Loitsu muistuttaa kaikista elämän suomista pienistä tähtihetkistä

Loitsu muistuttaa kaikista elämän suomista pienistä tähtihetkistä

Korun nimi?

– Loitsu-korusarja muodostuu kaulalle pyöreäksi asettuvasta lyhyemmästä käädystä, pidemmästä riipusmaisen-osan sisältävästä käädystä sekä rannekorusta.  Se on valmistettu 925 hopeasta ja kuutiollisista zirkonioista, kertoo korumuotoilija Kaisu Tullinen Kaiku Korusta.

Mikä ihmeen kuutiollinen zirkonia?

– Kuutiollinen zirkonia on ihmisen synteettisesti valmistama korukivi ja puolestaan zirkoni luonnossa esiintyvä jalokivi. Kuutiollinen zirkonia on tehty jäljittelemään timanttia massatuotettuja muotikoruja varten. Timantin jäljitelmiä on useita, mutta kuutiollinen zirkonia on niistä varmasti yleisin. Myös zirkoni voi olla hyvä vaihtoehto timantille. Zirkonin luonnollinen väriskaala on laaja, mutta värittömiäkin löytyy ja polttamalla zirkoni saadaan myös värittömäksi.

– Istutin Loitsu-koruun kuutiolliset zirkoniat, koska se on mallikappale. Tarkoitus on jatkossa käyttää korussa jalo- tai korukiviä ja toki korua saa myös noilla kuutiollisilla zirkonioilla. Asiakkaan toiveet otan aina huomioon ja siksi mallistokorujakin saa toivoa eri värisinä ja erilaisilla kivillä.

Millainen koru Loitsu on?

– Loitsun lähtökohtana on muoto. Ajaton, kevyt, kaunis ketjumainen kääty, joka on huoleton käyttää. Ei ole väliä käytätkö sitä arkena vai juhlassa, pellavamekon vai iltapuvun kanssa.

– Loitsu-koru on loistava lahjaidea naiselle, joka arvostaa selkeitä linjoja ja haluaa monikäyttöisen korun. Vaikka koru hankittaisiin juhlaan, voi sen pukea juhlan jälkeen kauniina kesäpäivänä lempi kesämekon kanssa. Kaulakoru sopii tyylillisesti hyvin käytettäväksi useampien hopea- sekä valkokultakorvakorun kanssa.

Loitsu muistuttaa kaikista elämän suomista pienistä tähtihetkistä

Mistä koru on saanut inspiraationsa?

– Korun suunnittelussa kaiken alku oli muoto. Halusin tehdä kevyen käädyn, jota olisi helppo käyttää. Se asettuisi kaulalle vaivattomasti, se sopisi useaan pukeutumistyyliin ja vaikuttaisi ajattomalta.

Onko korussa symboliikkaa?

– Luonnoksia tehdessä osat toivat mieleeni mustikanvarvut. Niissä on tietynlainen neliskanttisuus ja yllättävä sirous, vaikka varpu kannattelee useita marjoja. Varvut veivät ajatuksen luontoon ja siihen, kuinka myös varpuja on käytetty erilaisten merkkien lukemiseen. Hakeuduin Kalevalan ääreen, lukemaan runoja metsästä, Tapiosta ja Mielikistä. Onnea pyydettiin metsänhengiltä ja loitsuja lausuttiin niin pahan poistamiseksi kuin hyvän puoleensa vetämiseksi.

– Näistä ajatuksista syntyi pieni oma runo ja halu toivottaa korun kantajalle onnea. Pidemmän käädyn kivet ovat myös istutettu kohti kantajansa katsetta, muistuttamaan kaikista elämän suomista pienistä tähtihetkistä.

"Varvut mustikan ilmaan kohahtaa,
jälki kohtalon maahan tipahtaa,
jäljen poimin ja kaulaasi kiedon,
onnen ikuisen, sulle suodun
."

Loitsu muistuttaa kaikista elämän suomista pienistä tähtihetkistä

Suunnittelija?

– Olen Kaisu Tullinen. Yritykseni Kaiku Koru on vuodesta 2008 alkaen toiminut koruyritys, jonka valikoimista löytyy niin hopeakorumallisto kuin palvelut uniikkikorujen suunnittelusta ja valmistuksesta korujen korjauksiin.

"Kerro tarinasi, se kulkee kauttani koruksi. Tarinasi kulkee mukanasi, muistona ihollasi."

Millaisia koruja suunnittelet?

– Koruni syntyvät usein tunteesta. Haluan kertoa tarinaa, luoda merkityksiä ja myös antaa korulle muodon, joka kiehtoo sen kantajaa. Muoto ja merkitys/tarina ovat usein yhtä tärkeitä, korun tulee olla muodoltaan toimiva ja asiakasta miellyttävä, kun taas tarina tekee korusta erityisen rakkaan.

Millainen on kädenjälkesi?

– Mallistokorujen suunnittelun lähtökohtana on käytettävyys, ajattomuus ja selkeys. Korumallit kertovat omaa tarinaa, syntyvät tunteesta tai muistuttavat jostakin, aina pyrkien korostamaan kantajansa kauneutta.

– Uniikkikoruissa tarinat ja merkitykset ovat tärkeässä osassa. Asiakkaan tarina ja toiveet muotoutuvat koruksi, joka kestää aikaa ja käyttöä. Korujen kestävyys ja huoltomahdollisuus on ensisijaisen tärkeää ja siksi Kaiku Koru valmistaa koruja ainoastaan jalometalleista, ensisijaisesti hopeasta ja kullasta.
 

Kaiku Koru

Kaisu Tullinen
Mielikintie 27, 50100 Mikkeli
+358 40 749 6665
kaikukoru@gmail.com
www.kaikukoru.net

 

KORUN TARINA -ARTIKKELI JULKAISTAAN YHTEISTYÖSSÄ SUOMEN KULTASEPPIEN LIITON KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset