuva Photos.London

Honeymoon-shoppailua Marylebonin kaduilla

Marylebone osoittautuu kodikkaaksi kaupunginosaksi, jonka keskeisiä katuja reunustavat pienet kahvilat, pubit ja ravintolat sekä persoonalliset ja laadukkaat putiikit. Löydät täältä Cath Kidstonia ja Marimekkoa mutta et Louis Vuittonia. Valkoisin ikkunanpuittein koristellut neljä-viisikerroksiset punatiilitalot vartioivat kapeiden katujen ja viheralueiden täplittämää idylliä.

Sukellamme ensin kapean  St Christopher’s Placen läpi, ja olemme juuttua jokaisen pikku putiikin ikkunaan. Marylebone High Streetin varrelta mukaan tarttuu vihersmootien lisäksi pieniä ostoksia sieltä täältä. Täällä voisi helposti viettää koko päivän, miksei kaksikin. Tällä kertaa aika loppuu auttamatta kesken ja katsomatta jää myös kivenheiton päässä The Arch London -hotellista sijaitseva The Wallace Collection, harvinainen kokoelma maalauksia, huonekaluja ja posliinia 1700-luvun Ranskasta. 

Honeymoon Lontoossa

Kuva St Christopher's Place

Kannattaako pihistää vai panostaa?

Hotelliin kannattaa panostaa erityisesti silloin, kun kyseessä on kiireetön lomamatka ja majapaikan tarjoamista palveluista ja tunnelmasta ehtii kunnolla nauttia. Myös oikean kaupunginosan valinta on tärkeää kaupunkiloman suunnittelussa, sillä todellista luksusta on se, että omaan elämäntyyliin sopiva viihtyisä alue alkaa heti majapaikan ulkorappuselta.

The Arch London

50 Great Cumberland Place, Marble Arch, London W1H 7FD

thearchlondon.com

Instagram @thearchlondon

Teksti Sari Yli-Salomäki   Kuvat The Arch London ja Kaarina Korventaka

Muokattu: 20.3.2019